Hjemmetræning er blevet et populært fænomen i Danmark og resten er verden. Det skyldes mange forskellige ting. Blandt andet kan du hurtigt regne dig frem til, at hjemmetræning er MEGET billigere end et abonnement i det lokale fitnesscenter. Selvom du investere i træningsudstyr til hjemmet, så kan du spare flere tusinde kroner på lang sigt.

Det kan f.eks. være, at du betaler 200 kroner om måneden for at få lov til at træne i dit lokale fitnesscenter. Hvis du ganger det beløb med 12, er prisen for et års medlemsskab hele 2400 kroner! Det er dælme en ordentlig slat penge, som kunne bruges på forbrugsgoder, ferie og så videre. Træningsudstyr som håndvægte, træningsbænk og træningsmåtte koster faktisk mindre end et års medlemsskab (altså de 2400 kroner), hvis du køber udstyret hos den rette fitness/trænings webshop. Så på den lange bane kan det betale sig at købe træningsudstyr til hjemmet, frem for at være medlem i et fitnesscenter.

Vi har brugt adskillige timer på at teste forskelligt træningsudstyr til hjemmet heriblandt håndvægte, træningsbænke, træningsmåtter og pull up bars. Nu afslører vi det bedste træningsudstyr til de laveste priser og viser de 10 mest effektive øvelser – god læselyst!

Træningsudstyr til hjemmetræning

Der findes et væld af træningsudstyr til hjemmet, og du kan bruge timevis på at lede efter det. Nogle webshops tilbyder lavere priser og bedre træningsudstyr end andre. En webshop som fitnessgruppen har et bredt sortiment af træningsudstyr til super skarpe priser. Herunder kan du læse vores test af træningsudstyr fra webshoppen.

Håndvægte

Håndvægte er et must til hjemmetræning. Du kan lave ufattelig mange øvelser med håndvægte, og træningsudstyret åbner derfor op for et kæmpe stort øvelsesbibliotek. Hvad angår valg af håndvægte, anbefaler vi et par justerbare håndvægte. På denne måde kan du regulere vægt alt efter, og du behøver derfor ikke at købe en lang række faste håndvægte (håndvægte med fast vægt som f.eks. en 5 kg. håndvægt). Ergo er justerbare håndvægte det billigste og mest fleksible valg. Uanset om du er begynder eller øvet vil et sæt justerbare håndvægte på 20 kilo være et fornuftigt valg.

Køb danmarks billigste justerbare håndvægte sæt på 20 kg

Træningsbænk

En træningsbænk kan også være et super godt redskab til din hjemmetræning, og ligesom håndvægte giver en træningsbænk mulighed for at udføre et væld af øvelser. Du skal vælge en skråbænk frem for en fladbænk, eftersom skråbænken er en 3 i 1 løsning. Den kan det samme som en fladbænk og en mavebænk – og derfor er skråbænken det rette valg. I øvrigt er der heller ikke en markant forskel i prisen. Vi har testet to forskellige skråbænke, den ene er et billigt alternativ, mens den anden er et lidt dyrere alternativ til den kræsne fitnessudøver.

Peak Fitness skråbænk

Hvis du er interesseret i en meget billig løsning, så anbefaler vi den foldbare skråbænk fra det danske mærke Peak Fitness – køb den her. Som sagt har vi selv testet den, og den fungerer fuldstændig optimalt. Vi var meget begejstret over den simple manual på dansk, der var let at gennemskue. Kvaliteten er fin og den foldbare funktion betyder, at du kan bruge den overalt og efterfølgende folde den sammen, hvis den fylder for meget!

skråbænkfitnessgruppen
Finnlo skråbænk

Hvis du er på udkig efter en slidstærk og holdbar skråbænk af høj kvalitet og i et udsøgt design, anbefaler vi den super lækre skråbænk fra Finnlo – køb den her.

Træningsmåtte

Profi Home Mat
Profi Home Mat

For at få variation i din hjemmetræning kan du med fordel anskaffe dig en træningsmåtte. Træningsmåtten er velegnet til mavetræning og anden form for træning uden vægte. Vi har testet en lang række træningsmåtter, og vi kan konkludere at der er meget forskel på kvaliteten. Den træningsmåtte som har klaret sig bedst i vores træningsmåtte test er uden tvivl Profi Home Mat. Måtten har en længde på 180 cm, en bredde på 60 cm og en tykkelse på 1,5 cm – alt dette til en ekstrem lav pris! Du kan læse mere om træningsmåtten her.

Sjippetov

Wire Speed Rope
Wire Speed Rope

Du har nok før set en bokser sjippe – men hvorfor? At sjippe er en hurtig og effektiv måde på at tabe dig, og derfor er et sjippetov et godt redskab til cardio og udholdenhed. Vi har i årenes løb testet mange forskellige sjippetov beregnet til fitness, og der er et som adskiller sig fra mængden. Det er det såkaldte Wire Speed Rope, som er et slidstærkt sjippetov med bløde håndtag. Hvad bedre er prisen, for sjippetovet er overraskende billigt – køb sjippetovet her.

Vægtvest

En vægtvest kan være en smart måde at gøre din hjemmetræning lidt mere avanceret. Hvis du bruger meget tid på kropsvægtstræning, så kan en vægtvest være en god idé. På et tidspunkt har du brug for udfordring i din kropsvægtstræning, og her kan du supplere med en vægtvest. Det kan f.eks. være, at du er blevet ekstrem god til at tage armbøjninger – her kan en vægtvest gå ind og udfordre din styrke og udholdenhed. Det kan også være, at du har let ved at lave pull ups. Hvis det er tilfældet, så kan en vægtvest give dig udfordring. Der findes mange forskellige vægtveste i forskellige størrelser, vægt-kapaciteter og kvaliteter. Vi anbefaler 10 kg vægtvesten fra Kettler, som er en billig men holdbar vægtvest. Se vægtvesten her.

Pull up bar

Iron Gym Express Workout Bar
Iron Gym Express Workout Bar

Pull up baren er det idéelle træningsudstyr til hjemmet, hvis du gerne vil træne din ryg. Prisen for en pull up bar ligger på et par hundrede kroner, og med en pull up bar får du mange muligheder for at træne ryggen samt mange andre dele af kroppen heriblandt arme (chin up) og mave (hanging leg raise). Af alle de pull up barer vi har testet, kan vi konkludere, at Iron Gym Express Workout Baren er den bedste til dato. Den har mange forskellige funktioner og kan blandt andet bruges som push up bars, hvilket er unikt! Køb den her.

Push up bars

Push Up Greb 2019
Push Up Greb 2019

Hvis du elsker at lave armbøjninger, så skal du have fat i et par push up bars. Det er vigtigt, at du går efter et par i høj kvalitet. Jern er ofte lig med høj slidstyrke og holdbarhed, og det er også tilfældet for de populære Push Up Greb 2019. De er lavet af pulverlakeret jern og er udstyret med lækre skumhåndtag, så du ikke får ondt i hænderne. De har en højde på 15 cm, som giver anledning til at gå dybt – køb dem her.

Gym ringe

Gym Ringe (træ)
Gym Ringe (træ)

Hvis du kombinerer gym ringe med en pull up bar, har du mulighed for at dyrke alle former for træning især Calisthenics. Hvis du træner med gym ringe, vil du hurtigt få en meget bedre balance og du kan også lave full range of motion bevægelser, som en stationær bar ikke tillader. Du kan træne hele kroppen med gym ringe, og det er også den primære grund til at det er et så populært træningsudstyr til hjemmetræning – vi anbefaler disse gym ringe.

Mavehjul

AB Trim Hjul
AB Trim Hjul

Er du interesseret i at få en six pack? Mavehjulet (også kaldet ab wheel) giver dig mulighed for at træne maven på en helt unik og effektiv måde. De fleste bodybuildere supplere mavetræningen med mavehjul øvelser, fordi de er ekstremt effektive. Der findes mange forskellige mavehjul, og det kan derfor være en jungle at vælge det rette hjul. Vi har testet en stribe af mavehjul og anbefaler AB Trim Hjulet som inkluderer en blød skum-måtte til knæene – køb mavehjulet her.

De 10 mest effektive øvelser til hjemmetræning

Herunder kan du læse om de 10 mest effektive øvelser til hjemmetræning. Der er tale om styrketræningsøvelser, og det er alt lige fra den mest effektive brystøvelse til rygøvelse. Vær opmærksom på, at de er nummeret i en vilkårlig rækkefølge.

1. Bænkpres

Bænkpres er den ultimative øvelse, hvis du vil træne dit bryst. Ikke nok med at bænkpres rammer brystet, så træner du også andre dele af kroppen heriblandt arme, mave og skulder. Det er en fremragende øvelser som et let at gå til. Det eneste du har brug for er en træningsbænk og et par håndvægte (eller en stang, hvis du hellere vil anvende det). Håndvægte giver dig mulighed for at lave full range of motion bevægelser, hvilket betyder hurtigere dannelse af muskelmasse. Derfor anbefaler vi håndvægte til enhver tid. Træning med håndvægte giver dig også balance, og du sikrer at bruge lige mange kræfter i hver hånd.

2. Flyes

Flyes er en anden bryst øvelse, som er ekstrem populær. Den kan udføres med en skråbænk og håndvægte, men også hos et kabeltårn. Øvelsen er ekstrem effektiv, og du kan altid mærke strækket i brystet efter at have udført øvelsen. Du træner også armene med denne øvelse.

3. Lateral raise

Lateral raise er en velkendt skulder øvelse, som er en idéel øvelse til din hjemmetræning. Det eneste du skal bruge er et par håndvægte, og så er du godt kørende! Med lateral raise træner du primært skulderen, hvor ryggen bliver ramt sekundært. Se hvordan du udfører øvelsen i videoen herunder:

4. Skulderpres

Du bør altid tilføje skulderpres til din skuldertræning. Du kan ikke komme uden om øvelsen, fordi den er ekstrem effektiv og rammer skulderen til punkt og prikke. Øvelsen træner også dele af ryggen. Det er altså en skulderøvelse, som også træner ryggen.

 

5. Pull up

Det har altid været fedt at kunne udføre pull ups, og det kan du gøre ved brug af en pull up bar. Hvis du har problemer med at udføre pull ups, så træn dig selv op ved hjælp af YouTube videoer. Der findes en lang række videoer, som viser dig, hvilke øvelser du skal udføre for at få nok styrke til at udføre pull ups. Herunder kan du se, hvordan man udfører en pull up korrekt:

6. Biceps curl

Hvis du vil have store arme, er biceps curl den helt rigtige biceps øvelse. Suppleret med triceps øvelser vil du hurtigt kunne se en effektiv forandring af muskelmassen. Øvelsen er let at udføre og du kan derfor ikke gøre særlig meget forkert. Du kan udføre øvelsen stående eller udføre den mens du sidder på en træningsbænk. Hvis du er interesseret i flere biceps øvelser, så supplér biceps curl med hammer curl. En kombination af disse to øvelser betyder, at du træner hele din biceps.

7. Triceps kickbacks

Nu er vi nået til den største del af armen, nemlig triceps. Triceps står for hele 2/3 af armene, og derfor bør du have et større fokus på at træne triceps end biceps. Triceps kickbacks er en effektiv øvelse og nem at udføre. Du udfører øvelsen med håndvægte og kan med fordel anvende en træningsbænk for balance. Øvelsen kan også udføres uden træningsbænk.

8. Fransk pres

Fransk pres er endnu en triceps-øvelse, som er ekstrem effektiv. For at udføre øvelsen har du brug for at ligge på en træningsbænk. Øvelsen træner hele din triceps. Øvelsen kaldes også for french press, lying french press og skull crushers.

9. Lunges

Nu er vi nået til ben øvelser, hvilket er en ligeså vigtig del af træningen som overkropsøvelser. Lunges er en simpel og effektiv øvelse til at træne mange dele af benet. Øvelsen rammer især den øverste del af benet samt ballerne.

10. Hanging leg raise

Hanging leg raise er en effektiv mave øvelse, som kan udføres ved brug af en pull up bar. Du hænger i baren og trækker dine fuldstrakte ben op til en 90 graders vinkel. Hvis du ikke har kræfter til det, så kan du nøjes med at bøje benene (ligesom når man står i på huk) og trække dem op indtil der opstår en 90 graders vinkel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *