fbpx

Ab wheel

Ab wheel
Af: Anders
Sidst opdateret: oktober, 2020

Supplér ab wheel til din mavetræning og opnå hurtige resultater. Ab wheelet – også kaldet mavehjul og ab roller- er et effektivt træningsudstyr til maven. Herunder afslører vi de 3 bedste ab wheels i test, alt lige fra det bedste billige ab wheel til det bedste premium ab wheel.

Ab Wheel Test: Top 3 Bedste Ab Wheels

www.shop.getbig.dk
5/5
Kvalitet
Design
Value for money
Håndvægtens vurdering

1. Lifeline Power Wheel

Bedste ab wheel

Pris: 299 DKK

Power wheelet fra Lifeline er et fremragende træningsudstyr til mavetræning. Kvaliteten er høj sammenlignet med de billige plastik mavehjul, og derfor kan du forvente en lang levetid.

Yo Max ab wheel
www.shop-getbig.dk
5/5
Kvalitet
Design
Value for money
Håndvægtens vurdering

2. Yo Max Fitness evil wheel

Bedste billige ab wheel

Pris: 99 DKK

Evil wheelet fra Yo Max Fitness er til dig, der er på jagt efter en billig løsning. Produktet er lavet af gode og holdbare plastik-materialer, håndtagene fejler heller intet og hjulet ruller også som det skal.

Fitwood KJERAG
www.apuls.dk
5/5
Kvalitet
Design
Value for money
Håndvægtens vurdering

3. FitWood KJERAG

Bedste premium ab wheel

Pris: 599 DKK

KJERAG fra FitWood er et luksuriøst mavehjul, lavet af lækre, holdbare og slidstærke materialer. Mavehjulet holder i mange, mange år, og giver et ekstra skud glans til din indretning.

Indhold på siden

Guide til ab wheel

Hvad er et ab wheel?

Et ab wheel er i bund og grund bygget op omkring et hjul, der kan køre med et håndtag i hver side. Der findes dog forskellige varianter af mavehjul. Nogle har kun et hjul, mens andre har to hjul. Forskellen på disse to varianter er, at en ab roller med to hjul giver en bedre stabilitet.

Der er også begyndt at blive lavet ab rollers, som har et meget bredt hjul. Som udgangspunkt anbefaler vi at købe dem med ét hjul. Simpelthen fordi du derved også får styr på balancen. Hvis du til gengæld er kommet op i årene, vil vi anbefale dig at købe et med to hjul.

Mavehjulet er et fantastisk redskab, hvis du fokuserer på mavetræning. Du kan let variere dine øvelser, og dette er meget vigtigt, hvis man fokuserer på enkelte muskelgrupper. Hvis dit mål er flad mave eller six pack, så er der ingen tvivl om, at du skal have fat i træningsudstyret.

Ab wheel øvelser

Når du starter med at træne maven med dit mavehjul, så er det en god idé at sætte dig ned på knæ. Man stiler efter at lave øvelserne stående, men i starten kan det være meget hårdt, og derfor starter man ikke ud med at lave dem stående. For at arbejde hen imod den stående ab wheel, anbefaler vi derfor, at du starter med at lave øvelsen på knæ samt andre varianter, som kan ses i videoerne længere nede i teksten.

Første gang du laver øvelsen er det vigtigt, at du tager en dyb indånding. Dernæst ruller du ud indtil armene er strakte. Herefter ruller du ind igen. Under hele øvelsen er det vigtigt, at du holder albuen låst. På den måde undgår du, at belastningen føres over på skuldre og andre muskler. Det er også vigtigt, at du holder et spænd i maven således, at maven bliver brugt.

Når du har godt styr på den knæ-øvelse, kan du gå et step videre og hæve dig ved hjælp af f.eks. en fladbænk. På den måde får du en større del af din kropsvægt med i selve bevægelsen. Denne øvelse foregår på samme måde som øvelsen med knæ.

Den sidste øvelse man kan lave inden man begynder på den stående, er en øvelse med elastik. Elastikken hjælper dig i bunden, hvor øvelsen er sværest. Elastikken kan du sætte fast i en pull up bar eller en ribbe. Når du først har været igennem disse 3 forberedende øvelser, så er vi sikker på, at du stille og roligt kan begynde på den stående. Og der er ingen tvivl om, at du kommer til at se resultater inden for kort tid.

Video guides: Se, lær og prøv selv

Nedenfor har vi valgt 5 forskellige videoer, hvor alle ovenstående øvelser til ab wheel bliver forklaret meget grundigt. Der bliver også vist, hvordan du laver stående ab wheel og stående med vægt. Derudover bliver der også vist i praksis, hvordan øvelserne skal laves. Øvelserne bliver vist af Jacob Beermann, som er på landsholdet i styrkeløft, derfor skal du ikke være nervøs for at øvelserne bliver vist forkert.

Ab wheel på knæ (begynder niveau)

Ab wheel på knæ er den mest simple øvelse. Derudover er det også den første variation af mavehjul øvelserne, som enhver bør starte ud med at udføre. Hvis du ikke før har anvendt træningsredskabet i din træning, anbefaler vi, at du starter med at udføre mavehjul på knæ. Selve øvelsen bliver vist i videoen nedenfor.

Udførelse af ab wheel på knæ – step by step

 • Tag en dyb indånding i toppen
 • Herefter ruller du ud, indtil du er strakt
 • Hold albuerne låst, da det forhindre at bøje dem, samt at have vægten på armene og skuldrene
 • Brug herefter maven til at trække dig ind igen til startposition samtidig med, at du har spændt mave

Ab wheel med bænk (øvet niveau)

Ab wheel med bænk er det næste step, på vej mod at kunne lave en stående øvelse. Forskellen på øvelsen med knæ og øvelsen med bænk er kropsvægten i bevægelsen. Når du laver øvelsen med bænk får du altså en større del af din kropsvægt i bevægelsen, som gør, at øvelsen bliver en tand sværere at udføre. Læs mere om træningsbænke her.

Udførelse af øvelse med bænk – step by step

 • Tag en dyb indånding
 • Rul din krop ud til den er strakt samtidig med, at du holder dine albuer låst
 • Træk din krop tilbage til startposition ved hjælp af dine spændte mavemuskler

Ab wheel med elastik (ekspert niveau)

Ab wheel med elastik er den sidste variant og uden tvivl den hårdeste variant, inden du begynder at kunne lave den stående øvelse. Her skal du anvende en elastik oppefra (sæt den fast til en ribbe, pull up bar eller andet). Elastikken skal sættes fast så enden af elastikken er omkring bryst- eller hoved højde. Elastikken hjælper dig i bunden, hvor at øvelsen er tungest. Til gengæld hjælper elastikken dig ikke specielt meget i toppen.

En god idé er at starte med en stor og kraftig elastik. Jo mere du træner denne variant, jo mindre bliver din elastik.

Udførelse af øvelse med elastik – step by step

 • Tag elastikken rundt om dit bryst og tag en dyb indånding
 • Herefter ruller du din krop ud til vandret position
 • Træk herefter kroppen tilbage samtidig med, at du spænder din mave

Stående ab wheel (elite niveau)

Den stående øvelse er den næst sidste øvelse. Øvelsen udføres på samme måde som ab wheel med elastik. Du kan se, hvordan stående mavehjul udføres i videoen nedenfor.

Udførelse af stående ab wheel – step by step

 • Start med at tage en dyb indånding
 • Rul langsomt din krop ud til en vandret position
 • Herefter rul ind igen samtidig med at du spænder maven

Stående ab wheel + vægt (superman niveau)

Det er de færreste, som kan udføre stående ab wheel med vægt. Men hvis du har styrken til at udføre stående mavehjul med vægt, kan du se, hvordan man udfører øvelsen i videoen nedenfor.

Du kan anvende en vægtvest som ekstra vægt til stående mavehjul. Læs eventuelt vores test og guide til valg af vægtvest.

Udførelse af stående ab wheel + vægt – step by step

 • Put din vægtvest på og tag en dyb indånding
 • Rul din krop ud til vandret position
 • Rul langsomt ind igen med spændt mave

Hvis du vil se flere videoer om mavehjul øvelser, så kan du med fordel besøge Bodybuilding.com.

Kommentarer og spørgsmål

Har du et par spørgsmål eller kommentarer til vores guide, er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive en kommentar.

Har du spørgsmål vedrørende din egen træning, vil vi super gerne hjælpe dig på vej, og give dig tips og tricks til din træning. Du kontakter os bare her på siden.