fbpx

Træningsbænk

Træn alle muskelgrupper med en træningsbænk (fitness bænk). I denne artikel afslører vi de 6 bedste træningsbænke, og derfor bliver du udelukkende præsenteret for de bedste træningsbænke i test. Hvis det lyster, kan du læse vores guide til at vælge den rette bænk som kan ses efter testen.

Træningsbænk test 2020: Top 6 bedste træningsbænke

Bedst i test

Komplet træningsbænk
Komplet træningsbænk
Den bedste træningsbænk i test og oplagt til hjemmetræning. Bænken er justerbar, sammenklappelig og en 2-i-en træningsbænk; flad- og mavebænk. Udstyret med en vægtstangholder og en dips station. Kvaliteten er høj og bænken er stabil samt skridsikker. Maksimal belastning på 200 kg.
1199 DKK

Bedste billige træningsbænk

Flad- og mavebænk
Flad- og mavebænk
En super træningsbænk til en meget lav pris. Det er en 2-i-en træningsbænk, hvilket vil sige, at den kan justeres til både at være en fladbænk og en mavebænk. Du har mulighed for at træne alle kropsdele ved brug af bænken. Den vejer 15,2 kg og kan klare en maksimal belastning på 250 kg.
1199 DKK

Bedste premium træningsbænk

Kombineret justerbar træningsbænk og station
Kombineret justerbar træningsbænk og station
En komplet træningsbænk, perfekt til hjemmetræning. Bænken er en 3-i-en bænk, som kan justeres til at være en fladbænk, mavebænk og rygstøtte til leg raises. Hele molevitten kan klare en maks belastning på hele 250 kg
1799 DKK

Bedste sammenklappelig træningsbænk

Sammenklappelig/foldbar træningsbænk
Sammenklappelig/foldbar træningsbænk
Denne her sammenklappelig træningsbænk er for dig med lidt plads i hjemmet. Ikke nok med at den er foldbar, så har den også transporthjul. Ryglænet kan justeres til 5 niveauer og bænken har en maksimal belastning på hele 225 kg. Bænken er lavet af slidstærk stål i høj kvalitet. Gem bænken væk bag en dør eller under sengen.
1795 DKK

Bedste multibænk

Multibænk
Multibænk
Multibænken er for dig, der er på jagt efter et billigt hjemmetræningscenter. Multibænken er justerbar, og derfor kan du træne hele kroppen (bænkpres, skulderpres, mavebøjninger m.m.). Derudover kan bænken laves om til en ben curl maskine, arm curl maskine og ryg maskine. Bagpå er bænken udstyret med håndtag til dip øvelser. Som prikket over i'et kan du opbevare vægtskiver på de sidegående stænger.
2299 DKK

Bedste træningsbænk-pakke

Træningsbænk-pakke
Træningsbænk-pakke
Denne træningsbænk-pakke løsning er mere end nok til at træne alle muskelgrupper. Der medfølger den bedste allround træningsbænk, en armcurl og en pulldown station. Alt udstyr er lavet af eksklusive materialer. Bænken kan justeres i ryglænet og sædet, og squat racken kan også justeres i højden.
3495 DKK

Guide til valg af træningsbænk

Hvad er en træningsbænk?

En træningsbænk – også kaldet fitness bænk – er et træningsredskab som bruges i forbindelse med styrketræning. Træningsbænken består af nogle ben og en platform. Det minder altså på mange måder om en traditionel bænk, og så alligevel ikke. En træningsbænk er specielt designet til styrketræning. Dette betyder, at bænken er betrukket med et behageligt lag skum. Derudover er formen også anderledes hvilket gør, at komforten er i top. En træningsbænk kan fås i forskellige typer/varianter. Overordnet set taler man om henholdsvis justerbare og ikke-justerbare bænke. En forklaring af de forskellige typer kommer vi ind på senere.

back to menu ↑

Valg af træningsbænk

Når du skal vælge en træningsbænk er der utrolig mange forskellige faktorer der spiller en rolle. Noget af det, kan du selv tage stilling til samtidig med noget andet kræver ekspertviden.

Lad os starte med det som du selv kan tage stilling til. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv hvor mange penge du er villig til at smide efter en træningsbænk. Vi anbefaler at du som minimum sætter 500 kroner af til din træningsbænk. Vores erfaring er, at alt under 500 kroner ikke er pengene værd. Kvaliteten er simpelthen ikke i orden, og du vil opleve masser af irritation ved køb af sådan nogle discount produker. Træningsbænke til en pris under 500 kroner er ikke stabile nok/skridsikre (de bevæger sig, mens du træner) pga. en let konstruktion af lav kvalitetsmaterialer og komforten er heller ikke noget at prale af.

Du kan til gengæld komme rigtig langt for et større beløb som f.eks. 1500 kroner. Selvom at det kan lyde af meget, så er det faktisk ikke ret meget for et solidt og godt produkt. Du er sikret en træningsbænk med en lang levetid pga. en solid og kvalitetsstærk konstruktion.

Det næste du bør ligge vægt på er maksimum vægten. Du skal jo være sikker på at din bænk kan holde til det du løfter. Hvis du vælger at købe én af de træningsbænke, som er en del af vores test (testvinderne), så vil du ikke opleve nogle problemer med hensyn til maksimum vægten. Det er til gengæld anderledes med billige bænke. Med billige bænke kan du få et stort problem.

back to menu ↑

Typer af træningsbænke

Det næste ”step” i valget af træningsbænk er valg af variant/type. Der findes nemlig nogle forskellige typer af bænke. Hvis du hellere vil se en oversigt over de bedste bænke til træning, så tag et kig på vores testvinderen længere oppe i artiklen.

Fladbænk

Som du nok allerede har gættet, er fladbænken en ikke-justerbar bænk. Fladbænken er en af de mest populære træningsredskaber og findes i alle fitnesscentre. Gode fladbænke er af kraftige og solide konstruktioner, hvilket gør at levetiden er virkelig lang. Vi anvender selv fladbænken i vores træning og har gode erfaringer med den. Fladbænken bliver endda anvendt til at gennemføre videnskabelige studier (f.eks. dette studie som Henryk Król og Artur Golás står bag) af styrketræning, eftersom fladbænken er en mester til at stabilisere kroppen.

Justerbar træningsbænk

En anden type træningsbænk er den justerbar træningsbænk – også kaldet skråbænk. Fordelen ved en skråbænk frem for en fladbænk er at du får mulighed for at træne alle muskelgrupper med det rette øvrige udstyr (altså håndvægte, vægtstænger og lignende). Den justerbar skråbænk er næsten altid et bedre køb end fladbænken, fordi priserne er næsten ens.

Sammenklappelig/foldbar træningsbænk

Den sammenklappelig træningsbænk kan foldes sammen, og derfor fylder den meget lidt i pakket tilstand. Det er en super smart funktion for dig, der har lidt plads til et hjemme fitness center. Denne type bænk kommer i forskellige prisklasser og kan være simpel til avanceret. Nogle kommer også med transporthjul, hvilket også gør alting lettere. Som regel kan man ikke justere sæddets hældning på denne type bænk, og det har noget at gøre med den sammenklappelige funktion.

Multibænk

Den ultimative løsning er en multibænk. Multibænken giver dig mulighed for at træne alle muskelgrupper på mange forskellige måder. Multibænken består af en fladbænk eller justerbar bænk, en squat rack og i visse tilfælde arm curl maskine, ben curl maskine, ryg maskine, håndtag til dips og maveøvelser og opbevaring til vægtskiver. En multibænk er faktisk en lille træningsmaskine/træningsstation. Derfor er der ingen grund til at købe en kæmpe træningsmaskine for flere tusinde af kroner, når multibænken tilbyder kan det samme.

Træningsbænk-pakke

En træningsbænk-pakke er egentlig bare en multibænk med vægtstænger/håndvægte og vægtskiver. Håndvægte er ofte inkluderet i købet, og det samme gør sig gældende for vægtstænger (f.eks. en traditionel lang vægtstang og en curlstang). Du får altså et komplet sæt som er mere end rigeligt til at skræddersy et ordentligt og varieret træningsprogram. Netop når du køber sådan en pakke-løsning, er der mange penge at spare – så det bør også tages in mente.

back to menu ↑

Træningsbænk øvelser

Når du træner på en træningsbænk, bruger du enten håndvægte eller en vægtstang. Der findes rigtig mange forskellige øvelser, og du har mulighed for at ramme alle muskler.

Bænkpres

Bænkpres er sandsynligvis verdens mest populære træningsøvelse. Når man møder en ven eller fitness-dude er det første man spørger om altid ”hvor meget bænker du?”.

Der er dog god grund til at træningsøvelsen er så populær. Øvelsen er meget effektiv, forholdsvis let at udføre og til sidst er det brystet man arbejder med.

Faktisk arbejder man både med bryst, skulder og triceps. Det er dog brystet som er den primære muskel.

Der findes umiddelbart to former for bænkpres. Skrå bænkpres og normal bænkpres.

Skrå bænkpres

Ved skrå bænkpres er vinklen på bænken sat nogle grader op. Du ligger altså ikke i en vandret position. Denne øvelse er hårdere end normal bænkpres og derfor kan du ikke tage lige så mange kilo. Derudover træner du den øverste del af brystet.

Normal bænkpres

Ved normal bænkpres ligger du i en vandret position. Øvelsen arbejder med hele brystet. Normal bænkpres bruges også til konkurrencer, da man kan tage flere kilo end ved skrå bænkpres.

En kombination af skrå- og normal bænkpres vil altid være bedst. På den måde kan kroppen også få en mere koncentreret træning.
Nu vil du sikkert gerne have styr på hvordan man udfører denne øvelse. Så her kommer processen (gælder både for skrå- og normal bænkpres):

1. læg dig ned på træningsbænken. Tag fat om vægtstangen. Sørg for at dine albuer er bøjet 90 grader. Løft nu vægtstangen op og hold dine arme strakte. Du er nu i startspositionen.

2. Træk vejret ind og begynd stille og roligt at sænke dine arme indtil stangen rører dit bryst.

3. Efter en meget kort pause presse du stangen op til startspositionen imens du puster ud. Sørg desuden for at bruge dine brystmuskler til at presse opad.

Nu da du har styr på bænkpres har vi lige nogle gode råd, som du med fordel kan tage til dig. Først og fremmest skal du sørge for at dine håndled hele tiden har en fast position. Det gør øvelsen hårdere hvis du vender håndleddet nedad.

Et andet tip er at når du sænker vægtstangen, så burde det tage dobbelt så lang tid som når du presser den opad.

Denne video viser dig hvordan du udfører bænkpres korrekt.

Skulderpres

Skulderpres er uden tvivl en favorit blandt eksperter, personlige trænere og professionelle. Skulderpres er en af de mest basale træningsøvelser der findes. Kort fortalt skal du presse noget over hovedet.

Der findes dog utrolig mange forskellige typer af skulderpres, men vi tager fat i dem, som vi har haft størst succes med. Musklerne der bliver trænet er skulder, triceps og en smule bryst. I og med at du bruger flere muskler er det en god måde at opbygge styrke på.

Nu her vil vi tage fat i to forskellige variationer af skulderpres. Fælles for dem begge er at de har samme fokuspunkter (dvs. øvelsen rammer mange forskellige muskelgrupper og vil passe godt ind til et fullbody træningsprogram, men også et split program).

Skulderpres med håndvægte

 1. Sørg for at sidde med ret ryg eller næsten ret ryg (90 grader) op ad en træningsbænk. Brug dine ben til at få håndvægtene op. Du skubber altså med benene hvilket gør det lettere at komme til startspositionen.
 2. Første fokuspunkt er at få hovedet tilbage, således at din nakke rører bænken. Derudover skal du have håndvægtene helt nede ved skuldrene.
 3. Pres nu håndvægtene op over hovedet, indtil at dine arme er strakte.
 4. Herefter sænker du igen håndvægtene og lader dem komme helt ned til skuldrene.

Tip: sørg for at dine albuer skubbes en smule fremad. På den måde undgår du skader.

Skulderpres med stang

 1. Sørg igen for at sidde med ret ryg eller næsten ret ryg (90 grader) op ad en træningsbænk. Dit greb om stangen skal være en smule bredere end din skulderbredde.
 2. Igen skal du fokusere på at få hovedet tilbage, idet du udfører øvelsen. Pres nu stangen ud af stativet og stræk armene. Du er nu i startspositionen.
 3. Du sænker nu stangen og kører albuerne ned indtil stangen rammer toppen af brystet.
 4. Du presser nu stangen op og henover hovedet.

Fransk triceps

Denne øvelse er uden tvivl en af verdens bedste tricepsøvelser. Det er en fantastisk isolationsøvelse til triceps.

Med fransk triceps kan du træne alle triceps´ 3 dele. Fransk triceps er også en øvelse som kan variere godt i din træning. Hvis du er vant til at træne rigtig mange lignende øvelser, så vil denne øvelse være et ideelt valg.

Processen foregår således:

 1. Du lægger dig ned, samler skulderbladene og strækker dine arme.
 2. Sænk nu stangen ned til panden – eller helt ned over hovedet.
 3. Pres op igen.

Tip: det er meget vigtigt at du holder dine albuer stabile. På den måde lettes øvelsen.

back to menu ↑

Referencer

 • “Effect of the barbell weight on the structure ….” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5400411/. Besøgt den 20. feb. 2020.