Pull up bar

Er du på jagt efter en pull up bar? I denne artikel afslører vi de bedste pull up bars. Vi kommer også ind på bl.a. de forskellige typer, der findes og øvelser med pull up baren. Hvis det lyder interessant så fortsæt læsningen herunder.

TESTVINDER: den bedste pull up bar

cPro9 pull up bar
cPro9 pull up bar
Denne pull up bar er vores testvinder, fordi den er billig og udstyret med mange funktioner, hvilket gør den egnet til at træne forskellige øvelser. Det er en dørribbe, og derfor kan du hurtigt og simpelt placere den op over dørkarmen, og tage den ned igen efter brug. Du kan både lave helt almindelige pull ups og mere avancerede øvelser. Derudover er kvaliteten rigtig god, og max belastningen er 113 kg. Den anbefales til både begyndere og øvede.
199 DKK

Pull up bar købsguide

Testresultat: de 5 bedste pull up bars

I dag eksisterer der ufattelig mange pull up bars, og det kan derfor være besværligt at finde den helt rette til dine behov. Hvert mærke har sine kvaliteter, og priserne varierer også alt efter mærke, funktioner, kvalitet og lignende. I testen herunder afslører vi de bedste pull up bars, så du har noget at vælge mellem, som du kan være sikker på fungerer.

Pull up bar til dørkarm

Titan pull up bar til dørkarm
Titan pull up bar til dørkarm
En pull up bar som sættes i spænd i en døråbning er uden tvivl den billigste løsning. Hvis du er interesseret i en pull up bar til en lav pris, anbefaler vi dig at købe denne pull up bar fra det anerkendte brand, Titan. Produktet kræver dog også, at du har en dør derhjemme, og baren kan sættes i spænd i en døråbning fra 62 til 93 cm. Så derfor bør du naturligvis have den tanke med i overvejelserne.
89 DKK

Avanceret pull up bar til dørkarm

cPro9 avanceret pull up bar til dørkarm
cPro9 avanceret pull up bar til dørkarm
Denne pull up bar fra cPro9 placeres over dørkarmen. Det er en super simpel løsning, og samtidig er den spækket med funktioner som kan tilfredsstille de fleste. Den kan monteres på 99,9% af alle dørkarme. Baren er udstyret med forskellige grebsområder, som giver anledning til en varieret træning. Der er nemlig både udadgående greb og sidegående greb. Den maksimale brugervægt er 113 kg og den påkrævet bredde på en døråbning er 47 til 87 cm.
199 DKK

Pull up bar til loft og væg

Pull up bar til loft og væg
Pull up bar til loft og væg
Her har vi fat i en fremragende pull up bar, som kan monteres på væggen og i loftet. Baren har en meget solid og holdbar konstruktion af EU-stål. Håndtagene har en ergonomisk form, så du nemt kan holde fast under træning. De udadgående-, sidegående- og indadgående greb giver dig rig mulighed for en varieret træning. Desuden har baren en maks belastning på hele 150 kg.
399 DKK

Avanceret pull up bar til loft og væg

Avanceret pull up bar til loft og væg
Avanceret pull up bar til loft og væg
Hvis du er på jagt efter en avanceret pull up bar til loft og væg af høj kvalitet, så er denne bar lige sagen. Den er udstyret med en lang række forskellige greb (multigreb), og er ekstrem holdbar. Baren har en levetid på mange, mange år, grundet den solide konstruktion. Med baren kan du skabe en alsidig træning, og træne alt fra ryg til mave. Baren har en maks belastning på 150 kg, egenvægt på 12,5 kg og målene er 120 x 51 x 34 cm.
699 DKK

Pull up station

Pull up station
Pull up station
Hvis du ønsker at gå all-in på din pull up bar, så er en pull up station ikke et ringe bud. Denne pull up station giver dig mulighed for at træne professionelt. Stativet har en lang række funktioner, som man ikke ligger mærke til ved første øjekast. Den øverste stang kan justeres op og ned alt efter behov. Derudover er der også inkluderet flere greb i købet, som f.eks. midtergrebene samt greb til den nederste del af pull up stationen. Prikken over i'et er stativets fødder, som er lavet af kunstof, hvilket skåner dit gulv mod ridser og mærker.
1049 DKK

back to menu ↑

Hvad er en pull up bar / chin up bar?

Det er vigtigt, at vi får på plads, hvad en pull up bar egentlig er. En pull up bar er et træningsredskab, hvor man træner med sin kropsvægt. Selve baren består af en monteringsdel og selve stangen.

Træningsøvelser som pull ups er meget populære ved brug af sådan en bar. Fordelen ved en pull up bar er, at man helt selv kan bestemme, hvor hård træningen skal være. Derudover er der et hav af muligheder for øvelser. Med andre ord er det kun fantasien, der sætter grænser.

Pull up bar og chin up bar er det samme. Vi kommer til at bruge begge navne her på siden.

pull-up

back to menu ↑

Hvem kan bruge en pull up bar?

Alle kan selvfølgelig bruge en pull up bar. Uanset om du er motionist, sportsudøver eller noget helt tredje, så er der helt sikkert nogle øvelser, som kan være til gavn for dig.

Pull up baren er meget fleksibel. Du kan både finde modeller, som skal monteres, men også modeller som ikke skal monteres. Dette gør også baren til et meget brugt træningsredskab. I langt de fleste fitnesscentre er der desuden også chin up bars.

back to menu ↑

Sådan vælger du en pull up bar

Uanset hvilken situation du står i, vil du altid have nogle valg, som skal træffes. Når du skal købe en chin up bar, skal du også gøre dig nogle overvejelser. Først og fremmest skal du bestemme dig for, om du vil træne ude eller inde. Dernæst kan du have et ønske om, at produktet skal kunne fjernes, når det ikke bruges. Til sidst vil prisen også spille en central rolle.

Drop en hjemmelavet pull up bar

Ja. Ærlig talt anbefaler vi ikke, at du laver din egen pull up bar, da du aldrig kan være sikker på, om det holder.

Det er uden tvivl det værd at smide nogle penge efter noget, som holder i længden. Hvis du alligevel selv vælger at lave din egen – så sørg for at tjekke den for gamle skruer og ujævnheder der kan skade dine hænder.

Se videoen herunder. Så kan det være, at du dropper dit gør-det-selv projekt!

Pull up bar til dørkarm

dørkarm pull up bar

dørkarm pull up bar

Hvis man bor I en lejlighed eller bare ikke har ret meget plads, så er denne pull up bar et rigtig godt valg. Fordelen ved en pull up bar til dørkarmen er, at du ikke behøver at have den hængende, når du ikke bruger den. Det betyder altså, at du sparer plads i hjemmet.

Der er en stigende tendens til, at folk vælger denne type i stedet for en traditionel pull up bar. Dette valg kan vi sagtens forstå. Der er dog stadig nogle ting, du skal være opmærksom på, når du køber et produkt, som ikke er fast monteret på væggen:

1. Du skal aldrig købe nogle meget billige produkter.
2. Du skal sørge for at tjekke, om din dørkarm kan holde til det. På den måde undgår du skader.

Det viser sig, at langt de fleste skader på pull up bars er sket ved brug af denne type bar. For at du undgår sådanne skader, skal du være opmærksom på ovennævnte, når du køber dit produkt. Tryk på knappen nedenfor for at se den dørkarm pull up bar vi anbefaler, og som vi selv anvender i vores daglige træning. Pull up baren er forholdsvis billig og er naturligvis af god kvalitet.

Vi anbefaler denne pull up bar til dørkarm

Pull up bar til væg og loft

pull up bar til væg og loft

Pull up bar til væg og loft

Det er altid et sikkert valg at vælge en vægmonteret bar. Hvis du har pladsen til det, så vil vi til enhver tid anbefale denne type. Sikkerheden er bare bedre, når du vælger at montere den fast på en væg.

Når du monterer baren, er det vigtigt, at du vælger en væg, der kan holde til en høj belastning.

Vi anbefaler denne pull up bar til væg og loft

Udendørs pull up bar

Der findes deciderede pull up bars til udendørs brug. Disse bars består ofte af et stativ, som du kan rykke rundt med. Personligt føler vi ikke, at denne type er stabil nok. Hvis man vil have en udendørs pull up bar, så ville vi købe en vægmonteret pull up bar – og montere den udenfor. I og med at den skal bruges udenfor, er det vigtigt, at du vælger en bar uden skumstøtte.

Pull up station/stativ

pull up station

Pull up station

Hvis du er på udkig efter den ultimative pull up bar, så skal du have fat i en såkaldt ”pull up station/stativ”. Denne type giver mulighed for et væld af forskellige træningsøvelser. Disse bars har nogle skrå sider hvilket betyder, at du kan variere dine øvelser endnu mere, end du kan med en traditionel chin up bar. I det hele taget er sådan en station langt mere professionel at træne med sammenlignet med de andre alternativer.

Vi anbefaler denne pull up station

back to menu ↑

Montering af din bar

Du kan næsten forestille dig, hvad der kan ske, hvis din bar ikke er monteret ordentligt. Det er virkelig vigtigt at læse manualen igennem, hvis der er en, når du har fået åbnet dit tilsendte produkt.

Tjek efter om du mangler skruer eller andre komponenter. Hvis du mangler komponenter eller skruer, er det vigtigt, at du sender produktet tilbage til producenten, således at du kan få en ny bar, som indeholder alle de nødvendige komponenter. Begynd ALDRIG at bruge skruer som du selv har liggende i skuffen. Der er nemlig stor forskel på dem, du har liggende, og dem som producenten bruger.

Udover ovenstående er det også vigtigt, at du har styr på, hvor mange kilo din bar kan holde til. I langt de fleste tilfælde kan de holde til lidt over 200 kilo, men hvis du vælger at købe et discount produkt, så holder de ofte ikke til mere end 70 kilo. Dette kan være et problem for mange af os.

Noget andet du også bør tjekke efter, er den væg, du vil montere baren på. Det er vigtigt at fæstne pull up bars i nogle sikre vægge.

back to menu ↑

Øvelser til pull up bar

Pull ups og chin ups

Pull ups og chin ups – også kaldet armhævning – er en glimrende træningsøvelse, som træner hele overkroppen. Ikke nok med at armene bliver brugt – du kan også få en ryg og skulder ved at træne pull ups. Pull ups og chin ups er ikke helt det samme. Forskellen lægger i, om din håndflade vender ind eller væk fra dig selv. Ved pull ups vender du håndfladen væk fra dig selv (overhåndsgreb). Ved chin ups vender du håndfladen ind mod dig selv (underhåndsgreb). Processen foregår således:

1. Løft kroppen op indtil at hagen er over baren.
2. Sænk kroppen indtil dine arme og skuldre er strukket helt ud.

Armhævning kan være en rigtig hård øvelse uden nogen form for hjælp. Man kan gøre brug af flere forskellige midler/metoder, som gør øvelsen lettere:

1. Få en træningspartner til at hjælpe dig under øvelsen. Personen kan assistere ved at trække op i foden eller hoften. Det er dog vigtigt, at du stadig selv gør et stykke arbejde.
2. Find en bænk eller en stol og brug den som hjælpemiddel når du løfter dig op.
3. Vi gjorde selv brug af en træningselastik, da vi startede ud med pull ups. For mig var dette den bedste løsning. Hvis du vælger at bruge en træningselastik, så husk på at den ikke skal være for stram.
4. Hvis du træner i et center, så har de af og til maskiner, som kan hjælpe dig med at blive løftet op. Disse maskiner plejer at fungere rigtig godt

Hvis du derimod er hardcore og gerne vil gøre dine pull ups endnu sværere, så er der også mulighed for det:

1. Du kan gøre brug af en vægtvest.
2. Du kan bruge ankelvægte hvilket øger intensiteten

Hængende ben- eller knæløft

Hvis du gerne vil træne mavemuskulaturen med pull up baren, så er der også rig mulighed for det. Hængende ben- og knæløft er en klassisk træningsøvelse, som man aldrig går galt i byen med. Det er en øvelse, som virkelig bearbejder de nedre mavemuskler. Men nok om det.

Hvis du er nybegynder, er det lettest at starte ud med knæløft. Øvelsen går ud på, at du løfter knæene helt op til maven. Når knæene passerer parallelpunktet, er det vigtigt, at du spænder godt i maven. Du sænker derefter knæene stille og roligt indtil, dine ben hænger lodret igen.

Ved benløft hæver du benene indtil, de hænger parallelt med gulvet. Derefter sænker du dem igen. Igen er det vigtigt, at du spænder godt i maven.

Der er igen mulighed for at gøre øvelsen sværere. Du kan for eksempel gøre brug af ankelvægte.

Muscle up

Muscle up er også en træningsøvelser, som du kan begive dig i kast med. Muscle up er en træningsøvelse, som for det første er sværere og hårdere end pull ups. Så man skal altså kunne lave pull ups, før man kan lave muscle ups.

Det er også værd at nævne, at muscle ups ikke kan laves på alle bars. Hvis man har en dørkarm bar, så er det nærmest umuligt at gennemføre denne øvelse, da man har behov for plads, før denne øvelse kan gennemføres.

Processen foregår således:

1. Start med opvarming. Evt. nogle normale pull ups.
2. Hæng i din bar uden at du rører jorden.
3. Hiv dig eksplosivt opad
4. Hold brystet helt ind til baren således at du kommer i en dips position.
5. Nu skal du bruge dine triceps til til at presse dig opad.
6. Du har nu lavet din første muscle up!

Det kan være svært at forestille sig, hvordan denne øvelse ser ud i praksis. Af den grund har vi lagt en video ind, som viser, hvordan en muscle up ser ud. Øvelsen vises først i dens helhed, hvorefter den deles op i mindre dele.

Desuden kan du finde et fint pull up bar træningsprogram her. Det indeholder både videoguides, forklaringer og skemalægning.

back to menu ↑

Kan man nøjes med en pull up bar i min træning?

Nej, selvfølgelig kan du ikke det. Der er ingen tvivl om, at pull up baren er et fantastisk træningsredskab, men der skal selvfølgelig også andet ind i din træning. Din pull up bar kan bruges i kombination med andre øvelser. Hvis du går i et træningscenter, kan du kombinere pull up øvelser med andre øvelser.

Når du kommer hjem og måske har hviledag, så kan du bruge din pull up bar som en ekstra mulighed for træning. På den måde er du stadig aktiv på dine hviledage.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vi har været i gamet i knap 9 år. Af den grund ved vi en del om fitness udstyr – og selvfølgelig også pull up bars / chin up bars.

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi stiller vores ekspertise til rådighed og hjælper altid med et smil på læben 🙂