Kabeltårn

Er du træt af at træne i dit fitnesscenter? Leder du efter et alternativ til dit fitnesscenter? Vil du gerne træne i dit hjem? Hvis du kan sætte flueben ved bare et af spørgsmålene ovenfor, vil vi anbefale dig til at anskaffe et kabeltårn. Vi afslører de bedste kabeltårne i test som er alt fra billige til dyre løsninger. Desuden giver vi dig også tips til, hvordan du vælger det rette kabeltårn. Lyder det interessant? Så er du mere end velkommen til at læse videre.

TESTVINDER: det bedste kabeltårn

Toorx CSX-70
Toorx CSX-70
Et avanceret kabeltårn der giver dig uanede muligheder for træning - træn alt lige fra pull ups til flyes. Der følger 2 x 50 kg med i købet, så du hurtigt og nemt kan justere antal kg. Kabeltårnet er perfekt til dig, der ønsker et full-feature kabeltårn til en lav pris. Vi anbefaler kabeltårnet til alle - både øvede og begyndere!
9999 DKK

Komplet guide til valg af kabeltårn

Testresultat: de 7 bedste kabeltårne

For at gøre dit valg en smule nemmere har vi fundet frem til markedets bedste og billigste kabeltårne – det vil sige, at vi har kigget på pris og kvalitet.

Vi har valgt at inddele, de kabeltårne vi anbefaler, i 3 forskellige priskategorier, så enhver har mulighed for at gøre brug af mine anbefalinger. Det lille budget er til den nærige person, som er interesseret i et kabeltårn, der tilbyder de nødvendige funktioner. Mellem budgettet er til dig, som stadig har fokus på pris, men ønsker samtidig flere funktioner. Det store budget er til dig, som vil have muligheden for at træne alle muskler på kroppen ved brug af kabeltårnet, og som samtidig også vægter kvalitet højt.

Det skal huskes på, at udover kabeltårnet uden vægtskiver, er vægtskiver ofte ikke inkluderer i prisen. Derfor kan du blive udsat for at købe vægtskiver på egen hånd. Udover at have fundet frem til markedets bedste og billigste tilbehør til kabeltårn heriblandt greb og stander/rack.

Lille budget

Kabeltårn til loftmontering

Kabeltårn til loftmontering

Kabeltårn til loftmontering

Dette er absolut den billigste løsning. Egentlig er dette produkt ikke noget kabeltårn, men ved at montere trækstationerne parallelt over for hinanden, bliver det omdannet til et – til markedets laveste pris. Ved anvendelse af produktet kræves det, at du har mulighed for at loftmontere. Hvis du har mulighed, kan vi varmt anbefale, at du anskaffer dig dette produkt, hvis du altså er interesseret i den billigste løsning. Hvis du har pladsmangel er dette et godt alternativ, fordi trækstationerne fylder meget lidt sammenlignet med andre avancerede kabeltårne. Produktet giver dig mulighed for at træne hele kroppen: ryg, bryst, arme, skuldre og ben.

Produktet er blevet videreudviklet med mange forbedringer hvad angår funktioner og kvalitet – prisen er dog stadig den samme! Blandt andet er produktets maksimale belastning nu på 120 kg, som for de flestes vedkommende er rigeligt. Derudover er alle bolte og skuer dækket af gummihætter, så der opnås maksimal sikkerhed, og der er inkluderet to slidstærke greb (koster normalt 200-300 kr.) ved køb af kabeltårnet. Vægtskiver fra 25 mm i diameter og op efter er tilgængelige for kabeltårnet.

KØB HER

Kabeltårn MH-W103

kabeltårn MH-W103

MH-W103

Hvis du ønsker et avanceret kabeltårn til en lav pris, vil vi anbefale dette kabeltårn. Der er ingen kabeltårne, der kan nærme sig de funktioner og den kvalitet, som dette produkt tilbyder til denne pris. Hvis du er på udkig efter et billigt kabeltårn, der tilbyder variation i din træning, bør du tage et kig på dette produkt. Med dette kabeltårn kan du træne hele kroppen: ryg, bryst, arme, skuldre og ben. Sammenlignet med tårnet i det lille budget, tilbyder dette kabeltårn mulighed for variation i din træning pga. sine 4 hjul. Hvis plads ikke er en vigtig faktor for dig, kan vi anbefale dig at købe MH-W103.

Produktet har en maksimal belastning på 120 kg, og alle bolte og skruer er dækket til med gummihætter (dvs. maksimal sikkerhed). Produktet har også en funktion, der gør, at du kan fastgøre kabeltårnet til gulvet, for at opnå maksimal stabilitet. Der medfølger 2 håndtag ved køb af kabeltårnet. Vægtskiver fra 25 mm i diameter og op efter er tilgængelige for kabeltårnet.

KØB HER

Mellem budget

Allround kabeltårn

Allround kabeltårn

Allround kabeltårn

Dette kabeltårn er et fremragende allround kabeltårn. Tårnet byder på masser af justeringsmuligheder, en maksbelastning på 100 kg og en integreret pull up bar. Træn alt lige fra siddende til stående kabeløvelser. Tårnet er kompatibel med 50mm vægtskiver og måler 200 x 150 x 210 cm. Tilpas selv vægten ved at købe dine helt egne vægtskiver til tårnet. Træn alle muskelgrupper med dette tårn (biceps, triceps, ryg, bryst, skulder, ben og mave).

Hvad angår kvalitet og materialevalg, så har producenten forsøgt at anvende holdbare og slidstærke materialer. Det betyder også, at kabeltårnet består af en holdbar og kvalitetssikker konstruktion. Tårnet har et standard sølv/sort design, som passer ind til de fleste træningscentre og private fitnesscentre. Du kan regne med, at kabeltårnet har en levetid på mange, mange år. Ved køb af kabeltårnet får du rigtig meget for pengene. Vælg dette kabeltårn hvis du er på udkig efter en mellemløsning mellem det billige og dyre valg.

KØB HER

Semi pro kabeltårn MS-W106

Semi pro kabeltårn MS-W106

Semi pro MS-W106

Er du passioneret for din styrketræning? Semi-Pro kabeltårnet giver dig rig mulighed for at justere højden, således du kan træne et utal af øvelser. Tårnet tilbyder dig også en lettere tilgængelig måde at lagre din belastning på dit tårn, fordi du har 20 cm plads til rådighed på hver stang – ligesom ved professionelle træningsmaskiner. Hvis pladsen er til det derhjemme, vil vi anbefale dig at læse mere om dette kabeltårn. Kabeltårnet giver dig naturligvis mulighed for at træne hele kroppen samt variation i din træning.

Den maksimale belastning er 120 kg, og egenvægten er 105 kg. Der medfølger 2 gratis greb ved køb af kabeltårnet, og vægtskiver med en diameter på 25 mm og op efter kan anvendes.

KØB HER

Abilica CrossOver

Abilica CrossOver

Abilica CrossOver

Leder du efter et professionelt kabeltårn til markedets laveste pris? Sammenlignet med de ovennævnte kabeltårne er kvaliteten i den grad på sit ypperste ved dette kabeltårn. Abilica CrossOver er uden tvivl et professionelt kabeltårn, som giver dig mulighed for at træne hele kroppen. Der er her tale om en stabil konstruktion – i alle hjørner er der monteret stålbeslag for en øget stabilitet. Kabeltårnet tilbyder også en monteret chin up bar/pull up bar, der giver dig mulighed for variation i din træning. Så er du typen, der er på udkig efter et professionelt kabeltårn til brug i hjemmet eller andre steder, bør du overveje Abilica CrossOver.

KØB HER

Toorx kabeltårn med vægte

Toorx kabeltårn med vægte

Toorx kabeltårn med vægte

Kabeltårnet fra Toorx er et premium kabeltårn til en ganske overkommelig pris. Sammenlignet med de ovenstående kabeltårne er kabeltårnet fra Toorx udstyret med 2 x 50 kg. Vægtskiver er altså inkluderet i prisen og er sat på tårnet, så du hurtigt og nemt kan tilpasse vægten. Tårnet kan justeres til både en lav og høj højde. Desuden er tårnet også udstyret med en pull up bar, som kan bruges til at træne mange muskelgrupper.

Tårnet er lavet af holdbart stål, som sikrer en lang levetid. Materialet er tungt pulverlakeret og ridsefast. Alt i alt er det et super godt kabeltårn til prisen, og du vil ikke fortryde dit køb.

KØB HER

Stort budget

Professionelt fitnesscenter – kabeltårn MP-U204

Professionelt kabeltårn MP-U204

Professionelt MP-U204

Er du på udkig efter det ultimative hjemme-gym? Dette kabeltårn det rette valg for dig, der ønsker et ultimativt hjemme-gym. Dette kabeltårn giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskelgrupper. Derudover er der monteret en chin up bar/pull up bar fast til tårnet, og derfor vil du have mulighed for at variere din træning med kropsøvelser. Der medfølger 80 kg vægte på hver sin side af tårnet, og det giver rig mulighed for progression. Du kan også justere højden efter eget valg, og der er 2 greb inkluderet ved køb af kabeltårnet. Læs mere om tårnet ved at klikke på linket.

KØB HER

Tilbehør

Triceps-/biceps stang

Triceps-/biceps stang

Denne triceps-/biceps stang er ideel til triceps og biceps træning. Kvaliteten er i top, og prisen er markedets laveste. Vi anvender selv denne stang i vores triceps og biceps træning, og den er endnu ikke gået i stykker efter godt 4 år. Med andre ord; kvaliteten er i top.

KØB HER

Kabelgreb

Kabelgreb

 

Et kabelgreb er nødvendigt, når du anskaffer dig et kabeltårn. Som regel medfølger der kabelgreb ved køb et af kabeltårn. Det hænder, at folk køber et kabeltårn, hvor kabelgreb ikke medfølger – hvis du bliver udsat for dette, vil vi anbefale, at du køber kabelgreb til dit kabeltårn.

KØB HER

Stander til greb

Stander til greb

 

Hvis du er interesseret i at der kommer til at være lidt systematik og orden i dit homegym, kan du med fordel købe en stander til dine greb. På denne måde holder du styr på alle dine greb, og du sparer samtidig plads.

KØB HER

back to menu ↑

Hvad er et kabeltårn?

Kabeltårnet hedder “Cable crossover machine” på engelsk og er en såkaldt trækstation. Dét, der gælder for trækstation fitness og kabeltårne er, at du ikke behøver andre træningsredskaber. Det er den generelle holdning i branchen. Du kan træne alle muskler ved brug af et kabeltårn, og det er også derfor, det er så populært.

Der findes forskellige typer af cable crossover maskiner; overordnet set skelner man mellem 3 typer. Den første type er et helt normalt tårn med vægtskiver. Den anden type er et tårn uden vægtskiver. Den tredje og sidste type kabeltårn kan monteres fast til loftet. Vi gennemgår de 3 forskellige typer nedenfor, så du får en forståelse for, hvilken en der passer bedst til dig og dine behov.

back to menu ↑

Typer af kabeltårne

Kabeltårn uden vægtskiver

Kabeltårn uden vægtskiver

Tårn uden vægtskiver

Et kabeltårn findes i mange forskellige varianter. Kort sagt, kan man købe et kabeltårn med eller uden vægtskiver. Det vil sige, at hvis du køber et kabeltårn uden vægtskiver, skal du anskaffe dig vægtskiver separat. Nu tænker du sikkert, hvordan finder jeg ud af, hvilken huldiameter mine vægtskiver skal have for at passe korrekt til mit tårn? Du finder ud af det, ved at kigge på det pågældende tårns specifikationer. Her vil der altid stå skrevet, hvilken huldiameter der passer til det pågældende tårn.

Et kabeltårn uden vægtskiver vil falde i god jord hos den nærige eller sparsommelige person. Et kabeltårn uden vægtskiver er absolut en af de billigste løsninger. Vi træner selv denne form for tårn, fordi et tårn med vægtskiver ofte kan være misvisende. Derfor foretrækker vi et tårn uden vægtskiver, grundet vi selv kan styre vægten.

KØB HER

Kabeltårn med vægtskiver

Kabeltårn med vægtskiver

Tårn med vægtskiver

Et kabeltårn med vægtskiver er også et fornuftigt valg af kabeltårn, hvis du er typen, der foretrækker ikke at læsse vægtskiver af og på. Ved køb af et tårn med vægtskiver har du ikke behov for at købe vægtskiver separat, fordi de er monteret fast i selve tårnet. Der er ofte flere fordele forbundet ved køb af et tårn med vægtskiver end et tårn uden vægtskiver. Og den absolut største fordel er de flere funktioner et tårn med vægtskiver tilbyder.

Hvis du er typen, der gerne vil punge lidt ekstra ud ved køb af et kabeltårn, der tilbyder flere fordele, vil vi foretrække, at du tager et kig på et kabeltårn med vægtskiver:

KØB HER

Kabeltårn til loftmontering

Kabeltårn til loftmontering

Tårn til loftmontering

Hvis pladsen kniber derhjemme er denne type kabeltårn helt essentielt til dig. Montering af kabeltårnet i loftet gør, at du kan udføre kabeltræning på meget lidt plads. Ligesom vægmontering opnår du også stabilitet og sikkerhed når kabeltårnet er monteret fast til loftet. Kabeltårn til loftmontering er en billig og sikker løsning, til dig der har lidt plads til rådighed. Så hvis du er på udkig efter et billigt kabeltårn, som intet fylder, bør du overveje at tage et kig på en denne form for kabeltårn. Ved køb af kabeltårn til loftmontering medfølger der ikke vægtskiver.

KØB HER

Vægtskiver

Som nævnt tidligere findes der kabeltårne, hvor vægtskiver ikke medfølger i købet. I sådan et tilfælde bliver du nød til at købe vægtskiver for sig. Inden du køber dine vægtskiver, skal du være opmærksom på, hvilke(n) huldiameter dit kabeltårn tilbyder. De fleste kabeltårne tilbyder en huldiameter på 25 mm og op efter. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på kabeltårnets specifikationer. Vi har fundet frem til markedets billigste vægtskiver nedenfor:

KØB HER

Greb

Der findes mange forskellige greb til et kabeltårn, heriblandt triceps træktov, v bar og triceps-/biceps stang. Valg af greb afhænger naturligvis af din træning. Vi vil anbefale dig at tage et kig på triceps-/biceps stangen. Grunden til dette er, at dette greb giver dig stor mulighed for at træne mange forskellige triceps- og biceps øvelser. Et andet greb der er værd at kigge på, er parallel grebet. Med parallel grebet kan du træne rygøvelser. Hvis ikke der medfølger kabelhåndtag i dit køb af kabeltårn, vil vi råde dig til at købe dette greb. Dette greb er kabeltårnets højre hånd, da grebet giver dig mulighed for at træne hele kroppen. Se udvalget af markedets billigste og bedste greb til kabeltårn nedenfor:

KØB HER

Fitnessgulv – underlag til dit kabeltårn

Vi vil varmt anbefale, at hvis dit gulv er skrøbeligt (eksempelvis et trægulv eller generelt ældre gulve) – så køb underlag til din træning. Uanset om der er tale om et kabeltårn eller et andet fitnessudstyr, bør du altid være på den sikre side, fordi fitnessudstyr kan ødelægge dit gulv. Der er ingen grund til at udsætte dit gulv for den risiko. Underlag koster ikke specielt meget; derhjemme træner vi selv med underlag, og vi anvender et billigt fitnessguld som fungerer ganske fint. Vi har indsat et link nedenfor til det omtalte fitnessgulv.

KØB HER

back to menu ↑

Valg af kabeltårn

Der er ingen tvivl om, at du skal tænke dig grundigt om, når du vælger dit kabeltårn – især fordi der er tale om en forholdsvis stor investering. Der er mange faktorer, som spiller ind, ved køb af et kabeltårn.

Først og fremmest bør du stille dig selv spørgsmålet: hvor mange gange om ugen træner jeg? Hvis du f.eks. træner 1 gang i ugen, fordi du for nyligt er begyndt at styrketræne, vil vi anbefale, at du venter med at investere stort i et kabeltårn. Hvis du er en erfaren styrketræner, der har styrketrænet i en lang periode, anbefaler vi, at du vælger et kabeltårn, der tilbyder flere funktioner.

En anden faktor er prisen. Prisen er for manges vedkommende den vigtigste parameter. Hvis du er typen, der ikke er interesseret i at betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler vi loftmontering eller vægmontering. Hvis du er typen, der gerne vil betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler vi træktårnet, trækstationen eller kabeltårnet. Læs hvilke kabeltårne vi anbefaler længere nede på siden.

Plads er naturligvis også en faktor af stor betydning. Som vi tidligere har nævnt, er der forskellige typer af kabeltårne med vidt forskellige størrelser. Hvis du ikke har særlig meget plads til rådighed, anbefaler vi, at du tager et kig på loftmontering eller vægmontering. Hvis du har en tilpas mængde plads, anbefaler vi, at du tager et kig på et træktårn eller en trækstation. Har du meget plads derhjemme? Så anbefaler vi, at du tager et kig på et kabeltårn med eller uden vægtskiver, fordi den fylder mest – dog tilbyder kabeltårnet flere funktioner. Et kabeltårn med eller uden vægtskiver behøver nødvendigvis ikke at være en dyr investering. Der er mange kabeltårne til skarpe priser på markedet, som vi kan anbefale til dig. Vi har opstillet en liste over de kabeltårne, vi anbefaler i vores testresultat.

back to menu ↑

Kabeltræning – 5 gode kabeløvelser

Cable crossover – bryst og skulder

Cable crossover er en isolationsøvelse, der træner både brystmusklerne og forsiden af skuldrene.

Skulderpres – skulder

Skulderpres med kabel er en styrketræningsøvelse, der træner dine skuldre.

Cable hammer curl – biceps

Cable hammer curl er en styrketræningsøvelse, der træner dine biceps.

Triceps pushdown – triceps

Triceps pushdown er en styrketræningsøvelse, der træner dine triceps.

Cable crunch – mave

Cable crunch er en styrketræningsøvelse, der træner din maveregion.

back to menu ↑

Gratis rådgivning

Du er altid velkommen til at spørge om hjælp. Vi sidder altid ved tasterne for at hjælpe andre på vej, som har spørgsmål ligesom dig. Den hurtigste måde du kan kontakte mig på, er at skrive en kommentar i kommentarfeltet.