fbpx

Kabeltårn

Kabeltårn er den ultimative all-in-one træningsstation, som giver dig mulighed for at træne alle muskelgrupper. Nedenfor afslører vi de 5 bedste kabeltårne i test, og desuden giver vi dig også tips og tricks til at vælge det rette kabeltårn til dine behov og ønsker.

Kabeltårn test 2020: Top 5 bedste kabelstationer

Bedste kabeltårn

Komplet kabel- og træktårn
Komplet kabel- og træktårn
Gorilla kabeltårnet er en virkelig robust kabelstation og homegym. Med denne kan du meget billigt komme igang med at træne hjemmefra. En super pris og fantastisk kvalitet.
1499 DKK

Bedste billige kabeltårn

MH-W103
MH-W103
Her har vi fat i et vaskeægte røverkøb! Hvis du ønsker et avanceret kabeltårn til en lav pris, så er MH-W103 absolut en værdig kandidat. Der er ingen kabeltårne, der kan nærme sig de funktioner og den kvalitet, som dette produkt tilbyder til denne pris. Med dette kabeltårn kan du træne hele kroppen: ryg, bryst, arme, skuldre og ben. Produktet har en maksimal belastning på 120 kg, og alle bolte og skruer er dækket til med gummihætter (dvs. maksimal sikkerhed). Produktet har også en funktion, der gør, at du kan fastgøre kabeltårnet til gulvet, for at opnå maksimal stabilitet. Der medfølger 2 håndtag ved køb af kabeltårnet. Vægtskiver fra 25 mm i diameter og op efter er tilgængelige for kabeltårnet.
2299 DKK

Bedste premium kabeltårn

MP-U204
MP-U204
Er du interesseret i at gå all-in på dit kabeltårn? MP-U204 kabeltårnet er det rette valg for dig, der ønsker den ultimative kabelstation. Stationen giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskelgrupper. Derudover er der monteret en chin up bar/pull up bar fast til tårnet, og derfor vil du have mulighed for at variere din træning med kropsøvelser. Der medfølger 80 kg vægte på hver sin side af tårnet, og det giver rig mulighed for progression. Du kan også justere højden efter eget valg, og der er 2 greb inkluderet ved køb af kabeltårnet.
21.899 DKK

Resten af de bedste kabeltårne

Allround kabeltårn
Allround kabeltårn
Dette kabeltårn er et fremragende allround kabeltårn. Tårnet byder på masser af justeringsmuligheder, en maksbelastning på 100 kg og en integreret pull up bar. Træn alt lige fra siddende til stående kabeløvelser. Tårnet er kompatibel med 50mm vægtskiver og måler 200 x 150 x 210 cm. Tilpas selv vægten ved at købe dine helt egne vægtskiver til tårnet. Træn alle muskelgrupper med dette tårn (biceps, triceps, ryg, bryst, skulder, ben og mave). Hvad angår kvalitet og materialevalg, så har producenten forsøgt at anvende holdbare og slidstærke materialer. Det betyder også, at kabeltårnet består af en holdbar og kvalitetssikker konstruktion. Tårnet har et standard sølv/sort design, som passer ind til de fleste træningscentre og private fitnesscentre. Du kan regne med, at kabeltårnet har en levetid på mange, mange år. Ved køb af kabeltårnet får du rigtig meget for pengene. Vælg dette kabeltårn hvis du er på udkig efter en mellemløsning mellem det billige og dyre valg.
5199 DKK

MS-W106
MS-W106
Er du passioneret for din styrketræning? Semi-Pro kabeltårnet giver dig rig mulighed for at justere højden, således du kan træne et utal af øvelser. Tårnet tilbyder dig også en lettere tilgængelig måde at lagre din belastning på dit tårn, fordi du har 20 cm plads til rådighed på hver stang – ligesom ved professionelle træningsmaskiner. Hvis pladsen er til det derhjemme, vil vi anbefale dig at læse mere om dette kabeltårn. Kabeltårnet giver dig naturligvis mulighed for at træne hele kroppen samt variation i din træning. Den maksimale belastning er 120 kg, og egenvægten er 105 kg. Der medfølger 2 gratis greb ved køb af kabeltårnet, og vægtskiver med en diameter på 25 mm og op efter kan anvendes.
6900 DKK

Guide til valg af kabeltårn

Hvad er et kabeltårn?

Kabeltårnet kaldes også for trækstation, træktårn og cable crossover maskine. Grundlæggende er det en trækstation med to træk. Hvis du godt kan gå på kompromis med at træne med håndvægte, vægtstang og lignende, så kan du faktisk træne hele kroppen med et enkelt kabeltårn. Det internationale fitness magasin Men’s Health har blandt andet skrevet en lang artikel om, at man snildt kan nøjes med et træktårn. Som tidligere nævnt kan du træne alle muskler ved brug af et kabeltårn, og det er også derfor, at flere og flere er begyndt at inverestere i sådan en træningsmaskine.

Der findes forskellige typer af kabeltårne (trækstationer); overordnet set skelner man mellem 3 typer. Den første type er et helt normalt tårn med vægtskiver. Den anden type er et tårn uden vægtskiver. Den tredje og sidste type kabeltårn kan monteres fast til loftet. Vi gennemgår de 3 forskellige typer nedenfor, så du får en forståelse for, hvilken en der passer bedst til dig og dine behov.

back to menu ↑

Typer af kabeltårne

Kabeltårn uden vægtskiver

Kabeltårn uden vægtskiver

Tårn uden vægtskiver

Et kabeltårn findes i mange forskellige varianter. Kort sagt, kan man købe et kabeltårn med eller uden vægtskiver. Det vil sige, at hvis du køber et kabeltårn uden vægtskiver, skal du anskaffe dig vægtskiver separat. Nu tænker du sikkert, hvordan finder jeg ud af, hvilken huldiameter mine vægtskiver skal have for at passe korrekt til mit tårn? Du finder ud af det, ved at kigge på det pågældende tårns specifikationer. Her vil der altid stå skrevet, hvilken huldiameter der passer til det pågældende tårn.

Et kabeltårn uden vægtskiver vil falde i god jord hos den nærige eller sparsommelige person. Et kabeltårn uden vægtskiver er absolut en af de billigste løsninger. Vi træner selv denne form for tårn, fordi et tårn med vægtskiver ofte kan være misvisende. Derfor foretrækker vi et tårn uden vægtskiver, grundet vi selv kan styre vægten.

Kabeltårn med vægtskiver

Kabeltårn med vægtskiver

Tårn med vægtskiver

Et kabeltårn med vægtskiver er også et fornuftigt valg af kabeltårn, hvis du er typen, der foretrækker ikke at læsse vægtskiver af og på. Ved køb af et tårn med vægtskiver har du ikke behov for at købe vægtskiver separat, fordi de er monteret fast i selve tårnet. Der er ofte flere fordele forbundet ved køb af et tårn med vægtskiver end et tårn uden vægtskiver. Og den absolut største fordel er de flere funktioner et tårn med vægtskiver tilbyder.

Hvis du er typen, der gerne vil punge lidt ekstra ud ved køb af et kabeltårn, der tilbyder flere fordele, vil vi foretrække, at du tager et kig på et kabeltårn med vægtskiver.

Kabeltårn til loftmontering

Kabeltårn til loftmontering

Tårn til loftmontering

Hvis pladsen kniber derhjemme er denne type kabeltårn helt essentielt til dig. Montering af kabeltårnet i loftet gør, at du kan udføre kabeltræning på meget lidt plads. Ligesom vægmontering opnår du også stabilitet og sikkerhed når kabeltårnet er monteret fast til loftet. Kabeltårn til loftmontering er en billig og sikker løsning, til dig der har lidt plads til rådighed. Så hvis du er på udkig efter et billigt kabeltårn, som intet fylder, bør du overveje at tage et kig på en denne form for kabeltårn. Ved køb af kabeltårn til loftmontering medfølger der ofte ikke vægtskiver.

back to menu ↑

Tilbehør til kabelstation

Vægtskiver

Som nævnt tidligere findes der kabeltårne, hvor vægtskiver ikke medfølger i købet. I sådan et tilfælde bliver du nød til at købe vægtskiver for sig. Inden du køber dine vægtskiver, skal du være opmærksom på, hvilke(n) huldiameter dit kabeltårn tilbyder. De fleste kabeltårne tilbyder en huldiameter på 25 mm og op efter. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på kabeltårnets specifikationer. Vi har fundet frem til markedets billigste vægtskiver nedenfor:

KØB HER

Greb

Der findes mange forskellige greb til et kabeltårn, heriblandt triceps træktov, v bar og triceps-/biceps stang. Valg af greb afhænger naturligvis af din træning. Vi vil anbefale dig at tage et kig på triceps-/biceps stangen. Grunden til dette er, at dette greb giver dig stor mulighed for at træne mange forskellige triceps- og biceps øvelser. Et andet greb der er værd at kigge på, er parallel grebet. Med parallel grebet kan du træne rygøvelser. Hvis ikke der medfølger kabelhåndtag i dit køb af kabeltårn, vil vi råde dig til at købe dette greb. Dette greb er kabeltårnets højre hånd, da grebet giver dig mulighed for at træne hele kroppen. Se udvalget af markedets billigste og bedste greb til kabeltårn nedenfor:

KØB HER

Triceps-/biceps stang

Triceps-/biceps stang

Denne triceps-/biceps stang er ideel til triceps og biceps træning. Kvaliteten er i top, og prisen er markedets laveste. Vi anvender selv denne stang i vores triceps og biceps træning, og den er endnu ikke gået i stykker efter godt 4 år. Med andre ord; kvaliteten er i top.

KØB HER

Kabelgreb

Kabelgreb

 

Et kabelgreb er nødvendigt, når du anskaffer dig et kabeltårn. Som regel medfølger der kabelgreb ved køb et af kabeltårn. Det hænder, at folk køber et kabeltårn, hvor kabelgreb ikke medfølger – hvis du bliver udsat for dette, vil vi anbefale, at du køber kabelgreb til dit kabeltårn.

KØB HER

Stander til greb

Stander til greb

 

Hvis du er interesseret i at der kommer til at være lidt systematik og orden i dit homegym, kan du med fordel købe en stander til dine greb. På denne måde holder du styr på alle dine greb, og du sparer samtidig plads.

KØB HER

Fitnessgulv

Du kan med fordel købe fitnessgulv, så det kan beskytte dit gulv mod ridser og mærker fra træningsmaskiner som kabelstation. Du bør til enhver tid anskaffe underlag til maskiner og træningsudstyr, som kan ødelægge gulv. Der er ingen grund til at udsætte dit gulv for den risiko. Underlag koster ikke specielt meget; derhjemme træner vi selv med underlag, og vi anvender et billigt fitnessguld som fungerer ganske fint. Vi har indsat et link nedenfor til det omtalte fitnessgulv.

KØB HER

back to menu ↑

Valg af kabeltårn

Der er ingen tvivl om, at du skal tænke dig grundigt om, når du vælger dit kabeltårn – især fordi der er tale om en forholdsvis stor investering. Der er mange faktorer, som spiller ind, ved køb af et kabeltårn.

Først og fremmest bør du stille dig selv spørgsmålet: hvor mange gange om ugen træner jeg? Hvis du f.eks. træner 1 gang i ugen, fordi du for nyligt er begyndt at styrketræne, vil vi anbefale, at du venter med at investere stort i et kabeltårn. Hvis du er en erfaren styrketræner, der har styrketrænet i en lang periode, anbefaler vi, at du vælger et kabeltårn, der tilbyder flere funktioner.

En anden faktor er prisen. Prisen er for manges vedkommende den vigtigste parameter. Hvis du er typen, der ikke er interesseret i at betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler vi loftmontering eller vægmontering. Hvis du er typen, der gerne vil betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler vi træktårnet, trækstationen eller kabeltårnet. Læs hvilke kabeltårne vi anbefaler længere nede på siden.

Plads er naturligvis også en faktor af stor betydning. Som vi tidligere har nævnt, er der forskellige typer af kabeltårne med vidt forskellige størrelser. Hvis du ikke har særlig meget plads til rådighed, anbefaler vi, at du tager et kig på loftmontering eller vægmontering. Hvis du har en tilpas mængde plads, anbefaler vi, at du tager et kig på et træktårn eller en trækstation. Har du meget plads derhjemme? Så anbefaler vi, at du tager et kig på et kabeltårn med eller uden vægtskiver, fordi den fylder mest – dog tilbyder kabeltårnet flere funktioner. Et kabeltårn med eller uden vægtskiver behøver nødvendigvis ikke at være en dyr investering. Der er mange kabeltårne til skarpe priser på markedet, som vi kan anbefale til dig. Vi har opstillet en liste over de kabeltårne, vi anbefaler i vores testresultat.

back to menu ↑

Kabeltræning – 5 gode kabeløvelser

Cable crossover – bryst og skulder

Cable crossover er en isolationsøvelse, der træner både brystmusklerne og forsiden af skuldrene.

Skulderpres – skulder

Skulderpres med kabel er en styrketræningsøvelse, der træner dine skuldre.

Cable hammer curl – biceps

Cable hammer curl er en styrketræningsøvelse, der træner dine biceps.

Triceps pushdown – triceps

Triceps pushdown er en styrketræningsøvelse, der træner dine triceps.

Cable crunch – mave

Cable crunch er en styrketræningsøvelse, der træner din maveregion.

back to menu ↑

Gratis rådgivning

Du er altid velkommen til at spørge om hjælp. Vi sidder altid ved tasterne for at hjælpe andre på vej, som har spørgsmål ligesom dig. Den hurtigste måde er, at du kontakter os ved at skrive en kommentar i kommentarfeltet.