Kabeltårn

Er du træt af at træne i dit fitnesscenter? Leder du efter et alternativ til dit fitnesscenter? Vil du gerne træne i dit hjem? Hvis du kan sætte flueben ved bare et af spørgsmålene ovenfor, vil jeg råde dig til at anskaffe dig et kabeltårn. Jeg har valgt, at skrive en omfattende og gennemarbejdet artikel, til dig der overvejer at anskaffe et kabeltårn. Lyder det interessant? Så er du mere end velkommen til at læse videre.

TESTVINDER: Danmarks billigste og bedste kabeltårn

Billigt kabeltårn af høj kvalitet
Billigt kabeltårn af høj kvalitet
Et avanceret kabeltårn til en meget lav pris, der giver dig uanede muligheder for træning. Kabeltårnet er perfekt til dig, der ønsker et billigt homegym. Jeg startede selv ud med at træne med dette kabeltårn, og jeg har aldrig fortrudt mit køb. Jeg anbefaler derfor, kabeltårnet til alle - både til øvet og begyndere!
2299 DKK

Komplet guide til valg af kabeltårn

Hvad er et kabeltårn?

Cable crossover machine hedder på dansk ’kabeltårn’ eller ’cable crossover maskine’, og er en trækstation. Det der gælder for trækstation fitness og kabeltårne er, at du ikke behøver andre træningsredskaber end dette. Det er den generelle holdning i branchen. Du kan træne alle muskler ved brug af et kabeltårn, og det er også derfor, det er så populært.

Der findes forskellige typer af cable crossover maskiner; overordnet set skelner man mellem 3 typer. Den første type er et helt normalt tårn med vægtskiver. Den anden type er et tårn uden vægtskiver. Den tredje og sidste type kabeltårn kan monteres fast til loftet. Jeg vil gennemgå de 3 forskellige typer nedenfor, så du får en forståelse for, hvilken en der passer bedst til dig og dine behov.

back to menu ↑

Typer af kabeltårne

Kabeltårn uden vægtskiver

Kabeltårn uden vægtskiver

Tårn uden vægtskiver

Et kabeltårn findes i mange forskellige varianter. Kort sagt, kan man købe et kabeltårn med eller uden vægtskiver. Det vil sige, at hvis du køber et kabeltårn uden vægtskiver, skal du anskaffe dig vægtskiver separat. Nu tænker du sikkert, hvordan finder jeg ud af, hvilken huldiameter mine vægtskiver skal have for at passe korrekt til mit tårn? Du finder ud af det, ved at kigge på det pågældende tårns specifikationer. Her vil der altid stå skrevet, hvilken huldiameter der passer til det pågældende tårn.

Et kabeltårn uden vægtskiver vil falde i god jord hos den nærige eller sparsommelige person. Et kabeltårn uden vægtskiver er absolut en af de billigste løsninger. Jeg træner selv denne form for tårn, fordi et tårn med vægtskiver ofte kan være misvisende. Derfor foretrækker jeg et tårn uden vægtskiver, grundet jeg selv kan styre vægten.

Klik for at se udvalget af kabeltårne uden vægtskiver

 

Kabeltårn med vægtskiver

Kabeltårn med vægtskiver

Tårn med vægtskiver

Et kabeltårn med vægtskiver er også et fornuftigt valg af kabeltårn, hvis du er typen, der foretrækker ikke at læsse vægtskiver af og på. Ved køb af et tårn med vægtskiver har du ikke behov for at købe vægtskiver separat, fordi de er monteret fast i selve tårnet. Der er ofte flere fordele forbundet ved køb af et tårn med vægtskiver end et tårn uden vægtskiver. Og den absolut største fordel er de flere funktioner et tårn med vægtskiver tilbyder.

Hvis du er typen, der gerne vil punge lidt ekstra ud ved køb af et kabeltårn, der tilbyder flere fordele, vil jeg foretrække, at du tager et kig på et kabeltårn med vægtskiver:

Klik for at se udvalget af kabeltårne med vægtskiver

 

Kabeltårn til loftmontering

Kabeltårn til loftmontering

Tårn til loftmontering

Hvis pladsen kniber derhjemme er denne type kabeltårn helt essentielt til dig. Montering af kabeltårnet i loftet gør, at du kan udføre kabeltræning på meget lidt plads. Ligesom vægmontering opnår du også stabilitet og sikkerhed når kabeltårnet er monteret fast til loftet. Kabeltårn til loftmontering er en billig og sikker løsning, til dig der har lidt plads til rådighed. Så hvis du er på udkig efter et billigt kabeltårn, som intet fylder, bør du overveje at tage et kig på en denne form for kabeltårn. Ved køb af kabeltårn til loftmontering medfølger der ikke vægtskiver.

Klik for at se udvalget af kabeltårne til loftmontering

 

Vægtskiver

Som nævnt tidligere findes der kabeltårne, hvor vægtskiver ikke medfølger i købet. I sådan et tilfælde bliver du nød til at købe vægtskiver for sig. Inden du køber dine vægtskiver, skal du være opmærksom på, hvilke(n) huldiameter dit kabeltårn tilbyder. De fleste kabeltårne tilbyder en huldiameter på 25 mm og op efter. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på kabeltårnets specifikationer. Jeg har fundet frem til markedets billigste vægtskiver nedenfor:

Klik for at se udvalget af vægtskiver

 

Greb

Der findes mange forskellige greb til et kabeltårn, heriblandt triceps træktov, v bar og triceps-/biceps stang. Valg af greb afhænger naturligvis af din træning. Jeg vil anbefale dig at tage et kig på triceps-/biceps stangen. Grunden til dette er, at dette greb giver dig stor mulighed for at træne mange forskellige triceps- og biceps øvelser. Et andet greb der er værd at kigge på, er parallel grebet. Med parallel grebet kan du træne rygøvelser. Hvis ikke der medfølger kabelhåndtag i dit køb af kabeltårn, vil jeg råde dig til at købe dette greb. Dette greb er kabeltårnets højre hånd, da grebet giver dig mulighed for at træne hele kroppen. Se udvalget af markedets billigste og bedste greb til kabeltårn nedenfor:

Klik for at se udvalget af greb til kabeltårne

 

Fitnessgulv – underlag til dit kabeltårn

Jeg vil varmt anbefale, at hvis dit gulv er skrøbeligt (eksempelvis et trægulv eller generelt ældre gulve) – så køb underlag til din træning. Uanset om der er tale om et kabeltårn eller et andet fitnessudstyr, bør du altid være på den sikre side, fordi fitnessudstyr kan ødelægge dit gulv. Der er ingen grund til at udsætte dit gulv for den risiko. Underlag koster ikke specielt meget; derhjemme træner jeg selv med underlag, og jeg anvender fitnessgulv fra Getbig.dk. Jeg har indsat et link nedenfor til fitnessgulv, der kan købes inde på Getbig.dk (jeg kan varmt anbefale alt fitnessgulv fra Getbig.dk – markedets laveste priser og af høj kvalitet):

Klik for at se udvalget af fitnessgulv

 

back to menu ↑

Valg af kabeltårn

Der er ingen tvivl om, at du skal tænke dig grundigt om, når du vælger dit kabeltårn – især fordi der er tale om en forholdsvis stor investering. Der er mange faktorer, som spiller ind, ved køb af et kabeltårn.

Først og fremmest bør du stille dig selv spørgsmålet: hvor mange gange om ugen træner jeg? Hvis du f.eks. træner 1 gang i ugen, fordi du for nyligt er begyndt at styrketræne, vil jeg anbefale, at du venter med at investere stort i et kabeltårn. Hvis du er en erfaren styrketræner, der har styrketrænet i en lang periode, anbefaler jeg, at du vælger et kabeltårn, der tilbyder flere funktioner.

En anden faktor er prisen. Prisen er for manges vedkommende den vigtigste parameter. Hvis du er typen, der ikke er interesseret i at betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler jeg loftmontering eller vægmontering. Hvis du er typen, der gerne vil betale en høj pris for et kabeltårn, anbefaler jeg træktårnet, trækstationen eller kabeltårnet. Læs hvilke kabeltårne jeg anbefaler længere nede på siden.

Plads er naturligvis også en faktor af stor betydning. Som jeg tidligere har nævnt, er der forskellige typer af kabeltårne med vidt forskellige størrelser. Hvis du ikke har særlig meget plads til rådighed, anbefaler jeg, at du tager et kig på loftmontering eller vægmontering. Hvis du har en tilpas mængde plads, anbefaler jeg, at du tager et kig på et træktårn eller en trækstation. Har du meget plads derhjemme? Så anbefaler jeg, at du tager et kig på et kabeltårn med eller uden vægtskiver, fordi den fylder mest – dog tilbyder kabeltårnet flere funktioner. Et kabeltårn med eller uden vægtskiver behøver nødvendigvis ikke at være en dyr investering. Der er mange kabeltårne til skarpe priser på markedet, som jeg kan anbefale til dig. Jeg har opstillet en liste over de kabeltårne, jeg anbefaler nedenfor.

 

back to menu ↑

Jeg anbefaler disse kabeltårne

For at gøre dit valg en smule nemmere har jeg fundet frem til markedets bedste og billigste kabeltårne – det vil sige, at jeg har kigget på pris og kvalitet.

Jeg har valgt at inddele, de kabeltårne jeg anbefaler, i 3 forskellige priskategorier, så enhver har mulighed for at gøre brug af mine anbefalinger. Det lille budget er til den nærige person, som er interesseret i et kabeltårn, der tilbyder de nødvendige funktioner. Mellem budgettet er til dig, som stadig har fokus på pris, men ønsker samtidig flere funktioner. Det store budget er til dig, som vil have muligheden for at træne alle muskler på kroppen ved brug af kabeltårnet, og som samtidig også vægter kvalitet højt.

Det skal huskes på, at udover kabeltårnet uden vægtskiver, er vægtskiver ofte ikke inkluderer i prisen. Derfor kan du blive udsat for at købe vægtskiver på egen hånd. Udover at have fundet frem til markedets bedste og billigste tilbehør til kabeltårn heriblandt greb og stander/rack.

Lille budget

Kabeltårn til loftmontering MH-W107

Kabeltårn til loftmontering MH-W107

Loftmontering MH-W107

Dette er absolut den billigste løsning. Egentlig er dette produkt ikke noget kabeltårn, men ved at montere trækstationerne parallelt over for hinanden, bliver det omdannet til et – til markedets laveste pris. Ved anvendelse af produktet kræves det, at du har mulighed for at loftmontere. Hvis du har mulighed, kan jeg varmt anbefale, at du anskaffer dig dette produkt, hvis du altså er interesseret i den billigste løsning. Hvis du har pladsmangel er dette et godt alternativ, fordi trækstationerne fylder meget lidt sammenlignet med andre avancerede kabeltårne. Produktet giver dig mulighed for at træne hele kroppen: ryg, bryst, arme, skuldre og ben.

Produktet er blevet videreudviklet med mange forbedringer hvad angår funktioner og kvalitet i året 2017 – prisen er dog stadig den samme! Blandt andet er produktets maksimale belastning nu på 120 kg, som for de flestes vedkommende er rigeligt. Derudover er alle bolte og skuer dækket af gummihætter, så der opnås maksimal sikkerhed, og der er inkluderet to slidstærke greb (koster normalt 200-300 kr.) ved køb af kabeltårnet. Vægtskiver fra 25 mm i diameter og op efter er tilgængelige for kabeltårnet.

Hvis du ønsker variation i din kabeltræning, kan du eventuelt købe en træningsbænk. En træningsbænk i din kabeltræning, giver dig rig mulighed for at afprøve nye øvelser.

Klik for at købe kabeltårn til loftmontering MH-W107

 

Mellem budget

Kabeltårn MH-W103

kabeltårn MH-W103

MH-W103

Hvis du ønsker et avanceret kabeltårn til en lav pris, vil jeg anbefale dette kabeltårn. Der er ingen kabeltårne, der kan nærme sig de funktioner og den kvalitet, som dette produkt tilbyder til denne pris. Hvis du er på udkig efter et billigt kabeltårn, der tilbyder variation i din træning, bør du tage et kig på dette produkt. Med dette kabeltårn kan du træne hele kroppen: ryg, bryst, arme, skuldre og ben. Sammenlignet med tårnet i det lille budget, tilbyder dette kabeltårn mulighed for variation i din træning pga. sine 4 hjul. Hvis plads ikke er en vigtig faktor for dig, kan jeg anbefale dig at købe MH-W103.

Produktet har en maksimal belastning på 120 kg, og alle bolte og skruer er dækket til med gummihætter (dvs. maksimal sikkerhed). Produktet har også en funktion, der gør, at du kan fastgøre kabeltårnet til gulvet, for at opnå maksimal stabilitet. Der medfølger 2 håndtag ved køb af kabeltårnet. Vægtskiver fra 25 mm i diameter og op efter er tilgængelige for kabeltårnet.

Klik for at købe MH-W103

 

Semi pro kabeltårn MS-W106

Semi pro kabeltårn MS-W106

Semi pro MS-W106

Er du passioneret for din styrketræning? Semi-Pro kabeltårnet giver dig rig mulighed for at justere højden, således du kan træne et utal af øvelser. Tårnet tilbyder dig også en lettere tilgængelig måde at lagre din belastning på dit tårn, fordi du har 20 cm plads til rådighed på hver stang – ligesom ved professionelle træningsmaskiner. Hvis pladsen er til det derhjemme, vil jeg anbefale dig at læse mere om dette kabeltårn. Kabeltårnet giver dig naturligvis mulighed for at træne hele kroppen samt variation i din træning.

Den maksimale belastning er 120 kg, og egenvægten er 105 kg. Der medfølger 2 gratis greb ved køb af kabeltårnet, og vægtskiver med en diameter på 25 mm og op efter kan anvendes.

Klik for at købe semi pro MS-W106

 

Abilica CrossOver

Abilica CrossOver

Abilica CrossOver

Leder du efter et professionelt kabeltårn til markedets laveste pris? Sammenlignet med de ovennævnte kabeltårne er kvaliteten i den grad på sit ypperste ved dette kabeltårn. Abilica CrossOver er uden tvivl et professionelt kabeltårn, som giver dig mulighed for at træne hele kroppen. Der er her tale om en stabil konstruktion – i alle hjørner er der monteret stålbeslag for en øget stabilitet. Kabeltårnet tilbyder også en monteret chin up bar/pull up bar, der giver dig mulighed for variation i din træning. Så er du typen, der er på udkig efter et professionelt kabeltårn til brug i hjemmet eller andre steder, bør du overveje Abilica CrossOver.

Klik for at købe Abilica CrossOver

 

Stort budget

Professionelt fitnesscenter – kabeltårn MP-U204

Professionelt kabeltårn MP-U204

Professionelt MP-U204

Er du på udkig efter det ultimative hjemme-gym? Dette kabeltårn det rette valg for dig, der ønsker et ultimativt hjemme-gym. Dette kabeltårn giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskelgrupper. Derudover er der monteret en chin up bar/pull up bar fast til tårnet, og derfor vil du have mulighed for at variere din træning med kropsøvelser. Der medfølger 80 kg vægte på hver sin side af tårnet, og det giver rig mulighed for progression. Du kan også justere højden efter eget valg, og der er 2 greb inkluderet ved køb af kabeltårnet. Læs mere om tårnet ved at klikke på linket.

Klik for at købe professionelt MP-U204

 

Tilbehør

Triceps-/biceps stang

Triceps-/biceps stang

Denne triceps-/biceps stang er ideel til triceps og biceps træning. Kvaliteten er i top, og prisen er markedets laveste. Jeg anvender selv denne stang i min triceps og biceps træning, og den er endnu ikke gået i stykker efter godt 4 år – kvaliteten er i top.

Klik for at købe triceps-/biceps stangen

 

Kabelgreb

Kabelgreb

Et kabelgreb er nødvendigt, når du anskaffer dig et kabeltårn. Som regel medfølger der kabelgreb ved køb et af kabeltårn. Det hænder, at folk køber et kabeltårn, hvor kabelgreb ikke medfølger – hvis du bliver udsat for dette, vil jeg anbefale, at du køber kabelgreb til dit kabeltårn.

Klik for at købe kabelgrebet

 

Stander til greb

Stander til greb

Hvis du ønsker system i dit homegym, kan du med fordel købe en stander til dine greb. På denne måde holder du styr på alle dine greb, og du sparer samtidig plads.

Klik for at købe stander til greb

 

back to menu ↑

Kabeltræning – 5 gode kabeløvelser

Cable crossover – bryst og skulder

Cable crossover er en isolationsøvelse, der træner både brystmusklerne og forsiden af skuldrene.

Skulderpres – skulder

Skulderpres med kabel er en styrketræningsøvelse, der træner dine skuldre.

Cable hammer curl – biceps

Cable hammer curl er en styrketræningsøvelse, der træner dine biceps.

Triceps pushdown – triceps

Triceps pushdown er en styrketræningsøvelse, der træner dine triceps.

Cable crunch – mave

Cable crunch er en styrketræningsøvelse, der træner din maveregion.

back to menu ↑

Gratis rådgivning

Du er altid velkommen til at spørge om hjælp. Jeg sidder altid ved tasterne for at hjælpe andre på vej, som har spørgsmål ligesom dig. Den hurtigste måde du kan kontakte mig på, er at skrive en kommentar i kommentarfeltet.