fbpx

Gåbånd

Find dit næste gåbånd til hjemmebrug, kontor eller fitness center lige her. I denne artikel afslører vi de 5 bedste gåbånd i vores test herunder. Læs vores guide til valg af gåbånd, hvor vi kommer ind på indhold, der er værd at kende til i forbindelse med dit valg.

Gåbånd test 2020: Top 5 bedste gåbånd

Bedste gåbånd

Gymstick gåbånd
Gymstick gåbånd
Et allround gåbånd af høj byggekvalitet til en helt fair pris. Gåbåndet fra Gymstick har et minimalistisk design, en kompakt størrelse, er praktisk anvendelig og så er gåbåndet sørme også foldbar/sammenklappelig. Du kan altså pakke det sammen og smide det under sengen eller kontorpladsen. Der er satset på enkelthed, og derfor er der et simpelt og lækkert display - indbygget i forenden af gåbåndet. Der medfølger en lille remote controller, som styrer hastighed og display - den kan eventuelt gemmes i lommen. Gåbåndet er det ideelle valg for de fleste motionister.
6216 DKK

Bedste billige gåbånd

ODIN T6 gåbånd
ODIN T6 gåbånd
Du får her et af markedets billigste gåbånd, som samtidig er lavet af virkelig høj kvalitet. Fordelen ved dette bånd er at du både kan bruge det som gåbånd og løbebånd. Du kan gå fra 0,8 km/t til 12 km/t. Derudover er den maksimale brugervægt 100 kg. Alt i alt et super fint bånd.
4499 DKK

Titan Life T35 gåbånd
Titan Life T35 gåbånd
Her er et fremragende gåbånd til dig, som er på jagt efter en billig løsning. Båndet er foldbar/sammenklappelig, lavet af kvalitetsmaterialer og du kan indstille hastigheden mellem 1-16 km/t. Der er også et display, som viser tid, distance, kalorieforbrug, indeholder træningsprogrammer samt meget mere. Taget alt i betragtning er gåbåndet et vaskeægte røverkøb.
5999 DKK

Bedste premium gåbånd

Toorx TRX gåbånd
Toorx TRX gåbånd
TRX gåbåndet fra Toorx er det tætteste du kommer på perfektion. Båndet er lavet af de bedste materialer, har alle funktioner (f.eks. et avanceret display og en foldbar funktion så det kan klappes sammen), har håndtag til at støtte sig op ad og er udstyret med seler, som kan holde dig, hvis du er under genoptræning eller ønsker mere sikkerhed mens du træner. Hastigheden går fra 0,4 til 8 km/t, og derfor kan ALLE anvende båndet.
9999 DKK

Bedste kombineret gå- og løbebånd

ODIN T8 gå- og løbebånd
ODIN T8 gå- og løbebånd
Med et kombineret gå- og løbebånd er der ingen grænser for træningsmuligheder. ODIN T8 er en bestseller, og det er der gode grunde til. Det har et stort hastigheds-spænd fra 0,8 til 20 km/t, som tillader både gå-entusiaster og løbe-entusiaster at anvende båndet. Desuden har det et lækkert design, et avanceret display og så kan iPad'en kobles til båndet - et unikt kombineret gå- og løbebånd som kan tilfredsstille de fleste.
7999 DKK

Guide til valg af gåbånd

Hvad er et gåbånd?

Et gåbånd henvender sig til hjemmet, kontoret, fitness centret og genoptræning

Et gåbånd henvender sig til hjemmet, kontoret, fitness centret og genoptræning

Et gåbånd er et stykke træningsudstyr som der bruges til at gå eller løbe på en stationær facon. Maskinen er indrettet, således der er et bælte, som kører omkring sig selv, trukket af en elektrisk motor. Bæltet trækker bagud, således at motionisten er nødt til at bevæge sig fremad for ikke at blive kørt bagud og af båndet. Man kan dermed også justere hastigheden for, hvor hurtigt gåbåndet kører bæltet rundt, så det tilsvarer ens ønskede hastighed.

Gåbåndet ses ofte i fitness centre, men er hyppigt brugt i hjemmet eller på kontoret. Det er især blevet en dille at have et gåbånd ved ens kontorplads, da man kan forbrænde overraskende mange kalorier i løbet af en dag. For det kan sagtens lade sig gøre at gå, samtidig med at man har fokus på ens arbejde. Desuden er udstyret også skræddersyet til genoptrænings-patienter. Løbebåndet kan ikke gå lavt nok ned i fart, så det kan anvendes af patienter. Til gengæld kan gåbåndet gå langt mere ned i fart og anvendes derfor i stor stil af patienter i de danske genoptræningscentre.

Du kan med fordel læse vores løbebånd test og guide.

back to menu ↑

Gåbånd til kontor og/eller skrivebord

Anvend et gåbånd til kontoret og/eller skrivebordet

Anvend et gåbånd til kontoret og/eller skrivebordet

Et gåbånd til kontoret eller skrivebordet. Det lyder måske mystisk, men at have et gåbånd til sit kontor eller skrivebord er faktisk ved at vinde indpas. Du kan sågar få specielle gåbånd, som har et integreret skrivebord. Vi ved alle at det ikke er det smarteste at sidde på en stol foran et skrivebord hele dagen. Desværre er det et nødvendigt onde for mange personer. Det er også derfor at hæve- sænkeborde er blevet så populære. I dag stilles der faktisk krav om at de fleste kontorer er udstyret med sådanne for medarbejdernes velvære og sundhed.

Faktisk er der blevet lavet et mindre studie, hvor man tog 15 overvægte kontorarbejdere og fik dem til at gå på et gåbånd. Samtidigt med at de arbejdede ved et skrivebord, var de i stand til at gå på et gåbånd i en langsom fart på bare 1,6 kilometer i timen. Det medførte at de forbrændte 100 kalorier ekstra i timen. Det betyder i praksis, at hvis man blot benytter et gåbånd ved sit skrivebord i tre til fire timer om dagen, så ville man snildt kunne forbrænde en større mængde kalorier.

Det er ret vigtigt, at man ikke går for hurtigt eller powerwalker på et gåbånd, når du skal arbejde ved et skrivebord. Forestil dig, at du skal læse tekst på skærmen eller forsøge at skrive, mens du vandrer derudaf. Det er ikke en nem opgave. Som en yderligere detalje, så er det vigtigt, at hvis man vælger at tage en længere tur på gåbåndet, mens man står ved arbejdsstationen, så skal du også have det rigtige fodtøj på. Her går det ikke med fine lædersko med hård sål i eller lignende. Gå i et par løbesko eller lignende sko. Skoen skal have en vis affjedring, absorbering og/eller design, som tillader længere distancer.

Som nævnt, er det muligt at få skriveborde, der har et integreret bord. Du kan også blot lave din egen løsning med et klassisk hæve- sænkebord, hvor du blot skubber trædemøllen ind under. Det forudsætter dog en model af et mere minimalistik design. For de fleste kan være udstyret med støttebøjler i siden og foran. I den forbindelse kan vi anbefale vores testvinder fra Toorx. Der er ingen støttebøjler, og den kan klappes sammen til en meget kompakt tilstand. Med andre ord; den er idéel til kontormiljøet.

back to menu ↑

Gåbånd med motor

Ikke alle gåbånd er udstyret med en motor, og dette kan have stor indflydelse på anvendeligheden af den. Så, som forbruger er det vigtigt at holde øje med, hvorvidt den model du skal have er udstyret med en eller ej. Med et gåbånd med motor vil der altid være en fastsat hastighed, som brugeren dermed er nødsaget til at følge med på, hvilket kan virke motiverende for nogle. Foruden det, kan du naturligvis også følge med i, hvor hurtigt du faktisk går eller løber, angivet via displayet på maskinen. Gåbånd med motor har også en tendens til at være meget dyrere end modeller uden. De plejer til gengæld også at have en del ekstra features såsom indbyggede træningsprogrammer, hvor motoren selv skifter hastighed i intervaller for dig. Alt i alt tilbyder de en mere dynamisk tilgang til at anvende et gåbånd og kan dermed være et bedre valg for nogle.

back to menu ↑

Gåbånd uden motor

Her er det dine fødder, som udgør motoren for båndet. Et gåbånd uden motor har altid en mild stigning, da det ellers ikke ville være muligt at gå det igang. Der er en række fordele ved et gåbånd uden motor:

  • De er langt mere budgetvenlige.
  • De fylder langt mindre
  • De vejer mindre
  • De er lette at opbevare og flytte rundt på
  • Du forbrænder flere kalorier med et gåbånd uden motor – men hvorfor? Du skal selv være med til at yde kraft, så båndet kører rundt.

En ulempe ved gåbånd uden motor er dog, at det kan være noget sværere at løbe på den. Løb, især i højere tempo, forudsætter at du ikke altid har en fod på båndet, som sikrer at den kører i fortsat samme kadence. Et eksempel på en producent der laver gåbånd uden motor er Titan gåbånd. Hos gåbånd fra denne producent vil man også se en mild, permanent stigning som gør, at du ved hjælp af kropsvægten får båndet til at køre rundt.

back to menu ↑

Gåbånd til ældre

Som bekendt er gåture en af de mere fundamentale og effektive måder at få motion på, og kan udføres af næsten alle. Er man et ældre individ, så er man skrøbelig og ønsker sikkerhed under træning. Derfor er det ikke særlig oplagt at tage en tur på mountain bike ude i skoven, eller at kaste rundt med tunge vægte i et træningscenter. At gå er en sikker måde at få sin motion ind på, hvorfor det ofte anbefales til ældre.

Gåbånd er en rigtig god løsning, for den kan stå i hjemmet og være tilgængelig i samme sekund man får lyst til at bevæge sig lidt. Jovist er det muligt at gå frem og tilbage i sit hjem, men det virker måske også lidt mærkeligt. Et gåbånd tilbyder en mere håndgribelig måde at få motion ind på, og så behøver du ikke tage udenfor for at gå. Det kan der flere grunde til at man ikke har lyst til. Vejret kan være dårligt og trafikken kan være slem. Den slags er man heldigvis fri for i hjemmet. Så til en vigtig detalje: at finde et gåbånd til en ældre er ikke det samme som at finde et løbebånd.

Modeller på markedet varierer forholdsvis meget, og det er ikke blot et spørgsmål om at få et bælte, som kører rundt om sig selv. Som ældre er man måske mindre interesseret i ekstra funktioner såsom bluetooth og deciderede træningsprogrammer. Det er noget, som ofte følger med i displayet på et gåbånd.

Desuden har visse gåbånd incline og decline løsninger – men hvad betyder det? Det betyder, at de pludselig kan hælde i terrænet, så du enten går nedad eller opad. De fleste ældre vil foretrække en model, som blot er flad.

For ældre anbefales det generelt at anvende et gåbånd med motor. Det er for bøvlet med et manuelt gåbånd uden motor, for det kræver ekstra balance og til tider også styrke. Længere støttebøjler, som tillader at man altid kan tage fat hvis balancen fejler eller hvis man lige vil stå af for en stund, er noget, især ældre kan få gavn af. Dertil kan en sikkerhedsklemme, som sættes fast i tøjet og forbindes til maskinen, også være til stor gavn. Den stopper nemlig maskinen, hvis man sakker for langt bagud.

back to menu ↑

Sådan vælger du det rigtige gåbånd

Det kan være svært at udvælge det rette gåbånd. Der findes et væld af forskellige gåbånd, og som ny forbruger kan det være umådeligt svært at finde frem til det rette. Hermed følger nogle enkelte råd, som du kan bruge til at understøtte den beslutning du ender med.

Lad dig ikke narre af ekstra features

Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke lader sig blive revet med af fancy marketing. Mange gåbånd reklameres med at have en heart rate monitor, et væld af forskellige træningsprogrammer, et smart design og andre lækre features. Men hvad nytter det, hvis du får en svag motor med i købet? Nogle fabrikanter vil lægge stor vægt på ekstra features, som ofte er unødvendige. Husk, at smarte features er ligegyldigt, hvis det fundamentale ikke er i orden. Materialer og motor er mere vigtigt end features. Sørg dermed altid for at kigge ‘under motorhjelmen’ på produktet og stil dig selv kritiske spørgsmål; imødekommer båndet dine behov? Har du brug for et display? Er et lækkert design vigtigt for dig? Og så videre.

Hestekræfter på motoren

En anden ting du skal være opmærksom på er angivelsen af hestekræfter på motoren. Det kan være, at du ser et gåbånd som har hestekræfter på 3. Samtidigt er båndet (måske) prissat lavt, og du tænker, at det må være et godt køb. Bemærk, at hestekræfter kan være angivet er af den kontinuerlige slags, og ikke blot peak. Nogle gange vil det blive angivet på hjemmesiden eller hvor end du kigger, at der er tale om “HK Peak” eller ej, men for at være helt sikker så kan du spørge producenten eller sælgeren.

Hvis det kun er ved peak, så betyder det, at det kun er ved maksimal præstation, at gåbåndets motor er så stærkt. Ved kontinuerlig hestekræfter, kan du regne med, at båndet er i stand til at præstere samme effekt over 24 timer uden fare for at brænde sammen. Vær dermed altid opmærksom på, hvilken type hestekræfter der er tale om.

Hvad er vigtigst for dig?

Gør op med dig selv, hvad du vil bruge dit gåbånd til – ikke bare nu, men også på længere sigt. Det kan jo være, at du egentligt blot vil have et gåbånd, du kan gå på. Men det kan sagtens være, at du får lysten til at løbe på det senere hen. Måske får du lyst til at gå på et bånd med en mild stigning, så der skabes variation. Den billigste løsning er et gåbånd uden motor eller uden avanceret funktioner. De fleste vælger dog et bånd med motor eller øvrige ekstra funktioner, fordi det har sine fordele. Og hvis du regner med at anvende båndet flere gange om ugen, så er det rart med et ordentligt, højtavanceret gåbånd.

Der er flere facetter i købet af et gåbånd, men sørg altid for at have fokus på de mest underliggende detaljer. Detaljer som motor eller ej, håndtag/stativ til at holde på, hestekræfter, vægttolerance og længde på båndet. Det er disse ting, som afgører, hvor brugervenligt det er til at løbe på. Øvrige faktorer såsom vægten af gåbåndet (hvis du vil installere det derhjemme), garanti, absorberingsevne og brand er også væsentlige ting du bør holde øje med.

back to menu ↑

Referencer

  • “desk for office workers with obesity – British Journal of Sports ….” https://bjsm.bmj.com/content/41/9/558. Besøgt den 28 feb. 2020.