Med en aktivitetsmåler kan du nemt følge med i hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en træning og en dag, hvor mange timer du sover, samt mange andre smarte features.
Magasinet Håndvægten har i samarbejde med fitness- og træningsekspert Pernille Thorsgaard lavet en test af aktivitetsmålere. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.
Produktvalget i artiklen er baseret på analyse og research men inkluderer kun produkter fra kommercielle partnere. Derfor er dette en annonce. Klik her for at forstå indflydelsen af sponsorerede partnerskaber på vores valg. Vi bruger primært eksterne tests og anmeldelser.
Bedste aktivitetsmåler
Pris: 999 DKK
Vinderen i kategorien “bedste aktivitetsmåler” er Sportsbuddy Vision Smart. Her får du et simpelt design, der ikke fylder på håndleddet, er let at bære og med mulighed for at tracke både søvn og daglig aktivitet. Der er 14 sportsprogrammer og smartphone app. Glasset er ridsesikkert
Annonce
Bedste billige aktivitetsmåler
Pris: 499 DKK
Vinderen i kategorien “bedste billige aktivitetsmåler” er Sportsbuddy Vision V1. Her får du et kvalitets aktivitetsur i et simpelt og slankt design. Velegnet til dig der bare vil tracke skridt og kalorier, og ikke har behov for et stort og avanceret fitness ur.
Annonce
Bedste premium aktivitetsmåler
Pris: 2.799 DKK
COROS APEX 2 er en førsteklasses aktivitetsmåler designet til den krævende atlet. Med sin premium materialekvalitet og avancerede funktioner såsom GPS-navigation, pulsmåling og omfattende sportsprofiler, imponerer den på alle fronter. Uret har en lang batterilevetid, som sikrer, at du kan gennemføre længere træningssessioner uden at skulle bekymre dig om opladning. Det brugervenlige interface og den præcise datamåling gør det til et værdifuldt redskab for både professionelle og entusiaster. COROS APEX 2 kombinerer stil og funktionalitet, og i vores test har det leveret en pålidelig og præcis præstation, som er svær at slå.
Annonce
Bedste aktivitetsmåler til børn
Pris: 299 DKK
Vinderen i kategorien “bedste aktivitetsmåler til børn” er Sportsbuddy Vision Kids. Det perfekte ur til børn, hvor du som forældre kan følge med i dit barns daglige aktivitet via appen. Den måler skridt og kalorier, og du har mulighed for at sætte daglige bevægelsesmål.
Annonce
Bedste aktivitetsmåler ur-look-alike
Pris: 5.699 DKK
Vertix 2S fra Coros er en ægte kraftpakke i ur-look-alike kategorien blandt aktivitetsmålere. Uret overrasker med en imponerende kombination af klassisk design og teknologiske finesser, der appellerer til både sportentusiaster og stilbevidste brugere. Med avanceret GPS-funktionalitet og indbygget musikafspiller, er Vertix 2S det ideelle følgesvend til lange løbe- eller cykelture. Dets robuste konstruktion og lange batterilevetid bekender farve som en testvinder, og retfærdiggør titlen som bedste aktivitetsmåler, der ligner et traditionelt ur.
Annonce
En aktivitetsmåler er smart enhed, der kan indeholde mange forskellige funktioner. Den er de seneste år blevet kendt blandt fitness industrien, da man med de fleste aktivitetsmålere, kan tracke hvor mange kalorier man forbrænder under en træning og hvor mange skridt man går i løbet af dagen.
Den bruges blandt mange forskellige danskere – ikke kun fitness entusiaster. De kan købes i forskellige designs og med forskellige indstillinger, derfor er det vigtigt at undersøge markedet inden du køber en, da den skal passe til det du leder efter. Sådan undgår du at betale dyre domme for en masse indstillinger du ikke får brugt. Vi vil i artiklen komme ind på de forskellige slags man kan få.
Nogle ure vil kunne måle hvor godt du sover om natten, og ved hjælp af en tilhørende app til din smartphone, kan du se de forskellige data uret samler ind i løbet af dagen omkring din daglige aktivitet.
Aktivitetsmålere er ikke noget der har været på markedet længe. Det var først i 1981, at man som atlet, kunne få en pulsmåler der kunne sidde om håndleddet. Det var først omkring starten af 2000, at man fandt aktivitetsmålere blandt mennesker i fitness industrien. Siden da er interessen for de smarte ure der kan synkroniseres med ens smartphone vokset, og de ses nu blandt mange i samfundet.
Oftest bruge en aktivitetsmåler til at holde styr på, hvor mange skridt du går i løbet af dagen, og evt hvor mange kalorier du forbrænder til din træning. Kan du godt lide at holde styr på hvor godt du sover om natten, findes der også ure med denne funktion, der kan fortælle dig hvor mange timer du har sovet, og hvor god kvalitet din søvn har været.
Aktivitetsmålere er ikke kun for voksne. De fås også i modeller til børn, så du kan holde øje med hvor aktivt dit barn er i løbet af dagen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn har 60 min aktivitet i løbet af dagen, og med et ur til dit barn vil I kunne opsætte daglige mål, for at dit barn får bevæget sig nok i løbet af dagen.
Der kan være flere årsager til, at du går og overvejer at købe et aktivitets ur. Det kan være fordi du er begyndt på at træne, og gerne vil holde styr på hvor mange kalorier du forbrænder til den pågældende træning. Det kan være du bare er interesseret i, at følge med i din daglige aktivitet, for at være sikker på du bevæger dig nok. Det kunne også være du prøver at forbedre din sundhed, og gerne vil følge med i hvordan din søvn er.
Uanset hvad grunden er, også hvis du måske ikke rigtig har en. Så vil det til hver en tid være en klog investering at gøre sig. Du får, alt efter hvilket ur du vælger at købe, mulighed for at følge med i mange sundhedsmæssige ting fra din hverdag. På den måde kan du holde øje med, om du får den motion det anbefales dagligt, om du får nok søvn om natten, så du fungerer til den kommende dag og kroppen får mulighed for at hvile ordentligt.
Der er mange fordele ved at købe et aktivitets ur, så det eneste du skal finde ud af er, hvilket ur der passer til lige netop dig.
Du har med en aktivitetsmåler mulighed for på din smartphone via en app, at se tilbage på den data uret har indsamlet. Du kan på den måde holde øje med hvordan du bevæger dig i løbet af dine arbejdsdage og fridage, og på den måde få et overblik over din aktivitet. Det kan være svært at vide hvor meget man egentlig bevæger sig i løbet af en dag, og her kommer en aktivitetsmåler dig til gode.
Hvis du f.eks. er i gang med et vægttab, er det rart at kunne følge med i, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag. Ikke kun til din træning, men gennem hele dagen. Dette har du mulighed for ved nogle af urene. Er du derimod i gang med at tage på, vil det også være smart med et ur der har samme indstilling, da du så kan se hvor mange kalorier du forbrænder kontra hvor mange kalorier du spiser i løbet af dagen.
Er dit barn meget inaktiv? Han eller hun sidder måske og spiller computerspil når de kommer hjem fra skole, og går ikke rigtig til nogen fritidsaktivitet? Så kan du købe et ur til dit barn der kan fortælle hvor aktivt dit barn er, så du er sikker på han eller hun får den motion de skal i løbet af en dag for at holde sig sunde.
Der laves heldigvis ure i simple og slanke designs, så dit barn ikke skal rende rundt med et kæmpe ur om håndleddet, der måske kan være til gene for barnet ved forskellige lege. De fås i simple designs der ikke vejer det store, og som sidder let om håndleddet uden at forstyrre. Så kan du nemt og uforstyrreligt holde øje med dit barns daglige aktivitetsniveau.
Til at starte med, så skal du finde ud af om du har brug for et aktivitets ur eller aktivitetsarmbånd. Hvad er så forskellen på de to spørger du?
Aktivitets ur
Et aktivitets ur er ofte designet, så det ligner mere et armbåndsur. Det vil oftest have et større display end et aktivitetsarmbånd. Dette gør, at du har mulighed for at se forskellige notifikationer på det, som f.eks. når du modtager en sms. Fordi displayet er større, er nødvendigvis ikke en faktor for, at den har flere funktioner end et aktivitetsarmbånd.
Du har bare mulighed for at se flere ting på et aktivitets ur grundet det store display. Du vil altid kunne tilgå disse data på din smartphone, i den tilhørende app.
På et aktivitets ur kan du grundet det store display f.eks. følge med i din træning. Apple som eksempel har forskellige træningssessioner du kan starte, hvor du direkte på uret kan se, hvor mange kalorier du har forbrændt, din puls og hvor mange minutter du har trænet.
Et aktivitets ur fungerer også lidt som en telefon. Nogle af mærkerne er designet sådan, så du kan se og svare på sms’er, modtage opkald og andre smarte funktioner uden du behøver tage mobilen op af lommen.
Aktivitetsarmbånd
Et aktivitetsarmbånd er ligesom navnet indikerer, designet som et armbånd altså med et mindre display end et aktivitets ur. Dette er dog ikke ensbetydende med, at den ikke kan have samme funktioner som et aktivitets ur. Dog vil disse funktioner oftest kun kunne tilgås i den app der tilhører uret. Den væsentlige forskel på et aktivitets ur og et aktivitetsarmbånd er altså displayet.
Du kan ikke modtage opkald eller se notifikationer på et aktivitetsarmbånd. Dens enkle design gør det muligt at have på, uden den forstyrrer dig. Hvis ikke du har behov for at kunne modtage notifikationer, eller følge med i de forskellige funktioner direkte på uret, kan dette være et godt valg. De funktioner uret har vil du kunne tilgå via den app der er tilknyttet uret, så du vil stadig kunne følge med i de forskellige ting. Her får du bare et mere praktisk og simpelt design, frem for et smartwatch med stort display.
Når du så har fundet ud af, om du hvilken slags aktivitetsmåler du skal have, så kan du begynde at kigge lidt mere ned i detaljer. Der findes forskellige designs, materialer, funktioner osv. som man også skal tage højde for. Disse ting kommer vi ind på længere nede i artiklen.
Det er naturligt at din aktivitetsmåler vil blive beskidt i løbet af den tid du bruger den. Du har den måske med på arbejde hvor den bliver snavset, du har den på til træning så den bliver svedig eller har du bare haft den på i en længere periode og synes den trænger til en rengøring. Det er altid en smart idé at rense dit ur engang imellem, da der opbygget sig snavs og bakterier som kan være irriterende for huden.
Men hvordan renser man så sådan en uden den går i stykker?
Det er faktisk ret nemt og kræver ikke nogle specielle rengøringsprodukter. For at undgå at skade dit ur når du rengøre det, så tjek altid manualen for eventuelle rengøringstips.
Husk altid at slukke dit aktivitets ur inden du gør det rent. Rengør skærmen med en mikrofiber klud. Husk at rengøre kluden engang imellem, så du ikke tvære snask rundt hver gang du rengør dit ur. Brug ikke vand, alkohol, sprit eller andre rengøringsmidler på displayet, medmindre producenten har skrevet det er okay. Alt afhængigt af materialet af remmen skal dette tages af. Det vil gøre det nemmere at rengøre tingene separat.
Hvis din rem er lavet af gummi kan du nemt bare rense den under vand – vær dog opmærksom på nogle remme ikke kan tåle sæbe. Tjek derfor altid hvad producenten siger angående rengøring af dit produkt.
Husk at sørge for, at uret er helt tørt inden du samler det og tager det på igen, for at undgå at irritere huden ved eventuelle rester af vand eller produkter.
En god huskeregel generelt med aktivitets ure er, at undgå at få dem i kontakt med olier, cremer, parfumer og sæber, da dette kan gå hen og ødelægge uret og dets funktioner.
Som vi nævnte tidligere i artiklen, er der overordnet set to slags aktivitetsmålere. Der er et aktivitets ur og et aktivitetsarmbånd. Nogle mærker laver både ure og armbånd, altså et helt almindeligt aktivitetsarmbånd og så det man kalder et smartwatch.
Igen er det op til dig selv, om du har behov for det store display der medfølger ved et smartwatch, som gør det muligt at læse notifikationer. Eller om du sagtens kan nøjes med det lille enkle armbånd, der oftest indeholder mange af de samme funktioner.
Vi har lavet en lille oversigt over de forskellige typer aktivitetsmålere du kan få på markedet.
Fitbit er et relativt kendt mærke herhjemme i Danmark. De laver deres aktivitetsmålere både som smartwatches og som armbånd. Fitbit passer både til den gense motionist og fitness entusiasten. Fitbit har udover pulsmåler og søvnregistrering også en cyklus måler til kvinder.
Garmin er et af de mest kendte mærker i Danmark når det kommer til aktivitetsmålere. Deres aktivitetsmåler er ligesom alle andres med de gængse funktioner som pulsmåler, søvnregistrering og forbrændte kalorier. Ønsker man flere funktioner eller et smartere ur af slagsen, så følger prisen selvfølgelig med. Garmin laver både smartwatches og armbånd, dog er deres smartwatches i den høje prisklasse i forhold til andre mærker.
Vivofit Jr., er et aktivitetsarmbånd til børn lavet af Garmin. Det smarte ved disse er, at du som forældre kan følge med i dit barns daglige aktivitet, samt opsætte mål inde i appen til dit barn. Aktivitets Armbåndet fås med forskellige designs heriblandt star wars.
Huslige pligter kan også sættes ind som et dagligt mål, som barnet vil få på sit ur. Når de forskellige mål bliver klaret i løbet af dagen, vil barnet få en belønning i form af f.eks. mønter som man indbyrdes kan bestemme hvilken belønning de giver.
Et Goji Go aktivitetsarmbånd er modsat de andre typer aktivitetsmålere uden en masse forskellige funktioner. Den kan nemlig kun måle antal skridt, kalorier og søvn. Denne er derfor til dem ikke har behov at måle træninger, se vejret eller modtage sms notifikationer på deres ur. En slags udvidet form for skridttæller, der lige kan den lille smule ekstra.
Dette skyldes, at de både laver aktivitetsmålere til børn, til seriøse fitness entusiaster/atleter samt den helt almindelige borger. De fås både som smartwatch og armbånd, og alt efter hvilket budget man har, så kan man få en masse smarte funktioner med sig, samt et flot design.
Beurer aktivitetsmåler, som også vandt en af kategorierne i bedst i test afsnittet, er ligesom Goji Go et armbånd til den forbruger der ikke behøver en masse fancy. Her får du et simpelt og småt design der sidder godt om håndleddet uden at sidde i vejen, og med de tre simple funktioner nemlig søvnregistrering, skridttæller og kalorier. Her har du også mulighed for, at sætte forskellige daglige mål via appen der hører til.
Hvis du har valgt, at du gerne vil købe et aktivitetsarmbånd, så er valget af materialet minimalt. Grundet designet og at det er så forenklet som det er, samt skal kunne sidde uforstyrret på håndleddet, bliver de oftest lavet med en gummirem. Du vil sjældent kunne skille uret ad for at skifte rem.
Har du derimod valgt at anskaffe dig et aktivitets ur, så er der lige pludselig lidt flere muligheder. Her kan du nemlig på de fleste ure skifte remmen, alt efter hvilket materiale og look du går efter. De aktivitets ure der er lavet som et ur-look-alike vil dog oftest ikke være muligt at skifte.
De fleste mærker har lavet remme af forskelligt materiale. Typisk vil det altid være en gummirem der medfølger, men her har du mulighed for at skifte den ud med f.eks. læder, urrem eller gummiremme med forskellige designs.
Her har du altså lidt mere frihed til at sætte dit eget præg på dit ur.
Der findes mange forskellige funktioner til aktivitets ure samt aktivitetsarmbånd. Oftest er udvalget af funktioner større ved aktivitets ure end ved aktivitetsarmbånd. Dette skyldes det større display, der gør det muligt at modtage notifikationer direkte på skærmen.
De tre mest gængse funktioner er søvn, skridt og kalorier.
Søvnregistrering
Her kan du registrere hvor meget du sover om natten, oftest også hvor mange timers dyb og let søvn du har haft. Du skal bare have måleren på mens du sover, og være sikker på den har strøm til hele natten. På den måde kan du holde styr på, om du sover det du skal, og om din søvnkvalitet er i orden.
Skridttæller
Skridttælleren er ligesom alle andre gamle skridttællere. Den tæller hvor mange skridt du går i løbet af dagen, og kan huske dig på at du skal bevæge dig.
Kalorie funktionen viser hvor mange kalorier du har forbrændt på en dag. Dette er sammenlagt fra dine skridt, din puls og evt træning. Så regner den ud, ud fra de data du har givet den omkring dig, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af dagen.
Pulsmåler
Alle aktivitets ure og aktivitetsarmbånd har en indbygget pulsmåler. Den sidder på bagsiden af uret, og er placeret på toppen af håndleddet. Den måler din puls regelmæssigt i løbet af dagen, og på den måde kan du holde styr på din puls henover dagen. Med en pulsmåler kan du se hvornår din puls er højest under træning, og på den måde bibeholde den høje intensitet, for at kunne forbrænde mest mulige kalorier.
Notifikationer
Smartwatches som er aktivitets ure har oftest lidt flere funktioner. Her har du mulighed for at se notifikationer fra din mobil direkte på displayet, så du slipper for at hive din mobil op af lommen. Nogle ure har også den funktion at du kan svare på beskeder og opkald.
Trænings funktion
Trænings Funktioner findes både hos nogle aktivitetsarmbånd og på stort set alle aktivitets ure. Her kan du sætte den til at du f.eks. styrketræner eller er ude at løbe en tur, og på den måde kan måle din puls under træning, og beregne hvor mange kalorier du forbrænder. De vil blive lagret i den tilhørende app, og på den måde kan du følge med i din aktivitet, og sætte daglige mål for din aktivitet.
Bevægelses påmindelse
En smart funktion, der følger med de fleste aktivitets ure, er bevægelses påmindelse. Den påminder dig, hvis du har været inaktiv for længe, eller hvis du f.eks. har sat et dagligt mål om, at du gerne vil gå 10.000 skridt om dagen. Så husker den dig på, at du skal bevæge dig for at nå dit mål. Må den måde hjælper den dig på vej, til at nå de mål du har sat, samt være mere aktiv og oprejst i løbet af dagen.
GPS
De fleste aktivitetsmåler kan som sagt måle, hvor mange skridt du går i løbet af dagen. Nogle tilbyder også en GPS funktion, hvor du har mulighed for at se dine faste ruter, som f.eks. dine gå- og løbeture. Dermed kan du se hvor langt du har bevæget dig på de forskellige ruter.
Vandtæt
Der bliver lavet rigtig mange aktivitetsmålere der er vandtæt. Det gør, at du kan have det på mens du er i svømmehallen, og på den måde kan tracke det som en træning, og se hvor mange kalorier du forbrænder. Nogle er så smarte, at de også kan fortælle hvor mange baner du har svømmet. Bemærk dog, at der er forskel på hvor mange meter de er vandtætte ned til.
Personlig træner
Leder du efter en funktion, hvor du kan få feedback på din træning og sundhed, og hvad du kan gøre for at forbedre begge ved f.eks. ved hvordan du skal kører øvelserne, og små justeringer i hverdagen du kan lave, for at få en sundere hverdag. Så skal du have fat i en aktivitetsmåler, med en personlig træner/coaching funktion.
Der findes ufatteligt mange funktioner, nogle nødvendige og nogle mindre nødvendige. Derfor er det en god idé, at læse omkring de forskellige aktivitetsmåler, så du ikke anskaffer dig en til mange penge, og den så indeholder en masse funktioner du alligevel ikke får brugt.
Hvis du også gerne vil kunne måle ekstra elementer som din fedtprocent, muskelmængde osv. så kan du med fordel anskaffe dig en kropsanalysevægt.
Størrelsen på aktivitets ure og aktivitetsarmbånd er meget forskellige. Aktivitetsarmbånd varierer ikke så meget i størrelsen, men de fås i forskellige tykkelser af rem. Dette har betydning for pasformen på håndleddet, hvor meget den kan komme til at sidde i vejen, og i forhold til hvordan den matcher tøj, da det kan have forskellige designs.
Et aktivitets ur er oftest designet som et smartwatch, altså med et stort display der oftest fylder det meste af håndleddet, og en tilhørende forholdsvis bred rem. Dette kan dog varierer en del, da der også bliver lavet aktivitets ure der ligner almindelige armbåndsure.
Et aktivitets ur vil altid være større end et aktivitetsarmbånd. Så er du på udkig efter noget der ikke fylder særlig meget på håndleddet, og som kan blende ind med dit tøj, så vil et aktivitetsarmbånd være det optimale valg.
Der findes mange forskellige designs alt efter hvilken slags aktivitetsmåler man vælger. Et aktivitetsarmbånd vil typisk se ud på den samme måde, dog kan designet variere i form at tykkelse på armbåndet og hvordan displayet sidder i armbåndet.
Hvis man leder efter et aktivitetsarmbånd der helst ikke skal sidde i vejen eller se for klodset ud, vil det være optimalt at vælge et af de helt smalle armbånd, hvor displayet nærmest går i ét med armbåndet. På den måde ligner det mere et armbånd, og skriger ikke af aktivitetsmåler.
Du kan også få dem lidt tykkere og hvor displayet er mere firkantet og placeret i midten. Det er selvfølgelig alt efter hvad du søger af pasform og design alt efter hvor enkelt eller fancy du vil have den.
Et aktivitets ur har lidt flere forskellige design alt efter mærke. Her kan du få nogle der ligner et helt almindeligt armbåndsur. Det kan være hvis du gerne vil have en aktivitetsmåler, men du vil gerne have det lidt mere classy look så det matcher det meste tøj.
Man kan også få dem i en moderne udgave, hvor det ikke ligner et almindeligt ur, men det er stadig stilrent design der komplimenterer de fleste sæt tøj. Her har Apple som f.eks. lavet Apple Watch, hvor displayet fylder det meste af håndleddet, men det ser ikke nødvendigvis klodset ud af den grund.
Igen er det helt op til dig selv, hvilket design du søger, og heldigvis er der rig mulighed for at finde lige præcis det ur, du gerne vil have.
Prisen på et aktivitets ur og et aktivitetsarmbånd svinger utrolig meget. Et aktivitetsarmbånd vil oftest være den billigste løsning, da designet er forenklet. Et aktivitetsarmbånd kan svinge fra 149 til 1499 kr. Det er igen alt efter mærke, design og funktioner.
Et aktivitets ur ligger oftest i den lidt dyrere prisklasse grundet det større design samt større display. Her er prisen fra 300 til 7.000 kr. De helt dyre aktivitets ure er med indbygget solcelle opladning, så der er man oppe få en masse fancy funktioner, hvilket man skal tage højde for i forhold til prisen. Derfor er det altid en god idé at undersøge markedet.
Hvis du er højrehåndet er det en god idé at sætte dit aktivitets ur på dit venstre håndled og ligesådan omvendt. Dette skyldes, at uret er mindre tilbøjelig til at få ridser eller andre skader, da du bruger din dominante hånd mest, og bevæger den oftere end din mindre dominante hånd, og på den måde er risikoen større for at den kan få skader.
Ingen gider at komme ned i centeret, og en halv time inden i din træning går dit ur ud. Derfor er det en god idé at planlægge hvornår du oplader dit ur. Har du ikke behov for at tracke din søvn kan du oplade den over natten, eller har du nogle timer hvor du alligevel sidder og ser Netflix eller arbejder, hvor uret alligevel ikke skal tracke nogen form for aktivitet, kan du sætte den til at oplade imens. Sådan undgår du, at du står midt i centeret og uret går død for strøm.
Vær konsekvent med at have dit ur på. Jo mere konsekvent du er omkring at bære dit ur, jo mere konkret analyse kan uret lave om din generelle sundhed, og hjælpe dig med at sætte daglige mål, baseret på din gennemsnitlige daglige aktivitet. Dette kan den ikke gøre så præcist, hvis du kun har den på halvdelen af dagen et par gange om ugen. Vær derfor konsekvent, og bær uret hele dagen.
Ved at sætte daglige mål via dit ur og din app, motiverer du dig selv til at være mere aktiv i løbet af dagen, samt du får brugt dit ur. På den måde sørger du for, at du får dit ur i brug, og får brugt nogle af de mange funktioner der hører til.
Du skal huske at tage målingerne med et gran salt. Dette skyldes, at de ikke altid er helt præcise grundet flere forskellige faktorer. Dette kan være, at pulssensoren måske har rykket sig lidt, og i en kort periode ikke har kunne måle din puls, og så vil dine forbrændte kalorier ikke helt passe. Det kan også være, at du ikke har fået ændret din vægt i appen, og den derfor heller ikke måler helt præcist.
Der vil altid være nogle svingninger med teknik som dette, og derfor er det vigtigt ikke at låse sig helt fast på de målinger uret laver, men tage udgangspunkt i dem.
I 2019 blev 4,272 amerikanske voksne spurgt, om de bruger en form for aktivitetsmåler. De spurgte forskellige etniciteter og køn for at sikre et mere alment overblik over hele USA. Her viste det sig, at 21% – altså hver femte person – bærer en aktivitetsmåler regelmæssigt.
Derudover viste det også, at 31% af folk med en højere indkomst pr. husstand ($75.000 eller derover), bar en form for aktivitetsmåler, hvor det ved folk ved en lavere indkomst ($30.000 eller derunder), kun var 12%.
Undersøgelsen viste også, at der var flere kvinder, der havde svaret ja til, at de bære en aktivitetsmåler frem for mænd (25% mod 18%).
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 5 og 17 år har op til en times aktivitet med en moderat til høj puls om dagen. De 60 minutter kan sagtens deles op, men så skal hver aktivitet vare mindst 10 minutter. Dette skyldes, at børn er mere tilbøjelige til at være mindre aktivite nu om dage, end hvad de var for generationer siden. Dette skyldes, at det nu er muligt at være social gennem stillesiddende aktiviteter som computerspil.
De siger at der minimum 3 gange om ugen skal indgå fysisk aktivitet af 30 minutters varighed, for at vedligeholde og styrke ens kondition.
Undersøgelsen beskriver, hvordan det at bruge aktivitetsmålere i hverdagen til at tracke ens træninger og/eller daglige aktivitet, er med til at booste ens selvværd, da man kan følge med i de fremskridt man laver. Det viste sig også, at mange beholdte deres aktivitetsmåler på efter endt undersøgelse, da det på den måde var med til at hjælpe dem til en bedre livsstil, da de kunne følge med i deres fremskridt.
Udover forbedret selvværd, så gav det også en følelse af fællesskab, når bekendte valgte at købe en aktivitetsmåler, og var med til at få en sundere hverdag.
Gregory Marcus, M.D. har fundet ud af, at aktivitetsmålere kan hjælpe med at finde fejl i hjerterytmen. Hvis man bærer sin aktivitetsmåler regelmæssigt, tager den pulsmålinger forholdsvis ofte, og på den måde kan man via de målinger undersøge nærmere om ens hjerterytme svinger engang i mellem.
Dette er oftest noget der ses hos atleter der træner hårdt, dog vil man oftest ikke lægge mærke til det under en træning. Sygdommen er svær at stille, og kan være svær at finde frem til. Men han mener, at man ved hjælp af data fra aktivitetsmålere, vil kunne finde tilfælde af denne hjerterytme sygdom.
Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste aktivitetsmålere. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.
Aktivitetsmålere vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.
Valget af aktivitetsmåler afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.
Pernille styrketræner med coach på, og vil snart stå på scenen i bodyfitness. Hun nyder at læse bøger og videnskabelige artikler om styrketræning, sundhed og kost. Hun har planer om at blive personlig træner og tage kostvejleder uddannelsen samt journalistik. Her på Magasinet Håndvægten smider hun om sig med guldkorn.