Træningselastik

Rød træningselastik

Træning med træningselastik er en skånsom, effektiv og ikke mindst en billig måde at træne kroppen på. Du kan bruge en elastik til et utal af øvelser – både til styrketræning, opvarmning og genoptræning.

Magasinet Håndvægten har i samarbejde med fitness- og træningsekspert Naja Fogtmann lavet en test af træningselastikker. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Træningselastik Test: Top 5 Bedste Træningselastikker

Produktvalget i artiklen er baseret på analyse og research men inkluderer kun produkter fra kommercielle partnere. Derfor er dette en annonce. Klik her for at forstå indflydelsen af sponsorerede partnerskaber på vores valg. Vi bruger primært eksterne tests og anmeldelser.

1. TUNTURI Centuri Textil 3 stk.

Bedste træningselastik

Pris: 299 DKK

Vinderen i kategorien “bedste træningselastik i test” er Centuri modellen fra TUNTURI. Elastikken er et alsidigt redskab til et bredt udvalg af øvelser og styrketræning. Elastikkens tekstilmateriale bidrager til en behagelig fornemmelse mod huden og reducerer risikoen for irritation under træning. Med sit justerbare design og holdbare clips er det nemt at tilpasse modstanden efter individuelt niveau, hvilket gør den ideel for såvel nybegyndere som øvede. Dens kompakte størrelse gør den let at transportere, og at den har vundet titlen som ‘bedste træningselastik’ vidner om dens kvalitet og brugervenlighed.

Annonce

2. TUNTURI Textil 3 stk.

Bedste billige træningselastik

Pris: 149 DKK

Tunturi Textil Elastiksættet tilbyder et solidt og budgetvenligt valg for dem, der søger at supplere deres træning med modstandsbånd. Sættet består af tre forskellige elastikker, hver med sin modstandsniveau, hvilket gør det muligt for brugeren at tilpasse træningen efter behov. Elastikkernes tekstilmateriale gør dem behagelige mod huden og mindsker risikoen for at snappe som traditionelle gummibånd. Samtidig er sættets kompakte størrelse perfekt til træning hjemme eller på farten. Med sit prisvenlige prisskilt og alsidige brugegenskaber er det klart, at Tunturi sættet vinder prisen som bedste billige træningselastik.

Annonce

3. KINETIK RBX1

Bedste premium træningselastik

Pris: 395 DKK

Kinetik RBX1 træningselastikkerne byder på en premium træningsoplevelse for dem, der søger robusthed og alsidighed i deres hjemmetræning. Materialets høje kvalitet sikrer en holdbar og langvarig elasticitet, og sættets forskelligartede modstandsniveauer gør det muligt at målrette og intensivere øvelser efter behov. Designet er både enkelt og professionelt, hvilket gør dem nemme at anvende til et bredt spektrum af træningsformer. Elastikken har vundet titlen som bedste premium træningselastik og opfylder forventningerne til dig, der ønsker et højtydende træningsredskab.

Annonce

4. ASG Speed Sæt

Bedste træningselastik med håndtag

Pris: 299 DKK

ASG Speed Træningselastik med håndtag er et eksemplarisk træningsværktøj for den fitnessbevidste. Elastikken er yderst alsidig og tillader et bredt spektrum af øvelser, hvilket er ideelt for både opvarmning, styrketræning og mobilitetsøvelser. Håndtagene giver et godt grep og mulighed for præcis kontrol, hvilket øger både sikkerheden og effektiviteten af træningen. Elastikken er også lavet i slidstærkt materiale, der tåler gentagen brug. At den har vundet test-prisen som bedste træningselastik med håndtag, understreger produktets kvalitet og popularitet blandt forbrugere.

Annonce

5. Abilica RubberBands Set ECO

Bedste miljøvenlige træningselastik

Pris: 219 DKK

Abilica RubberBands Set ECO differentierer sig markant på det voksende fitnessmarked med sit miljøvenlige fokus. Dette sæt træningselastikker vinder i kategorien for sin bæredygtige fremstilling og høje kvalitet. Elastikkerne, lavet af naturligt latex, føles stærke og holdbare, hvilket lover lang levetid. Settet omfatter tre forskellige modstandsniveauer, der giver en alsidig træning til alle muskelgrupper. Den medfølgende opbevaringspose lavet af genanvendte materialer forstærker det grønne fokus.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til træningselastik

Hvad er en træningselastik?

Kort sagt er en træningselastik en stor elastik, typisk lavet i enten gummi/latex eller stof og som bruges til træning. Træningselastikker kaldes også for fitness elastikker. Elastikker populært brugt til rehabiliterende formål, som eksempelvis genoptræning efter en skade i enten muskler, led eller sener. Men de seneste år er de, med god grund, blevet meget populære inden for den almene træning.

Dette er de, da de kan bruges til alt lige fra opvarmning, styrketræning og udstræk til mobilitetstræning. Derudover er de især blevet populære til hjemmetræningen, da den da den er meget alsidig, har mange anvendelsesmuligheder, er nem at have med og er let at opbevare, i modsætning til eksempelvis håndvægte, kettlebells, vægtstænger og lignende.

Sort træningselastik

Elastikken kan dermed karakteriseres som et simpelt, billigt, men samtidigt et stykke effektivt træningsredskab. Det kommer i mange former og farver, styrker og design, hvorved at alle kan anvende et, uafhængigt af ens styrkeniveau og fysiske kunnen.

Hvilke muskelgrupper kan rammes med en træningselastik?

Overordnet set, så har du mulighed for at kunne ramme alle muskelgrupper med en elastik. Dog kan alle muskelgrupper ikke altid rammes med den samme type af elastik. Køber du f.eks., en kort elastik, vil denne være god til opvarmning og til styrketræning.

Den er særligt god til at ramme dine benmuskler, da den kan sættes rundt om dine ben. Men den korte elastik kan ikke bruges til øvelser som eksempelvis pull-ups, curls og dødløft. Køber du til gengæld en lang elastik, er denne rigtig god til eksempelvis pullups og squats.

De lange elastikker kan være gode til at lave flerledsøvelser med, mens at de korte elastikker typisk er bedre til isolationsøvelser. Så er du kreativ med dine elastik er det altså muligt for dig at ramme alle muskelgrupper effektivt i din krop.

Et eksempel på en god flerledsøvelse med en lang elastik er en squat, også kaldet for et knæbøj. Øvelsen udføres ved at du står med ca. skulderbreddes afstand mellem fødderne. Under dine fødder har du den ene del af elastikken, mens du har den anden del på dine skuldre. Her kan du forestille sig at elastikken er foldet ud som en cirkel, og du så står inde i midten.

Når du så bukker i dine knæ, kan du ikke mærke elastikken. Men når du så skal op igen, strammes elastikken og du oplever derfor belastning i form af modstand. Et eksempel på en god øvelse du kan lave med en kort elastik er biceps curls.

Her vil du sætte dig i frier-stilling, mens du har elastikken placeret om din forreste fod. Samme arm som din forreste fod, placerer du således at din albue hviler på dit lår. Så griber du fat om elastikken med samme hånd. Øvelsen foregår så ved, at du skal bøje i din albue så meget som du kan, mod belastningen fra elastikken.

Hvorfor skal jeg købe en træningselastik?

Der er mange gode grunde til hvorfor du skal købe en fitness elastik og begynde at implementere denne i din træningsrutine.

Nybegynder: Hvis du er nybegynder indenfor trænings verden, kan det være rigtig fint at starte med at træne med en elastik. Træning med en elastik er sjov, simpel og er nem at gå til. Derudover er belastningen på dine led og sener meget lille, og skadesrisikoen er minimal.

Med en elastik kan du træne derhjemme, og på den måde blive mere fortrolig med konceptet. Du kan lære mange forskellige øvelser at kende og kan på den måde blive tryg i at træne, inden du måske begiver dig hen i fitnesscenteret.

Hjemmetræning: Som nævnt, kan du sagtens træne med en elastik derhjemme. Dette er en stor fordel for mange, der endnu ikke føler sig trygge ved at træne i et fitnesscenter eller som ikke at lyst til at træne udenfor hjemmet. Planlægger du i forvejen at give dig i kast med hjemmetræningen, er en elastik altså et super godt supplement, da elastikken rent mekanisk belaster dine muskler, og du dermed kan stimulere at træne med belastning i form af vægt.

Du slipper altså for at skulle døje med en håndvægt eller en vægtstang, der kan være omstændig at skulle finde opbevaring til og at skulle finde frem til hver træning.

Helkropstræning: En fitness elastik er utrolig alsidig med henblik på stimuli af alle kroppens muskler, hvilket er en stor fordel. Dette gør, at muligheden for variation i din træning er stor.

Elastikbåndet udfordrer desuden også dine muskler på isometrisk vis, da der behøves en vis mængde stabilitet, idet elastikkens gummi er spændt. På den vis øger den ikke kun muskelstyrken, men den styrker også din krops led- og knoglestruktur, samt forbedrer din stabilitet og balance.

Optimering af træning: Elastikker er også brugbare til andet end genoptræning og til nybegyndere. De kan nemlig i høj grad benyttes til optimering af din eksisterende træning. Elastikken kan med fordel anvendes i forskellige variationer af eksempelvis squat og dødløft, hvor du kan udfordres endnu mere samt kan få en bedre aktivering af dine muskler.

En bedre aktivering af dine muskler kan være fordelagtigt, da du vil få det maksimale ud af din træning. Derudover tilføjer elastikker ekstra stabilitets- og modstands-krav til øvelsen.

Billig og praktisk: Slutteligt er en elastik en billig investering til din træning, med rigtig mange fordele. Elastikken er praktisk, nem at opbevare derhjemme og er nem at tage med i træningstasken.

Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

Der findes et utal af forskellige elastikker på markedet, så det afhænger af dine personlige ønsker, behov og ønsket træningsform, hvilken elastik der er det bedste valg for dig. Elastikker fås i en række forskellige udgaver med forskellige styrker, der typisk er karakteriseret efter en farve.

Overordnet findes der fire forskellige typer af elastikker: elastikbånd, elastik med håndtag, miniband og almindelig elastik. Hver især af disse elastikker findes i flere typer, flere farver og flere niveauer.

De sælges ofte i sampakker, så man har mulighed for at prøve sig frem, og derudover har mulig for at lave progression i sin træning, ved gradvist at bruge hårdere og hårdere elastikker.

Kombinér træningselastik med vægttræning

Flere studier har undersøgt og bevist en effektivitet af at kombinere elastikker med vægttræning med frivægte. Fordelen ved at bruge elastikker sammen med vægttræning, er at elastikkerne kan give en ekstra belastning uden at man skal forøge vægten og dermed øge belastningen.

Elastikken giver en variabel modstand, da det hjælper i løftet mens elastikken er spændt, og ingen modstand giver når den er slap. Gennem hele bevægelsesbanen, bliver musklerne påvirket på flere niveauer.

Hermed menes, at nogle muskler er svagere i nogle dele af bevægebanen og stærkere i andre. Dette mærker du eksempelvis, hvis du er svagere i bunden af af squat. Her kan elastikker være en stor hjælp.

En anden god ting ved at kombinere elastikker med vægttræning er, at der vil ske en større rekruttering af de hurtige muskelfibre, også kaldet type 2 muskelfibre. Disse muskelfibre er ansvarlige for kraft og styrke. Dette sker ved kombinationen af elastikker og vægttræning, grundet den lave belastning der vil være i starten af løftet, der gør det muligt for dig at accelerere hurtigere.

Hyppige fejl ved træningselastikker

En hyppig fejl ved brugen af elastikker er ikke at være opmærksom på de omgivelserne man bruger dem i. Den største risiko der er ved brugen af elastikken er at de kan springe imens man bruger dem, men ved at være opmærksom på omgivelserne, kan man gøre sit for at forhindre at de springer. Dette kan bl.a. være at bruge elastikken på en pullup-bar der er meget ujævn, eller bruger den på gulvet hvor der måske ligger småsten.

En anden fejl der ses tit er at folk kommer til at over-strække elastikken til mere end hvad den bør, hvilket over tid kan svække den.

Træningselastik vs. vægttræning

Stiller man elastikker op over for vægttræning med frie vægte, er der nogle enkelte fordele ved at vælge elastikken.

Kontrol: Det er nemmere at have kontrol over en fitness elastik end over frie vægte. Dette sker da belastningen stiger i takt med at elastikken strammes igennem løftet. Derfor er det rigtig godt for nybegyndere at træne med elastikker inden frie vægte, da man kan lære løftene at kende og få en god teknik.

Genoptræning: Du kan bruge både frie vægte og elastikker til genoptræning, men fordelen med elastikker her er, at de er mere sikre, er nemmere at kontrollere, samt belastningen på led, sener og muskler er begrænset.

Tilgængelighed: Hvis ikke man har et fuldt udstyret hjemme-træningscenter, er elastikker rigtig gode, da du kan få en god og effektiv træning derhjemme, uden det kræver særlig meget plads og udstyr. Desuden er elastikker en del billigere i pris og er nemme at finde frem til træning.

Pleje og rengøring af træningselastik

Det er altid en god ide at vedligeholde sit udstyr, og især en elastik, da den kan springe, hvis den er misvedligeholdt. Der er flere måder at vedligeholde din elastik på.

Opbevaring: Du bør altid opbevare din elastik tørt og gerne væk fra sollys. Derudover kan du med fordel rulle din elastik sammen når du er færdig med at bruge den. Dette giver elastikken de bedste forhold og kan forlænge levetiden.

Talkum: Du kan behandle din elastik med talkum eller babypudder. Dette er en god idé, da du under træning kan svede på elastikken, hvilket vil mørne elastikkens gummi. Brug talkum eller babypudder efter behov.

Vask: Du kan med fordel vaske din elastik efter behov. Dette gøres bare med lunkent vand og en klud. Du skal være opmærksom efter vask på, at elastikken er helt tør inden du lægger den væk eller kommer den i træningstasken.

Pas på: Du skal undgå at din fitness elastik kommer i kontakt med små sten, skidt eller lignende, da dette kan give elastikken ridser og dem derfor potentielt kan gå  i stykker.

Risici ved træningselastik

Der er overordnet set to faktorer der kan skabe risici ved træning med en elastik: den første er at elastikken springer under brug, den anden er hvis man giver slip fra en spændt elastik.

Som altid anbefales du at læse op på den elastik du har købt. Dette er især vigtigt at du er opmærksom på hvor mange kilo elastikken kan holde til. Derudover anbefales du at kigge din nye elastik grundigt igennem for om den er fin, så der ikke er risiko for at elastikken springer.

Du bør heller ikke bruge smykker imens du bruger din elastik, da disse kan ødelægge elastikken.

I forhold til opbevaring skal du opbevare din elastik foldet, men ikke med en bundet knude på den, da dette kan ødelægge elastikken. Derudover bør du ikke opbevare din elastik i direkte sollys eller for varmt, da dette kan svække elastikken.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at du har viden om hvordan du skal bruge elastikken og ikke bruger den på uansvarlige måder eller i situationen for den har øget risiko for at springe. En svækket elastik har visse risici, da den potentielt kan springe under træning.

Det kan være farligt hvis din elastik springer imens du træner med den, da den kan ramme dine øjne og dermed kan skade dit syn. Derudover er det også farligt hvis den springer imens du eksempelvis bruger elastikken til pullups, og du derfor vil kunne falde.

Valg af træningselastik

Typer af træningselastikker

Der findes flere forskellige typer af elastikker, der alle har deres fordele og ulemper, og som kan bruges til forskellige øvelser og træningsformer. 

Elastikbånd

  • Den første type elastik kaldes for et elastikbånd. Denne fås ofte på rulle, hvor du så har mulighed for selv at klippe et stykke i den længde du har behov for. Elastikbåndet er typisk tyndere end elastikker, og kan derfor bruges til mange forskellige øvelser, men er især populær til udstrækning og genoptræning. 
  • Du kan justere elastikbåndet imens du bruger det, hvilket giver dig mulighed for at lave variation i dine øvelser og hårdheden af dine øvelser. Da denne type elastik er et langt stykke, altså er åbent i begge ender, har du også muligheden at binde den sammen til et lukket elastik. 
  • Denne type elastik er flad og super praktisk at have med, og kan sågar være i bukselommen hvis man er på farten.

Almindelig træningselastik

  • Den almindelige type elastik, kaldes også for et ‘resistance band’. Denne type minder meget om et miniband, men er længere, typisk omkring 2 meter lang, hvilket gør at den kan bruges til flere forskellige øvelser. Generelt er denne type også mere holdbar og kan skabe en større modstand. 

Miniband

  • Den tredje type elastik går under navnet ‘miniband’ eller ‘glutebuilder’ og er et cirkelformet bredt bånd med elastik – denne er  typisk omkring 60 cm lang.
  • Den er især god til at træne baller og lår, deraf navnet. Den lille stramme størrelse betyder, at modstanden i øvelserne bliver større, imens bevægelsesudslaget bliver mindre. 
  • Elastikken kan både bruges alene til diverse balle- og ben øvelser, men fungerer også rigtig godt til eksempelvis opvarmning og aktivering af glutes. 
  • Denne elastik kan også anvendes som et supplement til de typiske balle- og ben øvelser, som eksempelvis dødløft og squat. Dette, med henblik på at øge niveauet af muskel kontrahering og stimuli, hvilket typisk fører til et større udbytte af din træning.

Elastik med håndtag

  • Der findes også en type elastik med håndtag, som ofte er lavet af et tubeformet elastik. Materialet er ofte strammere, og håndtagene giver et godt grip og en god stabilitet i håndleddene. Denne type kan nemt sættes fast i en dør, bord og lign. hvor man så f.eks. kan lave diverse øvelser til skuldre, arme og ryg. Denne type elastik er typisk rigtig god til træning af overkroppen.

Materialer

Overordnet set laves elastikker i enten latex/gummi eller i stof.

Latex: Størstedelen af elastikker på markedet er lavet i latex. Elastikker i latex er lavet på det oprindelige gummi i dens naturlige form. Latex har derfor bedre elasticitet og er typisk meget holdbar i længden. Ulempen ved latex er, at det godt kan irritere huden hvis denne er bar, samt at nogle personer lider af latexallergi og derfor ikke kan bruge disse. 

Stof: Fordelen med elastikker er at de er meget mere behagelige mod bar hud. Derudover kan de blive vasket i vaskemaskinen. En anden fordel er, at elastikker i stof er mere hårdføre end latex, og at der derfor skal mere til for at disse går i stykker. Dog er elastikker i stof er ikke ligeså elastiske som elastikker i latex. 

Størrelse

Elastikker kommer i mange forskellige størrelser, alt efter hvilken type du vælger. Valget af hvilken størrelsen din elastik skal være, afgøres af hvilken træningsform og hvilke øvelser du planlægger at udøve med elastikken.  En længere elastik vil være at foretrække til mobilitetsøvelser, opvarmning og øvelser såsom pullups, dips og squats. De korte elastikker er gode til muskelgrupper som arme og ryg. Slutteligt er der glute-builders, der er designet med det formål at ramme benmuskulaturen.  

Træningsbånd kommer ofte på en rulle, hvor du så klipper et stykke i lige den længde du har behov for. Almindelige elastikker har typisk en længde omkring 2 meter i alt, så 1 meter når den er foldet og mini band er typisk omkring 60 cm lange. Det der bestemmer niveauet af modstand i en elastik er tykkelsen på elastikken. Jo tykkere end elastik er, jo mere modstand vil du få. Dog vil en tykkere elastik også være mere holdbar. Typisk når du køber en elastik findes der en guide med de forskellige tykkelse og niveauer af modstand. 

Design

Elastikker findes i mange forskellige farver. Grunden til dette er, at man typisk inddeler tykkelsen, og dermed niveauet af modstand, ind i farver. 

Typisk er gul ekstra let, rød er let, grøn er mellem, blå er hård og sort er ekstra hård modstand. Dog kan denne inddeling af farver og niveauer kan godt variere mellem firmaer og producenter, men hvis dette er tilfældet, vil dette være beskrevet når du køber din nye elastik. 

Pris

Elastikker er nemme at komme til rent økonomisk og fås i mange prisklasser. Prisen bestemmes primært efter modellen og kvaliteten på elastikken. Typisk er elastikbånd de billigste, da disse laves i et tyndere materiale for at de kan strækkes meget. Mens glutebuilders eller elastikker med håndtag ofte er de dyreste, da disse kræver flere materiale at producere. 

Ofte kan du også købe elastikker i sampakker, hvor du tit kan spare lidt penge i forhold til at købe dem enkeltvis.

5 tips til træningselastikker

Tip 1: Overvej hvilken type træningselastik

Som tidligere beskrevet kan de forskellige typer af elastikker benyttes til flere forskellige træningsformer. Her bør du gøre dig overvejelser om hvilken type elastik der passer til lige den træning du planlægger at udøve med den. Eksempelvis er et elastikbånd optimalt for især genoptræning, mens en elastik med håndtag er optimal for styrketræning af overkroppen. 

Tip 2: Køb flere forskellige træningselastikker

Eftersom at de forskellige typer af træningselastikker kan bruges til forskellige øvelser og har forskellige fordele og ulemper, kan det være en god ide at købte lidt forskellige træningselastikker.

Du kan ofte købe en sampak med forskellige typer af træningselastikker, så du kan få prøvet lidt af hvert.
Vælger du kun at købe en bestemt type træningselastik, bør du overveje at købe denne i flere forskellige belastninger. På denne måde kan du skabe variation i din træning og har mulighed for at lave progression i dine øvelser.  

Tip 3: Udnyt tilgængeligheden

En stor fordel ved træningselastikke er, at de hverken kræver særlig meget plads eller har behov for andet udstyr for en effektiv træning. Dette bør du udnytte. Har du f.eks., et arbejde hvor du sidder meget ned foran en computer, kan du med fordel i din pause finde din træningselastik frem og lave lidt øvelser til ryggen, for at minimere risikoen for gener og smerter, ved at få aktiveret din muskulatur. 

Tip 4: Lær teknikken

Du anbefales at lære teknikken til de øvelser du gerne vil kunne udføre, inden du begynder at bruge en træningselastik. Når du har lært teknikken kan du begynde med den nemmeste træningselastik og så stille og roligt bygge din styrke og teknik op.

Dette er også en god måde at starte på, hvis du har et ønske om at træne med frie vægte. Den vigtigste grund til at du lærer teknikken for en øvelsen er, at du dermed kan aktivere de rigtige muskler til øvelsen samt at du mindsker din risiko for skader markant. 

Tip 5: Vær opmærksom

Som nævnt tidligere, er den største risiko ved træning med træningselastikker, at elastikken springer imens du bruger den. For at undgå dette, bør du være opmærksom på at kigge godt på din træningselastik inden du tager den i brug, og se om den ser fin ud i materialet, eller om der er nogle ujævnheder, rifter eller ridser.

Da elastikken kan springe op og potentielt ramme dine øjne, anbefales du at købe en ny træningselastik så snart du finder rifter i din gamle elastik. 

Der er ingen regel for hvornår en træningselastikken er gammel nok til at blive skiftet ud, da det er brugen af elastikken der styrer hvor slidt den bliver. Derfor bør du også være opmærksom på ikke at bruge din træningselastik på ujævne overflade, eller eksempelvis en gulv med sten, da dette slider meget på elastikken.

Hvad siger undersøgelser om træningselastikker?

Et tidligere studie valgte at undersøge træning med træningselastikker og dennes effekt på rotatormanchetten. Her kunne man konkludere at et træningsprogram med træningselastikker, modsat et træningsprogram med håndvægte, var betragteligt bedre til at styrke rotatormanchetten. Rotatormanchetten er en gruppe af muskler og sener i skulderen.

Denne gruppe er ofte under-trænet blandt motionister såvel som den almene befolkning. Rotatormanchetten er ansvarlig for skulderstabilitet og dermed også sundheden af skuldrene samt forebyggelse af skuldersmerter og skulderskader.

Musklen kan være lidt svær at træne, da det ikke er et spørgsmål om at smide så meget vægt på du kan, så meget som at udføre øvelsen med teknisk præcision. Det kan dermed siges at træningselastikken får lov at brilliere i netop dette område, hvilket er en stor fordel ved træningselastikken.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke træningselastikker er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste træningselastikker. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Træningselastikkerne vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger træningselastik?

Valget af træningselastik afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Referencer
  • “Posterior rotator cuff strengthening using theraband … – PubMed.” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16558251/. Åbnet 12 nov.. 2020.
Forfatter
Picture of Naja Fogtmann
Naja Fogtmann

Naja er på det danske junior landshold i styrkeløft og en fast skribent på Håndvægten. Desuden læser hun til fysioterapeut, og forstår sig derfor på alt lige fra rehabilitering, genoptræning og til menneskets anatomi. Hun kender fitness branchen ud og ind og nyder at læse videnskabelige artikler om sundhed & styrketræning.