fbpx

MMA handsker

MMA handsker

Forbedre dig til træning, sparring og kamp med et par gode MMA handsker. Det kan være svært at finde et par gode handsker til boksning, fordi der findes mange forskellige størrelser og et hav af produkter at vælge imellem. Vi afslører de 4 bedste MMA handsker i test og giver dig vejledning til at vælge de rette MMA handsker.

MMA handsker test 2020: Top 4 bedste MMA handsker

Bedste MMA handsker

Hammer Boxing PUNCH MMA allround handsker
Hammer Boxing PUNCH MMA allround handsker
Vi har kåret disse handsker som testvinder, fordi du ikke finder nogle, der er bedre. Handsken er lavet af ægte kvalitets-læder og af nogle meget stærke syninger. Det betyder, at kvaliteten er ekstremt høj. De lukkes med velcro, som vikles to gange rundt om håndleddet. De er behagelige og slidstærke. Det er åbne fingerhandsker, som kan bruges som kamphandske og træningshandske - et par super gode allround handsker.
449 DKK

Bedste MMA handsker til kamp

Vengeance HEX kamphandsker
Vengeance HEX kamphandsker
Hvis du vil træne med de samme handsker, som de professionelle bruger, så skal du købe disse handsker fra det verdensberømte MMA brand, Vengeance. Handskerne er meget høj kvalitet, og stødarbsorberingen fungerer perfekt. Denne handske kan du både bruge til kamp og træning.
349 DKK

Bedste MMA handsker til sparring og sandsæk

Venum Elite MMA sparrings- og sandsækhandsker
Venum Elite MMA sparrings- og sandsækhandsker
Det her er de bedste sparrings- og sandsækhandsker til MMA, der findes på markedet. Venum Elite handskerne er resultatet af flere års forskning i samarbejde med nogle af de allerbedste MMA fighters. Stødabsorberingen er fremragende, vægten er ideel og læder-kvaliteten er i top. Handskerne har en stærk velcro lukning, og så er de udstyret med et specielt beskyttelsessystem. Det betyder, at du kan kæmpe løs uden, at dine hænder kommer til skade. Handskerne er designet til træning som sparring og sandsæk.
529 DKK

Bedste MMA handsker til børn

Nordic Fighter børnehandsker
Nordic Fighter børnehandsker
Disse handsker er udviklet specielt til børn. Handskerne har super beskyttelse og kan bruges på alle niveauer. De er lavet af sort kvalitets-læder, og læderet samt skum giver særlig beskyttelse på fingrene. Handskerne har en ideel vægt og er behagelige at have på.
999 DKK

Guide til valg af MMA handsker

Hvad er MMA handsker?

MMA handsker kendetegnes ved, at fingrene gives større frihed til bevægelse. Hvor boksehandsker gemmer fingrene inde bag polstringen, giver MMA handsker en langt større frihed for at bevæge fingrene. Den større frihed er nødvendigt, fordi du bevæger dig på en helt anderledes måde i MMA og bruger fingrene i langt større grad til f.eks. at få et godt tag om modstanderen eller når du grappler. Desuden er handsker til MMA også meget lidt polstret, men du kan med fordel bruge inderhandsker eller håndbind for bedre beskyttelse af dine hænder.

Når man dyrker MMA-sporten, har man typisk to par handsker. Det ene par er en kamphandske, og det andet par er sparringshandsker. Sparringshandskerne er altså mma handsker til sandsæk, træning og lignende

back to menu ↑

Er MMA handsker nødvendigt?

køb mma handskerUanset om du dyrker MMA på fritids- eller eliteplan er det et absolut must med nogle handsker designet til MMA. Hvis du kæmper uden handsker, vil det med stor sandsynlighed ende ud i livsvarige skader, som f.eks. skader i håndleddene og svækkede muskler.

Det er samtidig vigtigt, at du ikke kun bruger boksehandsker i træningen. Det er en helt anden følelse af have handsker på, som er designet til MMA. Både i forhold til rækkevidde, timing, manøvrering og timing. Det er med andre ord vigtigt, at du fra starten af får følelsen af at træne med disse handsker, da det danner grundlagdet for din træning. Når det er sagt, så kan det anbefales at bruge boksehandsker ved hård sparring. Men variation er vigtigt.

back to menu ↑

MMA handsker størrelsesguide

Først og fremmest skal du finde ud af hvilken størrelse, du skal bruge. Størrelserne for MMA handsker er angivet i small, medium eller large. Akkurat som du kender det. Dog er der et vigtigt forhold i forbindelse med valg af handsker. Handsker til MMA har nemlig forskellig polstring. Polstringen er angivet i ounze (oz). Jo flere ounz man vælger ikke altid er ensbetydende med, at man får en større handske.

Mange tror fejlagtigt, at en handske med 4 oz svarer til størrelse small, og at en handske med 10 oz svarer til størrelse large. Selvfølgelig vil der være en minimal størrelsesforskel, men det er polstringens vægt, angives i ounce og ikke håndens størrelse.

Jo flere ounz din handske har, jo mere egner den sig til hård sparring. Jo lettere den er, jo mere egner den sig til kamp.
Størrelserne spænder normalt fra 4-14 oz.

  • 4-6 oz: bliver brugt til kampe
  • 7-14 oz: bliver mest brugt til let og hård sparring.

Derudover afhænger valget af polstring også af, hvor dygtig og erfaren du er. Man anbefaler altid nybegyndere at bruge mere polstring, fordi de endnu ikke har lært teknik og færdigheder. Som nybegynder bør du derfor starte med en høj polstring, og når du føler dig tilpas med denne, kan du begynde at bruge handsker med mindre polstring.

back to menu ↑

Forskellige MMA handsketyper

Overordnet set findes der to forskellige handsketyper; kamphandske og sparringshandske. Det ideelle valg er at købe begge handsketyper, for så skåner du dig selv mest muligt.

MMA kamphandske

MMA kamphandsken er meget let og har ikke ret meget polstring. Den anvendes naturligvis til kamp, men nogle kamphandsker bruges også til træning (det afhænger af vægt, polstring osv.).

MMA sparringshandske

En MMA udøver/fighter har også en sparringshandske. Forskellen på sparringshandsken og kamphandsken er polstringen. Eftersom man skal forsøge at skåne sig selv mest muligt under træning og sparring, er der ekstra meget polstring på en sparringshandske sammenlignet med en kamphandske. Ofte er der dobbelt så meget polstring i – i forhold til kamphandsken. Vær opmærksom på, at sparringshandsken også bruges til sandsæk træning.

back to menu ↑

Førstegangskøb – hvad har jeg brug for?

Hvis det er første gang, du køber MMA handsker, kan vi give dig nogle gode råd med på vejen. Først og fremmest kan vi fortælle dig, at du bør købe sparringshandsker i første omgang. Så hvis du ikke har behov for sparring, så kan du godt bruge dem til kamp og træningsøvelser.

Hvis du er medlem i en MMA klub, så er det altid en god ide at spørge medlemmer eller din træner om vejledning. Det er meget forskelligt fra klub til klub, hvor meget polstring der bruges.

back to menu ↑

Materialevalg og design

Man plejer at skelne mellem ægte læder og syntetisk læder. Handsker der er lavet af syntetisk læder, er billigere end handsker af ægte læder. Mange synes, at den syntetiske læder føles ubehagelig og “billig”, men til gengæld holder handskerne oftest længere. Ægte læder er værd at betale for, og det er også det, som de officielle UFC er lavet af.

I denne branche får du, hvad du betaler for. Og hvis du skal købe nogle træningshandsker/sparringshandsker, så vil vi anbefale, at du ikke er for nærrig. Handsker af god kvalitet kan nemlig sagtens holde flere år. Og det er trods alt dem, du skal bruge i din daglige træning.

I forhold til polstring, så bruger de fleste producenter skum. Nogle handskers polstring er af lagdelt skum, og andre er af almindelig skum. Du bør gå efter det lagdelte skum, da det fylder mindre og beskytter bedre. Især ved køb af sparringshandsker er det vigtigt, at du køber nogle handsker, der er ordentligt polstret.

Der hersker i øvrigt en generel opfattelse af, at de bedste handsker bliver produceret i Thailand, og de dårligste produceres i Pakistan og Kina. Men det er svært at finde ud af, hvor handskerne produceres, fordi producenterne ikke vil fortælle det. Alligevel kan vi fortælle, at vi har haft de bedste oplevelser med følgende mærker:

Når du skal købe MMA handsker er designet mere vigtigt end du går og tror. Det vigtige er nemlig, at du køber et par handsker med en jævn/glat overflade. Nogle overflader er delt op i tre (et område til fingrene, et til håndleddet og et til armen), og det er en ulempe fordi du lettere kan blive fanget af modstanderen. Det beskrives nærmere i denne video:

Der findes mange videoer på nettet og YouTube, som giver en super god vejledning til valg af MMA handske. Dette er bare ét eksempel på mange guide-videoer. Forhåbentlig er du blevet lidt klogere på dit valg af MMA handske og inspireret til at give MMA sporten et forsøg – for det er en super fed kampsport. Hvis du brænder inde med spørgsmål, så skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor – vi ønsker dig al held og lykke med MMA!

back to menu ↑

Hvad er MMA?

MMA er egentlig en forkortelse på Mixed Martial Arts. Det er en moderne kampsport, som har fået flere tilskuere, fans og aktive medlemmer i de sidste mange årtier. Det var helt tilbage i 1993, hvor sporten blev til en realitet og introduceret for omverdenen. I dette år valgte familien Grace at stifte et organisation omkring sporten kaldet UFC. I dag arrangerer organisationen de allerstørste nationale og internationale kampe, og derfor er UFC det største man kan opnå som MMA fighter.

MMA er egentlig en blanding af flere kampsportsgrene. I MMA må man slå, sparke, kaste og bryde. Brydning er især noget, som kan være afgørende, og derfor ser man mange vidt forskellige MMA fightere. Nogle er gode til at slå, andre kan sparke og nogle helt andre udnytter brydnings-delen. Kampe foregår i et bur eller en ring – ligesom i boksning. Man vinder når dommeren vurderer, at modstanderen ikke længere er i stand til at kæmpe videre. Det kan f.eks. være, hvis modstanderen mister bevidstheden eller modstanderen klapper i gulvet. Når en MMA fighter klapper i gulvet, giver personen op, og sejren går til modstanderen.

back to menu ↑

Hvad siger videnskaben om MMA?

Ligesom med så mange andre sportsgrene er der lavet studier om/forsket i MMA sporten. Derfor eksisterer der en lang række resultater og konklusioner, som siger noget om sporten. I afsnittene herunder fortæller vi lidt om diverse studier, undersøgelser og forskning.

Et forskningsstudie fra Roskilde Universitet (RUC) viser, at unge drenge finder MMA sporten tiltalende – men hvorfor? Sportsgrenen er en ny sportsgren, den er anderledes og så kan drenge få afløb med deres aggressioner. En anden grund til at unge drenge har en interesse i at dyrke MMA er, at sporten giver en redskaber til at forsvare sig selv. Så allerede som ung føler man sig mere selvsikker. At deltage og blive en del af et fællesskab og opleve sammenhold er naturligvis også en grunde til at dyrke MMA.

Ifølge et andet studie har MMA kampe ændret sig i løbet af de seneste årtier. Skadesraten er den samme som andre kampsportsgrene som f.eks. boksning. Noget af det der er værd at bemærke er, at der er færre knockouts i MMA end boksning. Alt dette giver anledning til at konkludere, at risikoen for hjerneskader er mindsket.

I et tredje studie konkluderes det, at MMA fighternes konkurrence-erfaringer beskrives som intense og kaotiske problemer med modstandere de respekterer. MMA fightere har en masse oplevelser i bagagen, fyldt med frygt, som på ingen måde kan sammenlignes med hverdagen. På baggrund af ovenstående konkluderes det, at MMA konkurrencer ikke kun repræsenterer en mulighed for at evaluere MMA fighternes færdigheder, men også at måle deres mentale og følelsesmæssige styrke.

back to menu ↑

Referencer

  • “Børn og ekstremsporten Mixed Martial Arts (MMA) — Roskilde ….” https://forskning.ruc.dk/da/studentProjects/b%C3%B8rn-og-ekstremsporten-mixed-martial-arts-mma. Besøgt 7 mar. 2020.
  • “Incidence of Injury in Professional Mixed Martial Arts … – NCBI.” 1 jul. 2006, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3863915/. Besøgt 7 mar. 2020.
  • “(PDF) In the Cage: MMA Fighters’ Experience of Competition.” https://www.researchgate.net/publication/259867975_In_the_Cage_MMA_Fighters’_Experience_of_Competition. Besøgt 7 mar. 2020.