MMA handsker

Når du skal ud at købe dine MMA handsker, kan det være svært at finde ud af, hvad der er godt og skidt. Der findes mange forskellige størrelser og et hav af produkter at vælge imellem. Vi vil med denne guide og test hjælpe dig godt på vej.

Klik for at se udvalget af MMA handsker

TESTVINDER: de bedste MMA handsker

Hammer Boxing PUNCH MMA Handsker
Hammer Boxing PUNCH MMA Handsker
Vi har kåret disse handsker som testvinder, fordi du ikke finder nogle, der er bedre. Handsken er lavet af ægte kvalitets-læder og af nogle meget stærke syninger. Det betyder, at kvaliteten er ekstremt høj. De lukkes med velcro, som vikles to gange rundt om håndleddet. De er behagelige og slidstærke. Det er åbne fingerhandsker, som kan bruges som kamphandske og træningshandske - et par super gode allround MMA handsker.
449 DKK

Guide til valg af MMA handsker

Skal jeg bruge handsker?

køb mma handskerUanset om du dyrker MMA på fritids- eller eliteplan er det et absolut must med nogle UFC handsker. Hvis du kæmper uden handsker, vil det med stor sandsynlighed ende ud i livsvarige skader, som f.eks. skader i håndleddene og svækkede muskler.

Det er samtidig vigtigt, at du ikke kun bruger boksehandsker i træningen. Det er en helt anden følelse af have MMA handsker på. Både i forhold til rækkevidde, timing, manøvrering og timing. Det er med andre ord vigtigt, at du fra starten af får følelsen af at træne med disse handsker, da det danner grundlagdet for din træning. Når det er sagt, så kan det anbefales at bruge boksehandsker ved hård sparring. Men variation er vigtigt.

back to menu ↑

MMA handsker størrelsesguide

Først og fremmest skal du finde ud af hvilken størrelse, du skal bruge. Størrelserne for MMA handsker er angivet i small, medium eller large. Akkurat som du kender det. Dog er der et vigtigt forhold i forbindelse med valg af handsker. MMA handsker har nemlig forskellig polstring. Polstringen er angivet i ounze (oz). Jo flere ounz man vælger ikke altid er ensbetydende med, at man får en større handske.

Mange tror fejlagtigt, at en handske med 4 oz svarer til størrelse small, og at en handske med 10 oz svarer til størrelse large. Selvfølgelig vil der være en minimal størrelsesforskel, men det er polstringens vægt, angives i ounce og ikke håndens størrelse.

Jo flere ounz din handske har, jo mere egner den sig til hård sparring. Jo lettere den er, jo mere egner den sig til kamp.
Størrelserne spænder normalt fra 4-14 oz.

 • 4-6 oz: bliver brugt til kampe
 • 7-14 oz: bliver mest brugt til let og hård sparring.

Derudover afhænger valget af polstring også af, hvor dygtig og erfaren du er. Man anbefaler altid nybegyndere at bruge mere polstring, fordi de endnu ikke har lært teknik og færdigheder. Som nybegynder bør du derfor starte med en høj polstring, og når du føler dig tilpas med denne, kan du begynde at bruge handsker med mindre polstring.

back to menu ↑

Forskellige handsketyper

Overordnet set findes der to forskellige handsketyper.

MMA kamphandske: kamphandsken er meget let og har ikke ret meget polstring.

MMA sparringshandske: sparringshandsken er der derimod meget mere polstring i. Ofte er der dobbelt så meget polstring i – i forhold til kamphandsken. Selve handsken beskytter rigtig godt.

back to menu ↑

Førstegangskøb – hvad har jeg brug for?

Hvis det er første gang, du køber MMA handsker, kan vi give dig nogle gode råd med på vejen. Først og fremmest kan vi fortælle dig, at du bør købe sparringshandsker i første omgang. Så hvis du ikke har behov for sparring, så kan du godt bruge dem til kamp og træningsøvelser.

Hvis du er medlem i en MMA klub, så er det altid en god ide at spørge medlemmer eller din træner om vejledning. Det er meget forskelligt fra klub til klub, hvor meget polstring der bruges.

back to menu ↑

Materialevalg og design

Man plejer at skelne mellem ægte læder og syntetisk læder. Handsker der er lavet af syntetisk læder, er billigere end handsker af ægte læder. Mange synes, at den syntetiske læder føles ubehagelig og “billig”, men til gengæld holder handskerne oftest længere. Ægte læder er værd at betale for, og det er også det, som de officielle UFC er lavet af.

I denne branche får du, hvad du betaler for. Og hvis du skal købe nogle træningshandsker/sparringshandsker, så vil vi anbefale, at du ikke er for nærrig. Handsker af god kvalitet kan nemlig sagtens holde flere år. Og det er trods alt dem, du skal bruge i din daglige træning.

I forhold til polstring, så bruger de fleste producenter skum. Nogle handskers polstring er af lagdelt skum, og andre er af almindelig skum. Du bør gå efter det lagdelte skum, da det fylder mindre og beskytter bedre. Især ved køb af sparringshandsker er det vigtigt, at du køber nogle handsker, der er ordentligt polstret.

Der hersker i øvrigt en generel opfattelse af, at de bedste handsker bliver produceret i Thailand, og de dårligste produceres i Pakistan og Kina. Men det er svært at finde ud af, hvor handskerne produceres, fordi producenterne ikke vil fortælle det. Alligevel kan vi fortælle, at vi har haft de bedste oplevelser med følgende mærker:

 • Everlast
 • Venum
 • Vengeance
 • Nordic Fighter
 • UFC
 • Fairtex
 • Hayabusa kanpeki
 • Bad Breed
 • King Pro Boxing
 • Kwon
 • Phantom
 • TapouT
 • Reebok

Når du skal købe MMA handsker er designet mere vigtigt end du går og tror. Det vigtige er nemlig, at du køber et par handsker med en jævn/glat overflade. Nogle overflader er delt op i tre (et område til fingrene, et til håndleddet og et til armen), og det er en ulempe fordi du lettere kan blive fanget af modstanderen. Det beskrives nærmere i denne video:

back to menu ↑

Vi anbefaler disse handsker

Når man dyrker MMA-sporten, har man typisk to par handsker. Det ene par er en kamphandske, og det andet par er sparringshandsker. Sparringshandskerne er altså mma handsker til sandsæk, træning og lignende. De MMA handsker vi anbefaler herunder (testvinderne) er de bedste, der findes på markedet, og vi kan kun anbefale dem. Vi anbefaler også et par handsker til børn, som er rigtig gode.

MMA kamphandske

Vengeance HEX MMA Handsker
Vengeance HEX MMA Handsker
Hvis du vil træne med de samme handsker, som de professionelle bruger. Så skal du købe disse MMA handsker fra det verdensberømte MMA brand, Vengeance. Handskerne er meget høj kvalitet, og stødarbsorberingen fungerer perfekt. Denne handske kan du både bruge i træningen og til kamp.
349 DKK

MMA sparringshandske

Venum Elite MMA sparringshandsker
Venum Elite MMA sparringshandsker
Det her er de bedste sparringshandsker, der findes på markedet. Venum Elite handskerne er resultatet af flere års forskning i samarbejde med nogle af de allerbedste MMA fighters. Stødabsorberingen er fremragende, vægten er ideel og læder-kvaliteten er i top. Handskerne har en stærk velcro lukning, og så er de udstyret med et specielt beskyttelsessystem. Det betyder, at du kan kæmpe løs uden, at dine hænder kommer til skade. Handskerne kan også bruges til MMA (sparring og træning) samt andre kamsportsgrene.
529 DKK

MMA handsker til børn

Børne MMA handsker
Børne MMA handsker
Disse handsker er udviklet specielt til børn. Handskerne har super beskyttelse og kan bruges på alle niveauer. De er lavet af sort kvalitets-læder, og læderet samt skum giver særlig beskyttelse på fingrene. Handskerne har en ideel vægt og er behagelige at have på.
999 DKK