Hulahopring

Flerfarvet hulahopring
Sidst opdateret: december, 2020 | Denne artikel indeholder annoncer

Hulahopringen er på kort tid blevet meget populært i forbindelse med konditionstræning og styrketræning. Det er et super træningsredskab, idet hulahopringen er nem at bruge, ikke koster meget og hurtigt kan gemmes væk derhjemme.

Samtidig findes der hulahopringe med vægt i, som kan bruges til dem, der træner rigtig meget, og som ikke får nok ud af en almindelig hulahopring.

Magasinet Håndvægten har i samarbejde med fitness- og træningsekspert (navn kommer snart) lavet en test af hulahopringe. Se de 5 testvindere herunder og/eller læs ekspertens købsråd længere nede i artiklen.

Hulahopring Test: Top 5 Bedste Hulahopringe

Testen er baseret på vores eksperts anbefalinger, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Bedste hulahopring

Pris: 295 DKK

Vinderen i kategorien “bedste hulahopring i test” er Tunturis. Denne hulahopring med kliklåse kan let pakkes væk og er samtidig super behagelig at bruge. Den er beklædt med et fast skum materiale og vejer 1,8 kg.

Annonce

Bedste billige hulahopring

Pris: 169 DKK

Vinderen i kategorien “bedste billige hulahopring” er no-name ringen. Hvis du bare vil have en god men billig hulahopring, så er denne en oplagt mulighed. Det er igen en ring med kliklås, og derfor kan den hurtigt pakkes væk, så den fylder minimalt. Den har massageknobber (som langt de fleste hulahopringe idag har) og er lavet af fine materialer.

Annonce

Bedste premium hulahopring

Pris: 499 DKK

Vinderen i kategorien “bedste premium hulahopring” er Powerhoop Deluxe. Powerhoop er alleredet blevet en klassiker inden for hulahopring-verden. Den er ekstremt populær, og det kan vi godt forstå. Denne powerhoop gør det muligt at justere vægten mellem 1,6 kg til 1,9 kg. Dette gøres ved brug af vægtklodser. Du kan også købe ekstra vægtklodser, hvis du vil have en ring på 2,2 kg.

Annonce

Bedste 1,5 kg. hulahopring

Pris: 247 DKK

Vinderen i kategorien “bedste 1,5 kg. hulahopring” er Tunturis. Hvis du er på udkig efter en simpel 1,5 kg hulahopring, er denne et oplagt valg. Ringen består af 6 klik-dele, og du kan derfor let opbevare den. Igen har ringen massageknobber som øger massage-effekten.

Annonce

Bedste 2,2 kg. hulahopring

Pris: 295 DKK

Vinderen i kategorien “bedste 2,2 kg. hulahopring” er Abilicas. Hvis du er ude efter en simpel 2,2 kg hulahopring, så kan denne være en mulighed. Ringen har igen 6 klik-dele og er fuldstændig identisk med Abilicas øvrige egne hulahopringe. Den er derfor også beklædt med skum materiale.

Annonce

Indholdsfortegnelse

Guide til hulahopring

Fordele ved hulahopringe

Hulahopringe med vægt styrker din kondition, da man hurtigt sveder. Man sveder hurtigt, fordi mange af ens muskler bliver sat i gang samtidigt, og derfor får styrker man og får en god kondition.

Koordinationen bliver også i top, da du træner din motorik. Motorikken trænes ved, at man styre hele kroppen altså arme og ben i forskellige øvelser.

Balancen kan også styrkes ved at træne balance øvelser med hulahopringe med vægt.

Du forbedre også din stabilitet omkring rygsøjlen da man spænder mavemusklerne i midten af kroppen og skal dermed fastholde en bestemt rutine som skal få ringen i svingninger – sådan forbedre du din stabilitet indenfor ryggens område.

Hulahopringe med vægt har også den fordel eller nærmest en bonus som er, at ens mavemuskler strammes op, og man kan derfor hurtigt få fjernet nogle centimeter af ens egen talje.

Når man er nybegynder, skal man starte stille og roligt ud med træningen. 1-2 minutters træning i træk er nok. Man skal helst ikke være for overmodig, men hellere starte i små træk.

Start også i de små vægtstørrelser da man hurtigt kan få smerte og blå mærker, hvis man vælger de forkerte størrelser. I starten mærker man ømhed, men man skulle helst ikke få smerte og blå mærker.

Valg af hulahopring

Hulahopring med vægt træner din mave aldeles godt, men mange af ens rygmuskler bliver også sat i værk, når du hulahopper. Det kan være et super fint supplement til din mavetræning med f.eks. et ab wheel og i det hele taget konditionstræning. Når man hulahopper, altså den klassiske hulahopøvelse, spænder man sine mavemuskler og forbrænder energi ved at holde hulahopringen i et bestemt tempo – og som sagt bliver mange af ens rygmuskler sat i værk. Når man hulahopper den klassiske hulahopøvelse får du din puls op, og pulstræningen via hulahopringen svarer til pulstræningen, når man løber eller andre former for løbetræning. For dem der synes eller mener at løbetræning er kedeligt, er hulahopringen det rette træningsredskab, da løbetræning og hulahoptræning forbrænder det samme (cirka).

Der findes forskellige hulahopringe, og forskellige former for dem.

Den første form for hulahopringe er de klassiske hulahopringe som er luftfyldte plastikrør. Dem kan man købe i BR-legetøj eller sportsbutikker, så som sportigan, sportsmaster, stadium osv. De klassiske

hulahopringe er meget lette og derfor anvendes de ikke til brug af træning, men et legeredskab til børn og unge.

Den anden form for hulahopringe ligner de klassiske, men forskellen er at der ikke er fri luft i plastikrørene, men vand i plastikrørene. Vandet gør at hulahopringen er lettere at sætte igang og dermed er det meget nemmere at hulahoppe med en vand-hulahopring.

Den tredje og sidste form for hulahopringe er hulahopringe med vægt. Hulahopringe med vægt er beregnet til træning og ikke leg. De er også mest beregnet til voksne, da de har en stor diameter, men

børn kan selvfølgelig også bruge dem.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke hulahopringe er bedst i test?

Vi har lavet en omfattende test og kåret de 5 bedste hulahopringe. Se og læs om testvinderne inde i artiklen.

Hvordan tester vi?

Hulahopringe vurderes ud fra følgende parametre: materialer, funktioner, brugervenlighed og design.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger hulahopring?

Valget af hulahopring afhænger af mange forskellige parametre, og vi kommer ind på disse inde i artiklen.

Forfatter
Kommer snart...