Boksehandsker

Hvis du ikke ved hvilke boksehandsker, du skal have fat i, så kan vi hjælpe dig godt på vej. Her på siden får du nemlig en guide til valg af boksehandsker. Du vil få viden om de forskellige typer handsker, hvilke der bruges til hvad og mange andre gode tips og tricks.

Klik for at se udvalget af boksehandsker

TESTVINDER: de bedste boksehandsker

Everlast boksehandske
Everlast boksehandske
Vores testvinder er denne boksehandske fra Everlast, som er en fantastisk allround boksehandske. Den er udviklet af det verdenskendte Everlast brand, som specialiserer sig i at udvikle produkter af høj kvalitet til boksning. Handsken er velegnet til kamp, stødtræning, sparring og fitness. Den har et specielt indlæg, som absorberer stød sindssygt godt. Desuden er den udstyret med antibakteriel foer, som giver en friskhed over sig og mindre sved.
279 DKK

Komplet guide til valg af boksehandsker

Vi kan sagtens forstå, at det er svært at finde ud af, hvilke handsker man bør vælge. Det er kort sagt en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig utrolig mange forskellige produkter at vælge imellem. Værst af alt er, at alle producenterne skriver, at deres handsker er de bedste, der findes.

Det vi vil gøre er at give dig en objektiv forklaring om boksehandsker. Vi vil selvfølgelig også fortælle lidt om de boksehandsker, vi selv bokser med i hverdagen.

Er det nødvendigt med boksehandsker?

I modsætning til mange andre typer kampsport som f.eks. judo, karate og kungfu har man virkelig brug for at beskytte hænderne, når man bokser. Boksning vil uden tvivl ødelægge dine hænder, hvis du ikke bruger boksehandsker. Skader i håndleddene og generelt svækkede muskler er, hvad du får, hvis du bokser uden handsker.

En god boksehandske går ind og virker stødabsorberende ved slag. Derudover skal et par gode handsker være behagelige at have på, og din hånd skal føle sig godt tilpas i handsken. Hvis det føles forkert at have boksehandsken på, bør du finde en anden. Husk på at prisen betyder rigtig meget ved køb af boksehandsker. Kvalitet og pris går altså i hånd og hånd, og det kan ikke betale sig at købe handsker fra Bilka.

back to menu ↑

Boksemærker vs. legetøjsmærker

Ikke alle boksehandsker er udviklet med henblik på seriøs boksetræning. Der er meget stor forskel på, hvilken kvalitet de forskellige mærker tilbyder.

Vi vil altid anbefale at kigge efter deciderede kampsport-mærker. Altså mærker som har et stort fokus på kampsport. Nogle gode mærker du bør kigge på er Everlast, Hammer, Nordic Fighter, Adidas, Phantom, Reebok, Venum, Fairtex eller Sting. Vores boksehandsker er fra nogle af disse mærker, og vi er positivt overrasket over handskernes kvalitet.

Et mærke som du bør undgå er Everlast. Der er rigtig mange sportskæder, som udbyder dette mærke, men efter min erfaring er det noget af det værste, du kan få fat i. Kvaliteten er mildt sagt elendig, og du kan godt forvente at brække din hånd efter et par uger.

back to menu ↑

Forskellige handsketyper

Nu kommer vi til den svære proces. Der findes nemlig et hav af forskellige handsketyper. Fælles for dem alle er, at de skal bruges til at bokse med. Der er dog stor forskel på polstringen og stødabsorberingen.

For at give dig et bedre overblik vil vi til sidst vise dig et skema, som du kan bruge til at bestemme, hvilke handsker du bør købe.

speed-glovesSpeed gloves

Speed gloves er handsker, der er beregnet til let og hurtig træning. Det vil altså sige træning med boksebold. Det er derudover handsker, som ikke lukker hele hånden til. Denne type af handsker kaldes også for “mitts”. På mange måder minder handskens udseende om MMA handsker. Speed gloves er en meget let og fleksibel handsketype, og af den grund er de ofte fremstillet i læder eller vinyl.

fairtex-sandsækhandskeSandsækhandsker

Sandsækhandsker er en god all-around boksehandske, som mange vælger at bruge under almindelig træning. Vi anbefaler også, at man bruger sandsækhandsker til træning. Det gør vi, fordi sandsækhandsker er meget holdbare, og fordi de beskytter hånden godt. Det er værd at bemærke, at denne handsketype ikke skal bruges til sparring!

fairtex-sparringshandskeSparringshandsker

Sparringshandsker bliver selvfølgelig brugt til sparring. Det er en handsketype, som er specielt egnet til sparring. Denne handsketype skal kun bruges til sparring. Den bør altså ikke bruges til træning. Desuden er sparringshandsker af meget kraftig polstring.

Sting-handskerKamphandsker

Kamphandsker bruges, som du nok allerede har gættet, til decideret kamp. Der er en masse krav, som kamphandsker skal opfylde, for at man kan få lov til at bruge dem i kamp. Bokseforbundet, AIBA, har en række krav, som skal opfyldes, før handsken kan bruges i kamp. Kamphandsker vejer ofte mellem 8-10 oz.

Aerobic og cardio handsker

Kort fortalt er aerobic og cardio handsker noget, du bør undgå. De er meget billige, og kvaliteten er elendig.

back to menu ↑

Valg af boksehandske størrelse

Det er virkelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige størrelse. Desværre kan det være uoverskueligt at finde hoved og hale i de forskellige størrelser. Sagen er nemlig den, at en boksehandske angives i ounz (oz). Den eneste handsketype der angives i small, medium og large, er sandsækhandsker.

Så når du skal vælge en sandsækhandske, er det altså ud fra small, medium og large. Small passer altså til en lille hånd, og large passer til en stor hånd. Forholdsvis simpelt 😉

Når du så skal vælge boksehandsker, snyder det lidt. Her angives størrelserne nemlig i ounze (oz) fra 8-18 oz. Det er dog vigtigt at lægge mærke til, at størrelsen ikke bliver vurderet ud fra, hvor stor en hånd du har. Den bliver vurderet ud fra, hvor meget stødabsorberende materiale du skal have i handsken.

Herunder kan du se hvilke størrelser, der bruges til hvad:

• 8 oz: børnehandsker
• 10 oz: bliver brugt til amatørkampe
• 12 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og let sparring
• 14 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og både let- og hård sparring
• 16 oz: bliver brugt til at styrke musklerne under træning
• 18 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og hård sparring

Vi har været i gemmekassen og fundet en glimrende video, der kort og godt fortæller om de forskellige størrelser. Så hvis du stadig er i tvivl, anbefaler vi du ser videoen herunder:

ExpertBoxing har også lavet en rigtig god video, der forklarer, hvordan du vælger den rigtige størrelse. Videoen er på engelsk og kan ses her.

back to menu ↑

Vi anbefaler disse boksehandsker

Vi bokser selv og har efterhånden gjort det i mange år. Vi har allerede prøvet at købe nogle dårlige eller forkerte boksehandsker. For at du undgår at købe noget forkert, vil vi vise dig, hvilke handsker vi bruger idag. Vi har både et par kamphandsker, sandsækhandsker og sparringshandsker. Og de handsker vi har er uden tvivl de bedste, der findes lige nu.

Everlast boksehandsker

Handskerne fra Everlast kan bruges til kamp og mange forskellige træningsformer inden for boksning (stødtræning, sparring og fitness). Boksehandskerne er komfortabel at have på, absorberer godt ved stød og ventilerer super godt. Handskerne har også en rigtig god håndledsbeskyttelse.

Vi elsker de her handsker, fordi de er så alsidige (kan bruges til mange forskellige træningsformer). Derudover ligger de virkelig godt i hånden, og det er sjældent de irriterer. Prisen er også forholdsvis lav taget kvaliteten og komforten i betragtning. Prikken over i’et er det stilrene design i et sort finish. Alt i alt et par gode allround boksehandsker.

Køb handskerne billigst her

Everlast sandsækhandsker

Her har vi fat i et par fremragende sandsækhandsker fra det populære boksning brand, Everlast. Handsker er – som overskriften antyder – velegnet til sandsæk-træning. Vi har selv anvendt (og anvender stadig handskerne) til sandsæk-træning, og ud fra vores træning kan vi kun tale godt om handskerne. De er behagelige at have på, vejer tilpas (god vægtfordeling så krafttilførslen forbedres) og er slidstærke/holdbare. . Det er selvfølgelig disse handsker, jeg bruger allermest. Slidstyrken skyldes, at handskerne er lavet af ægte læder.

Vi har trænet disse sandsækhandsker i mange år og vi har ikke tænkt os at skifte dem ud med andre lige foreløbig. Prisen er lav (349 kr.) og kvaliteten er i top – vi kan varmt anbefale dem.

Køb handskerne billigst her

Hammer sparringshandske

Nu er vi nået til sparringshandsker, og her anbefaler vi disse sorte sparringshandsker fra Hammer. Boksehandsken sidder tæt til hånden og er behagelige at have på. Handskerne er lavet af PU læder i høj kvalitet, og det giver en flot, blank og glat overflade. I øvrigt er handskerne praktiske og slidstærke, så de har mange år i sig. Handskerne er forholdsvis lette og velegnet til sparring og stødtræning. Luftcirkulationen er i top og man har endda valgt at udstyre handskerne med håndledsbeskyttelse. Handskerne kan snildt anvendes til fitness og lignende former for boksetræning.

Køb handskerne billigst her

back to menu ↑

Betyder farven noget?

Ikke rigtig. Det afhænger af, hvem man er som person. Nogle eksperter mener at farven har en betydning, mens andre mener det stik modsatte. Så uanset om farven er sort, rød, blå, grøn, hvid eller en helt anden farve, så gør det ingen forskel overhovedet. Fokusér hellere på din træning frem for farven.