Boksehandsker

Hvis du ikke ved hvilke boksehandsker, du skal have fat i, så kan jeg hjælpe dig godt på vej. Her på siden får du nemlig en guide til valg af boksehandsker. Du vil få viden om de forskellige typer handsker, hvilke der bruges til hvad og mange andre gode tips og tricks.

Klik for at se udvalget af boksehandsker

TESTVINDER: de bedste boksehandsker

Top Ten AIBA boksehandske
Top Ten AIBA boksehandske
Vores testvinder er denne boksehandske, som er en fantastisk allround boksehandske. Den er AIBA godkendt og er derfor specielt lavet til kamp. Den er også rigtig god til sandsæk og træning. Handsken er blevet brugt EM og OL 3 gange. Den har et specielt indlæg, som absorberer stød sindssygt godt.
845 DKK

Komplet guide til valg af boksehandsker

Jeg kan sagtens forstå, at det er svært at finde ud af, hvilke handsker man bør vælge. Det er kort sagt en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig utrolig mange forskellige produkter at vælge imellem. Værst af alt er, at alle producenterne skriver, at deres handsker er de bedste, der findes.

Det jeg vil gøre er at give dig en objektiv forklaring om boksehandsker. Jeg vil selvfølgelig også fortælle lidt om de boksehandsker, jeg selv bokser med i hverdagen.

Er det nødvendigt med boksehandsker?

I modsætning til mange andre typer kampsport som f.eks. judo, karate og kungfu har man virkelig brug for at beskytte hænderne, når man bokser. Boksning vil uden tvivl ødelægge dine hænder, hvis du ikke bruger boksehandsker. Skader i håndleddene og generelt svækkede muskler er, hvad du får, hvis du bokser uden handsker.

En god boksehandske går ind og virker stødabsorberende ved slag. Derudover skal et par gode handsker være behagelige at have på, og din hånd skal føle sig godt tilpas i handsken. Hvis det føles forkert at have boksehandsken på, bør du finde en anden. Husk på at prisen betyder rigtig meget ved køb af boksehandsker. Kvalitet og pris går altså i hånd og hånd, og det kan ikke betale sig at købe handsker fra Bilka.

back to menu ↑

Boksemærker vs. legetøjsmærker

Ikke alle boksehandsker er udviklet med henblik på seriøs boksetræning. Der er meget stor forskel på, hvilken kvalitet de forskellige mærker tilbyder.

Jeg vil altid anbefale at kigge efter deciderede kampsport-mærker. Altså mærker som har et stort fokus på kampsport. Nogle gode mærker du bør kigge på er Adidas, Phantom, Reebok, Venum, Fairtex eller Sting. Mine boksehandsker er fra nogle af disse mærker, og jeg er positivt overrasket over handskernes kvalitet.

Et mærke som du bør undgå er Everlast. Der er rigtig mange sportskæder, som udbyder dette mærke, men efter min erfaring er det noget af det værste, du kan få fat i. Kvaliteten er mildt sagt elendig, og du kan godt forvente at brække din hånd efter et par uger.

back to menu ↑

Forskellige handsketyper

Nu kommer vi til den svære proces. Der findes nemlig et hav af forskellige handsketyper. Fælles for dem alle er, at de skal bruges til at bokse med. Der er dog stor forskel på polstringen og stødabsorberingen.

For at give dig et bedre overblik vil jeg til sidst vise dig et skema, som du kan bruge til at bestemme, hvilke handsker du bør købe.

speed-glovesSpeed gloves

Speed gloves er handsker, der er beregnet til let og hurtig træning. Det vil altså sige træning med boksebold. Det er derudover handsker, som ikke lukker hele hånden til. Denne type af handsker kaldes også for “mitts”. På mange måder minder handskens udseende om MMA handsker. Speed gloves er en meget let og fleksibel handsketype, og af den grund er de ofte fremstillet i læder eller vinyl.

fairtex-sandsækhandskeSandsækhandsker

Sandsækhandsker er en god all-around boksehandske, som mange vælger at bruge under almindelig træning. Jeg anbefaler også, at man bruger sandsækhandsker til træning. Det gør jeg, fordi sandsækhandsker er meget holdbare, og fordi de beskytter hånden godt. Det er værd at bemærke, at denne handsketype ikke skal bruges til sparring!

fairtex-sparringshandskeSparringshandsker

Sparringshandsker bliver selvfølgelig brugt til sparring. Det er en handsketype, som er specielt egnet til sparring. Denne handsketype skal kun bruges til sparring. Den bør altså ikke bruges til træning. Desuden er sparringshandsker af meget kraftig polstring.

Sting-handskerKamphandsker

Kamphandsker bruges, som du nok allerede har gættet, til decideret kamp. Der er en masse krav, som kamphandsker skal opfylde, for at man kan få lov til at bruge dem i kamp. Bokseforbundet, AIBA, har en række krav, som skal opfyldes, før handsken kan bruges i kamp. Kamphandsker vejer ofte mellem 8-10 oz.

Aerobic og cardio handsker

Kort fortalt er aerobic og cardio handsker noget, du bør undgå. De er meget billige, og kvaliteten er elendig.

Jeg har lavet et lille skema, der giver et overblik over, hvad de forskellige handsketyper bruges til.

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=””]

Jeg har valgt at udelukke aerobic og cardio handsker, da du simpelthen slet ikke bør overveje at købe dem.

back to menu ↑

Valg af boksehandske størrelse

Det er virkelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige størrelse. Desværre kan det være uoverskueligt at finde hoved og hale i de forskellige størrelser. Sagen er nemlig den, at en boksehandske angives i ounz (oz). Den eneste handsketype der angives i small, medium og large, er sandsækhandsker.

Så når du skal vælge en sandsækhandske, er det altså ud fra small, medium og large. Small passer altså til en lille hånd, og large passer til en stor hånd. Forholdsvis simpelt 😉

Når du så skal vælge boksehandsker, snyder det lidt. Her angives størrelserne nemlig i ounze (oz) fra 8-18 oz. Det er dog vigtigt at lægge mærke til, at størrelsen ikke bliver vurderet ud fra, hvor stor en hånd du har. Den bliver vurderet ud fra, hvor meget stødabsorberende materiale du skal have i handsken.

Herunder kan du se hvilke størrelser, der bruges til hvad:

• 8 oz: børnehandsker
• 10 oz: bliver brugt til amatørkampe
• 12 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og let sparring
• 14 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og både let- og hård sparring
• 16 oz: bliver brugt til at styrke musklerne under træning
• 18 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og hård sparring

Jeg har fundet en glimrende video, der kort og godt fortæller om de forskellige størrelser. Så hvis du stadig er i tvivl, syned jeg, du skal se videoen herunder:

ExpertBoxing har også lavet en rigtig god video, der forklarer, hvordan du vælger den rigtige størrelse. Videoen er på engelsk og kan ses her.

back to menu ↑

Jeg anbefaler disse boksehandsker

Jeg bokser selv og har efterhånden gjort det i mange år. Jeg har allerede prøvet at købe nogle dårlige eller forkerte boksehandsker. For at du undgår at købe noget forkert, vil jeg vise dig, hvilke handsker jeg bruger idag. Jeg har både et par kamphandsker, sandsækhandsker og sparringshandsker. Og de handsker jeg har er uden tvivl de bedste, der findes lige nu.

sting aiba boksehandskerSting AIBA kamphandske

Handskerne bruger jeg altid, når jeg skal til kamp. De er AIBA godkendt og har en 50/50 vægtfordeling. Skjoldet er af ægte læder, og handskerne har også en rigtig god håndledsbeskyttelse.

Jeg har haft handskerne i knap 1 år, og jeg elsker at have dem på. De ligger virkelig godt i hånden og irriterer slet ikke. Prisen er fin nok. Jeg gav omkring 950 kroner for mit par, men du kan få dem billigere over nettet.

Køb handskerne billigst her

sandsækhandsker fairtext TGT 6Fairtex sandsækhandske

Min sandsækhandsker er fra Fairtex. Det er selvfølgelig disse handsker, jeg bruger allermest. Boksehandsken er meget solid og stærk. Det kan jeg godt lide. Og så er den i ægte læder.

Jeg har haft disse handsker i 2 år, og jeg har ikke tænkt mig at skifte dem ud. Jeg kan virkelig godt lide dem. Hvis du leder efter nogle gode sandsækhandsker, så vil jeg i hvert fald anbefale dem.

Køb handskerne billigst her

fairtex sparringshandskeFairtex sparringshandske

Til sidst har jeg så mine sparingshandsker. De er også fra Fairtex. Boksehandsken sidder tæt til hånden, hvilket jeg synes er rigtig godt. Handskerne har også et 3 dobbelt-pad indlæg. Det er med til at beskytte dine hænder og knoer. Jeg har haft dem i 2 år.

Jeg købte dem på samme tid som mine sandsækhandsker. Men jeg har kun godt at sige om dem. Jeg kan klart anbefale dem. Prisen er heller ikke ret høj.

Køb handskerne billigst her

back to menu ↑

Betyder farven noget?

Ja den gør så! Hvis vi for eksempel tager udganspunkt i den klassiske røde farve. Den røde farve er faktisk mindre synlig end mange andre farver. Så hvis du for eksempel skal sparre med din træner, er det vigtigt, at du vælger en tydelig farve. Det vil være til stor gavn for både dig og din træner, hvis i begge kan se handskerne. Din træner vil få lettere ved at fange dine slag, og du vil derved få en bedre træning.

Farver som blå, grøn og hvid er gode. Specielt hvis du træner om natten, bør du have handsker, som kan ses.