Ankelvægte

Leder du efter ankelvægte? Skal de gerne være behagelige at gå med, og skal de være effektive? Så bliv hængende her på siden. Jeg vil nemlig dele ud af min viden om dette produkt.

Produktet er uundværligt for elitesportsudøvere, men også for almindelige personer, som ønsker bedre resultater med træningen. Det er dog vigtigt at købe den rette ankelvægt. Find ud af hvilken du skal købe ved at læse videre.

TESTVINDER: markedets bedste ankelvægt

Ankelvægte
Ankelvægte
Det er ankelvægte, som er virkelig dejlige at have på. De kan fås i alt lige fra 1-8 kg. De er lavet af nylon og har velcrolås. Produktet kan bruges til al slags træning.
39 DKK

Guide til valg af ankelvægte

Hvad er ankelvægte?

ankelvægte benmaskineEn ankelvægt er en form for strømpe med hul i. Produktet lukkes rundt om anklen, og strømpen indeholder nogle vægtmanchetter, hvori der selvfølgelig er tunge materialer. For det meste er ankelvægte med velcrolukning.

Der findes også nogle gamle og billige modeller. De minder mere om små sandpuder, der er sat sammen. Disse puder lukkes også rundt om anklen. Ulempen ved disse vægte er bare, at de ikke er behagelig at have på. Derudover fungerer den ikke optimalt. Du vil få en skæv træning med sådan en vægt. Simpelthen fordi at sandet konstant flytter sig. Så selvom prisen er lav ved disse vægte, så kan de altså give dig livsvarige skader. Du bør altid købe en nyere model. Men nok om det. Jeg skal nok henvise dig til en virkelig god ankelvægt senere.

back to menu ↑

Hvornår skal jeg bruge en ankelvægt?

Hvornår har jeg brug for en ankelvægt? Det spørgsmål er jeg blevet stillet mange gange. Og det er altså meget forskelligt, hvornår det vil gavne at bruge en ankelvægt.

Genoptræning: hvis du har skader omkring benet, kan din læge anbefale dig at bruge ankelvægte. Ofte skal du bare gå med dem på, når du går derhjemme. På den måde styrkes dine muskler bedre, og du kan hurtigere komme over skaden.

Udholdenhedstræning: ankelvægt bliver ofte også brugt til udholdenhedstræning, hvor benene skal belastes så meget som muligt. Det er bare stadig vigtigt, at du ikke løber med dem. Hvis du gør det, forøges risikoen for udviddet led.

Cardio træning: også til cardio træning er ankelvægte meget brugte. Her lægges der vægt på intensiteten. Ofte fungerer det således, at man har vægtene på i 10 minutter ad gangen. Der holdes altså en pause på 10 minutter, hvor man træner uden ankelvægte. Dette foregår ofte i samspil med håndvægte.

Spændstighedstræning: i sportsgrene som karate, ballet og gymnastik er spændstighed alfa omega. Her er produktet helt vildt populært, da man opnår en ekstrem styrke i benene. Forestil dig at have 2×5 kg vægte på under karatetræning. Når du så tager dem af, bliver dit spark meget hårdere.

Styrketræning: jeg bruger selv ankelvægte i min styrketræning. Det sker ofte, at min træningscenter har et stort spring i vægten. Med et par ankelvægte kan jeg få et meget mindre spring, og derved undgår jeg at overbelaste mine ben.

back to menu ↑

Hvilken ankelvægt skal jeg vælge?

ankelvægteJeg har flere års erfaring inden for denne branche. Og jeg vil vove at påstå, at jeg har prøvet og testet langt de fleste ankelvægte, der findes på markedet. For at sige det lige ud er der rigtig mange ankelvægte, som slet ikke bør eksistere. De er mildest talt uduelige og gør kun skade på den person, der bruger dem.

Jeg har fundet frem til, at en af de bedste ankelvægte kan fås hos Abilicia. Produktet er meget behageligt at have på, og det er virkelig effektivt. Til gengæld er prisen høj. Det kan fås for 495 kroner.

Du kan se produktet på billedet her til højre for teksten.

Klik her for at læse mere om ankelvægten

back to menu ↑

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål, kommentarer, erfaringer eller andet godt du vil dele med os andre? Så er det bare om at kommentere herunder. Hvis du har spørgsmål, vil jeg svare inden for 1-2 timer. – Og hvis du har erfaringer eller kommentarer, så tager jeg glædeligt imod dem!

Du kan læse mere om ankelvægte på LIVESTRONG.