fbpx

Foam roller

Foam roller

Har du spændinger, ondt i muskler og/eller er du i gang med et genoptræningforløb? Hvis du kan nikke ja til noget af det nævnte, så er en foam roller måske noget for dig. Nedenfor afslører vi de bedste foam rollers, og under testen kan du læse vores guide til valg af foam roller.

Foam roller test 2020: Top 5 bedste foam rollers

Bedste foam roller

TriggerPoint The Grid Foam Roller
TriggerPoint The Grid Foam Roller
TriggerPoint The Grid har været den foretrukne foam roller for mange i flere år. Du finder ikke en anden foam roller med samme kvalitet til samme pris. Den er kompakt, vejer lidt, super behagelig, lavet af kvalitetsmaterialer og kan købes til en forholdsvis lav pris. TriggerPoint dominerer markedet og der er der god grund til. Det er et kvali-produkt af allerhøjeste grad til en ganske overkommelig pris. Længden på foam rolleren er 30 cm, og diameteren er 14 cm.
268 DKK

Bedste billige foam roller

cPro9 foam roller nature-line nubret
cPro9 foam roller nature-line nubret
Den bedste billige foam roller i test er nature-line nubret rolleren fra cPro9. Rolleren har en lækker overflade, behagelig hårhed, er kompakt og kan massere muskler til perfektion. Farven på rolleren er lyseblå. Ikke nok med at prisen er i bund, så er rolleren faktisk et bæredygtigt produkt, hvilket navnet nature-line også antyder.
99 DKK

Bedste premium foam roller

FitWood M-Roll
FitWood M-Roll
Her har vi fat i en eksceptionel premium roller fra selveste FitWood, som er kendt for at lave stilrent træningsudstyr af høj kvalitet. Denne M-Roll fra FitWood har en stærk trækerne, som er betrukket med højkvalitets plastikskum. I øvrigt er enderne forseglet med stærkt birkekrydsfiner, hvilket er prikken over i'et i det luksuriøse look. Rolleren har en behagelig hårdhed og en god størrelse, som passer til de fleste.
499 DKK

Resten af de bedste foam rollere

cPro9 Grid Foam Roller
cPro9 Grid Foam Roller
cPro 9 grid foam rolleren er en fremragende roller, som kan benyttes af de fleste, fordi den har en ideel hårhed og størrelse. Den minder meget om testvinderen TriggerPoint The Grid, og derfor kan den snildt substituere denne. Rolleren er lavet af kvalitetsstærke materialer, så produktet kan holde i meget lang tid.
349 DKK
Toorx Foam Roller
Toorx Foam Roller
Hvis du leder efter en meget behagelig foam roller til en god pris, så er denne fra Toorx i hvert fald en mulighed. Produktet har en behagelig hårhed, og den er derfor velegnet til de fleste fitnessudøvere, motionister og folk som genoptræner. Den er ideel til let afspænding og udstrækning af muskler. Det inderste rør er blåt, mens skum-overfladen er grå. Rolleren har en diameter på 15 cm og en længde på 48 cm.
209 DKK

Guide til valg af foam roller

Hvad er en foam roller?

Kvinde med foam rollerEn foam roller er kort fortalt et skumrør, der er formet som en cylinder. Cylinderformen gør, at man arbejder med flere områder af kroppen på samme tid. Ifølge dette studie kan foam rolleren gendanne muskler, sener, ledbånd, fascia og/eller blødt vævsudstrækning. Ved brug af en foam roller arbejder du for eksempel med balancen og bevægeligheden på samme tid. Produktet består af en ydre overflade som er behagelig for kroppen. Dernæst har man en indre del, som er lavet af hårde materialer. De fås i flere forskellige størrelser og hårdheder. En foam roller bliver også kaldt for en massagerulle. Overordnet set kan en massagerulle bruges i rigtig mange sammenhænge. Muskeltræning, genoptræning, udstrækning, afspænding og fitness træning er eksempler på, hvad man kan bruge den til. Foam rollere kan derudover både bruges selvstændigt men kan også sagtens kombineres med andet træningsudstyr som f.eks. en træningsmåtte.

back to menu ↑

Valg af foam roller

Det kan være afsindig svært at finde ud af, hvilken foam roller du skal vælge. Heldigvis er det forholdsvis let at kategorisere dem ud fra typer. Valget af type afhænger først og fremmest af, om du er nybegynder. Dernæst afhænger det også af, hvor dybdegående din massage skal være. Når du har styr på de to ting, så kan du finde ud af hvilken foam roller, der kan dække dine behov.

Jo tyndere din foam roller er, desto nemmere er det også at udføre øvelser. Af den grund er det en god idé at starte ud med at købe en tynd rulle på omkring 9 cm. i diameter. Efter lidt tid kan du prøve kræfter med en tykkere rulle.

Forskellige typer

Der findes en lang række foam rollers, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i, hvilke brands der er værd at gå efter. Foam rollers bruges typisk i hverdagen og formålet er ofte at få afspændt og masseret musklerne. Der findes forskellige hårdheder af foam rollers; blød, medium og hård. Valget af hårdheden afhænger af, hvor sensitiv du er. Medium er den mest alsidige hårhed som passer til de fleste. Blød til de sensitive og hård til de mindre sensitive ELLER hvis du er meget spændt og trænger til at massere musklerne.

Blød foam roller

Der findes nogle meget bløde udgaver af foam rollere. Disse rollere er lavet af letvægtsskum. Førhen blev der solgt flest af disse bløde rollere. Mange falder for prisen, da de ofte er meget billige. Det er dog ikke altid det, man bør tænke mest på. Ulempen ved den bløde er, at skummet ikke holder til ret meget. Man opnår heller ikke en dybdegående massage. Så hvis du har brug for en dybdegående massage, så skal du vælge medium eller hård. Hvis du til gengæld har en sart krop, så bør du vælge en blød hårhed.

Medium foam roller

Hvis man gerne vil have en mere dybdegående massage, som dog alligevel ikke bliver for brutal, så anbefaler vi en medium foam roller. Denne hårdhed består ofte af EVA skum, og inden under finder man et pvc materiale. Fordelen ved denne hårdhed er, at den kan give en tilstrækkelig massage uden, at det bliver for brutalt.

Hård foam roller

Den hårdeste type kalder man også for en rumble roller. Denne type er ikke for sarte sjæle. Den giver en meget dybdegående massage og kan for mange være ulidelig at bruge. Den bruges, hvis man har meget dybe spændinger o.lign.

Længden

Det sidste du bør tage til overvejelse, når du køber en foam roller, er længden. Der er nemlig også forskellige længder at vælge imellem. Længden har betydning for hvor stor en del af kroppen, du kan arbejde med. For det meste anbefaler vi, at du køber en lang foam roller, da du derved kan arbejde med hele kroppen. I nogle tilfælde kan det være praktisk at have korte massageruller. F.eks. hvis du skal have den med på farten.

Materialer

Som sædvanligt er det materialerne, der har afgørende betydning for kvaliteten. Når vi snakker om foam rollere, så har materialerne i den grad også en stor betydning.

Næsten alle de indre rør i rullen er lavet af et pvc rør. Til gengæld er der forskel på den ydre del – altså overfladen. Den ydre overflade består ofte af et lag skum. Hårdheden af dette skum varierer dog meget, og det vil vi fortælle mere om lige om lidt.

Først og fremmest findes der EVA skummet, som er et fantastisk materiale. Vi kan kun anbefale dette materiale. EVA skummet holder formen og er utrolig slidstærkt. På grund af dets høje kvalitet, er EVA skum også det mest populære valg.

back to menu ↑

Foam roller øvelser

Der findes utallige øvelser til foam roller. Vi har udvalgt de bedste øvelser, som du kan se og læse om herunder. For at få det meste ud af øvelserne, så er det vigtigt, at du har styr på vejrtrækningen. Vi anbefaler, at du trækker vejret ind gennem næste og puster ud gennem munden. Det kan være svært at vænne sig til, men med denne vejrtrækning, vil din træning blive lettere og mere effektiv..

Læg

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Sid på gulvet mens begge ben peger lige ud
 2. Hænderne placeres på gulvet bag dig for at fremme stabilisering og balance
 3. Placér nu rolleren under læg
 4. Løft det andet ben skråt over rolleren
 5. Rul nu og ram hele læggen

Hvornår skal jeg lave øvelse?

Du kan med fordel lave øvelsen om morgenen, så dine læg og ankler er klar til dagen. Hvis du har et arbejde, hvor du sidder rigtig meget om dagen, så kan lave øvelsen efter en arbejdsdag for at fremme blod pumpningen. Øvelsen kan også laves efter en bentræning, for simpelthen at reducere ømhed.

Baglår

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Sid på gulvet -ligesom den første øvelse -, mens begge ben peger lige ud
 2. Lad det venstre ben (eller højre, afhænger af hvilket baglår du vil træne) bøje
 3. Placér hænderne på gulvet bag dig
 4. Rul nu og ram hele baglåret

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Der er mange grunde til at lave øvelsen for baglår. Den primære grund til at lave øvelsen er, hvis du sidder ned hele dagen på arbejdet. Man er typisk stiv i benene efter en arbejdsdag på kontoret, og her kan øvelsen få sat gang i blodet og afspænde baglår. Ligesom læg-øvelsen er det også ideelt at lave øvelsen for baglår efter en intens bentræning.

Forlår

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Vend kroppen så du ligger med hovedet ned i gulvet
 2. Placér rolleren under dine forlår og strak ben
 3. Placér hænder som i planke-position (dvs. 90 graders vinkel)
 4. Rul og ram forlår

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Øvelsen til forlår er meget hensigtsmæssig at udføre, hvis du vil forbedre din mobilitet og forhindre ømhed i at forekomme efter en bentræning. Det er ikke en øvelse som gøre gavn for en kontoransat, men den supplere godt til efter en bentræning-session.

Ryg

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Sid på gulvet og placér bagryggen på rolleren
 2. Lad hænder falde bagom ørerne
 3. Spænd mavemusklerne
 4. Rul ved at bøje i knæene (rul fra ryg og ned til skulderbladene)

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Øvelsen kan de fleste få gavn af. Ifølge Dansk Statistik er det hovedparten af danskere, som oplever at have ondt i ryggen. Vi laver denne øvelse hver dag efter træning eller en hård dag på arbejdet.

Yderlår

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Positionér kroppen til højre (eller venstre)
 2. Stil rolleren under yderlåret
 3. Placér højre hånd på gulvet og hold armen strakt under øvelsen
 4. Rul ved at bruge den højre arm fra hofte til knæ

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Øvelsen for yderlår kan med fordel udføres inden en træning. Uanset om du skal til at løbe, ro eller styrketræne, så vil øvelsen forbedre mobiliteten. Det er en super effektiv øvelse, som vi kun kan anbefale.

Skuldre og siderne på ryggen

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Placer kroppen på højre side (eller venstre)
 2. Stil rolleren ind under skulderbladet
 3. Stræk højre arm, mens venstre arm holder fat om venstre hofte
 4. Smid venstre ben op over højre og lidt frem
 5. Stræk nu højre ben
 6. Rul ved at bruge højre fod så du rammer siderne af ryg og skulder

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Denne øvelse kan tages i brug når som helst på dagen. Efter en træning eller når du kommer hjem efter en hård arbejdsdag på kontoret. Den releaser ryggens side-led, så du føler dig mere mobil og frisk.

Baller

Hvordan laver jeg øvelsen?

 1. Det første du gør er at sætte dig på selve rolleren
 2. Kryds højre ben over venstre knæ
 3. Læn dig nu frem mod venstre hofte
 4. Placér højre hånd på højre hofte
 5. Placér venstre arm lidt bagved og stræk den
 6. Rul ved at bruge venstre hånd og ram hele ballen

Hvornår skal jeg lave øvelsen?

Du kan lave øvelsen, når du vågner og trænger til at afspænde ballerne. Efter en balle- eller ben træning kan du med fordel afspænde ballerne for at reducere ømhed. En super øvelse som de fleste kan få gavn af.

back to menu ↑

3 gode råd til din foam roller træning

Til sidst har vi 3 gode råd, som er altafgørende for, at din træning giver resultater:

• Gør dig umage under alle øvelser
• Lav øvelser flere gange om ugen (eventuelt hver dag)
• Brug et opvarmingsprogram inden du går igang med øvelserne

back to menu ↑

Referencer

 • “Acute effects of self-myofascial release using a foam roller ….” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23575360. Besøgt den 20. feb. 2020.
 • “Danskerne har ondt i ryggen og i livet” https://www.dst.dk/da/informationsservice/blog/2015/09/helbred-kortlagt. Besøgt den 20. feb. 2020.