Rygøvelser

rygøvelser

Det er godt at træne ryggen og gøre den mere oprejst. Den bedste træning til at gøre ryggen mere oprejst på er styrketræning. Styrketræning gør din ryg stabil og dermed mere oprejst.

Herunder vil der være træningsøvelser med håndvægte som træner din ryg. Når du træner din ryg via styrketræning opbygger din ryg styrke og som sagt bliver din ryg dermed mere oprejst.

Herunder vil du kunne se forskellige øvelser som træner din ryg. Øvelserne er for begyndere og let-øvede.

Chest supported rows træner din ryg:

Det er vigtigt at variere sin trænings, og det gælder også rygtræning. I denne her øvelse bliver trækket meget mere koncentreret, og det gør, at man får styrket sin ryg meget i denne øvelse. Chest supported rows træner hele ryggen men også biceps. I videoen fortæller Jacob Beermann også hvordan man skal have sine albuer til rette.

Rows som træner din ryg:

I videoen her er det muskelmassen på ryggen som styrkes. Rows er en god øvelse til at træne og opbygge muskelmasse på sin ryg. Som sagt før kan rygøvelser give dig en mere stabil og oprejst ryg – som kun er godt! Rows er den primære øvelse inden for rygtræning, fordi det er den mest brugte og bedste øvelse indenfor ryg træning. Jacob Beermann viser øvelsen med håndvægte og stang.

Hvilke håndvægte er bedst til hjemmet?

De håndvægte som man som regel bruger til disse øvelser derhjemme er neopren/vinyl-håndvægte fordi de passer rigtig godt til hjemmet og er skånsomme imod gulvet. De er lydløse og hvis man mister grebet om en neopren/vinyl-håndvægt smadrer den ikke gulvet som andre håndvægte gør. De glider heller ikke så nemt fordi de har neopren eller vinyl omkring sig og samtidigt er de behagelige at bruge. Selvom neopren/vinyl-håndvægte er beregnet til hjemmet anbefaler vi at du kigger på udvalget af kromhåndvægte. Kromhåndvægte er dog ikke ligeså skånsomme mod miljøet men de er på størrelse med neopren/vinyl-håndvægte og derfor fylder de ikke det helt store. Kromhåndvægte kan du få i flere kilo (op til 20 kilo) i forhold til neopren/vinyl-håndvægte hvor du kun kommer op på de 5 kilo. Hvis du derhjemme skal træne dagligt og ikke kun træne dine biceps men også bryst og måske andre steder på kroppen anbefaler vi helt klart kromhåndvægte fordi der er flere kilo at vælge imellem.

 

Hvis du leder efter håndvægte til hjemmet, foreslår vi, at du tager et kig på vores partners udvalg:

Køb håndvægte her

De følgende videoer er lånt fra www.maxer.dk, som drives af personlig træner og landsholdsudøver i styrkeløft, Jacob Beermann.