Personlig træner

Personlig træner mand
Sidst opdateret: november, 2022 | Denne artikel indeholder annoncer

Har du trænet i et længere stykke tid uden resultater? Eller vil du sikre, at du får resultater, så snart du starter med at træne? Så skal du have fat i en personlig træner. Vores erfaring er, at man ikke altid alene kan gennemføre sine mål. Hvis du vil sikre dig, at du når dine mål og udføre øvelser korrekt, så bør du få fat i en personlig træner.

På denne side vil vi give al den information, du har brug for – for at finde den ideelle personlige træner. Vi vil først give dig nogle grunde til hvorfor, du bør have en personlig træner, hvilke muligheder du har med en træner, og hvordan du vælger den rette træner.

Indholdsfortegnelse

Lad os først slå en ting fast. Du skal kun have en personlig træner, hvis du virkelig vil lægge nogle timer i projektet. Uanset om dit mål er at tabe dig eller at blive større, så vil det kræve, at du lægger en del timer i det. – Og du skal være villig til både at ændre din kost og træning. Hvis du er villig til at gøre det, så kan du helt sikkert få gavn af en personlig træner.

Muligheder med en personlig træner

Du har et hav af muligheder med en privat træner. Det første du skal gøre er at sætte dig et mål. Målet skal være realistisk men må godt være på vippen til drømmene. Så snart du har sat dig et mål, kommer din træner ind i billedet. Sammen er det meningen, at I skal nå målet. En god træner gør brug af forskellige metoder, midler, redskaber og tests for, at du kan nå dit mål.

Personlig træning

Noget af det vigtigste er at få lagt et ordentligt træningsprogram. Træningsprogrammet afhænger fuldstændig af, hvad dit mål er.

Der er nemlig stor forskel på, om du vil øge din muskelmasse eller tabe en masse fedt. Ofte vil din træner spørge ind til din nuværende situation. Er du for eksempel i god form? Træner du allerede? Er der nogle øvelser, du ikke kan fordrage?

Når I har taget jer sådan en snak, kan din vejleder lægge et skræddersyet træningsprogram.

Personlig kostvejledning

Derefter tager I hul på kosten. Man siger faktisk, at kosten har større betydning end din træning. Så det er afgjort også noget, din træner vil tage hånd om.

Igen afhænger kosten af, hvilke mål du har. Hvis du vil være bodybuilder, skal du have en anden kost, end hvis du vil tabe dig 50 kilo.

Husk også på at vi alle er forskellige. Du har derfor brug for, at din træner laver en skræddersyet kostplan til dig.

Sparring

Udover ovenstående vil du også have mulighed for at sparre med din træner.

Under træningsøvelser kan du spørge din træner om alt det, du er i tvivl om.

Du kan for eksempel spørge ind til teknik og kost. Hvis du kan mærke, at din motivation for træningen falder, så vil en professionel træner straks tage fat i problemet, og gøre alt hvad han/hun kan for at du kan få motivationen tilbage.

 

En anden kæmpe fordel ved at have en personlig træner er, at du altid får et klap på skulderen. På før, under og efter træning. Og det er altså noget, der er med til at give motivation. Det er i støtten og motivationen, at du finder viljen til at bane vejen frem. Så du kan kun blive i godt humør af at have en mentor stående ved siden af dig til træningen.

Valg af personlig træner

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige personlige træner. Det er nemlig valget, der er det vigtigste. Der findes ekstremt mange dygtige trænere, men desværre findes der også nogle, som ingen erfaring, viden eller engagement har. Så hvis du vil være sikker på, at du finder den helt rigtige træner – så læs med her.

Uddannelse og erfaring

Først bliver du nødt til at se på, hvilken situation du står i. – Og hvad dit mål er. De fleste der er ude efter en personlig træner, søger en vis grad af vægttab sammensat med andre elementer.

Men hvis du for eksempel lige har været gravid og gerne vil i form igen. Så skal du finde en person, der har erfaring med sådanne opgaver. Det kan også være, at du ønsker at “fjerne” en lidelse. Hvis det er tilfældet, så har du brug for en person, der har erfaring med dette.

Med andre ord skal du være kritisk i din søgning på en personlig træner. Det nytter ikke noget, at du går op i dit lokale fitnesscenter og hyrer en træner – uden at kende til hans erfaringer, uddannelse og kvalifikationer.

Din træner skal være uddannet personlig træner. Hvis personen er det, så er du sikker på, at personen kan sit kram. Men der findes rigtig mange trænere som har flere uddannelser. Og det er jo kun en fordel.

Sidst men ikke mindst spiller praktisk erfaring også en kæmpe rolle. Der er meget stor forskel på en ny træner og en træner med 8 års erfaring. Hør gerne hvad tidligere kunder har at sige om træneren. På den måde får du et bedre billede af din træner.

Alder og køn

Det lyder måske mærkeligt, men alder og køn kan have betydning for din motivation. Og dermed også dine resultater. En kvinde kan bedre sætte sig ind i en anden kvindes situation. Forstå os ret. Kvinder har nogle hormoner, som mænd ikke har.

Derudover skal du også tænke på din træners alder. Hvis du selv er 63, og din træner er 20. Vil du så kunne tage imod skideballer og andre ting og sager?

Priser

Der er selvfølgelig forskel på prisen. Finder du en guru inden for feltet med masser af vundne konkurrencer og et hav af uddannelser. Så kan du godt regne med, at timelønnen er en helt anden i forhold til, hvis du valgte en nyudklækket træner.

Men husk stadig på at kvaliteten sandsynligvis er langt bedre, hvis du vælger en guru frem for en “nybegynder”.

Mange fitnesscentre tilbyder også personlige trænere. Hvis du for eksempel vælger en træner fra FitnessDK eller FitnessWorld, så er du sikker på, at de er uddannet personlig træner.

Prisen er selvfølgelig afgørende. Du kan sagtens finde nogle rigtig dygtige trænere uden at skulle betale spidsen af en jetjager. Så der er håb forude!

Vi håber at blev klædt bedre på i valget af en personlig træner. Vi har i hvert fald gjort alt, hvad vi kan for at vende og dreje hver eneste sten. Nu er det op til dig!