Lår øvelser

Lår øvelser

Liste over de bedste lår øvelser

Indhold på siden

Ben

Når man træner lår øvelser hører man ofte øvelsen lunges som et eksempel. Lunges er en kendt underkropsøvelse da øvelsen stabiliserer kroppen. Lunges træner også forlår, baglår og baller som gør at man får mere balance og hoftemobilitet. Derfor er lunges en kendt styrketrænings øvelse.

Herunder vil du kunne se lår øvelser, der også  træner andre steder på kroppen.

Bulgarian split-squat træner dine baller, lår og ben:

I denne video viser Jacob Beermann, hvordan man laver øvelsen “Bulgarian split-squat”, som træner dine lår, ben og baller. Bulgarian split-squat er en god øvelse da den styrker din smidighed i hoften og anklen og samtidig styrker den kraftigt så du får hurtig muskelbygning. Når man træner bulgarian split-squat er skridtets længde meget afgørende. Jo kortere ens skridt er, jo mere styrker øvelsen i forlåret. Jo større skridt, jo mere styrker øvelsen ens baglår og baller. Bulgarian split-squat kan både trænes med stang og håndvægte, og det viser Jacob Beermann i denne video.

 Lunges træner baller, forlår og baglår:

Lunges er kendt for dens virkning. Lunges træner primært underkroppen men også forlår, baglår og baller. Lunges giver en bedre koordination og balance. Øvelsen kan udføres med både håndvægte og vægtstang. I denne video viser Jacob Beermann som er personlig træner hvordan man udfører lunges ordenligt. Lunges er egnet til alle niveauer.

 

Hvilke håndvægte er bedst til hjemmet?

De håndvægte som man som regel bruger til disse øvelser derhjemme er neopren/vinyl-håndvægte fordi de passer rigtig godt til hjemmet og er skånsomme imod gulvet. De er lydløse og hvis man mister grebet om en neopren/vinyl-håndvægt smadrer den ikke gulvet som andre håndvægte gør. De glider heller ikke så nemt fordi de har neopren eller vinyl omkring sig og samtidigt er de behagelige at bruge. Selvom neopren/vinyl-håndvægte er beregnet til hjemmet anbefaler vi at du kigger på udvalget af kromhåndvægte. Kromhåndvægte er dog ikke ligeså skånsomme mod miljøet men de er på størrelse med neopren/vinyl-håndvægte og derfor fylder de ikke det helt store. Kromhåndvægte kan du få i flere kilo (op til 20 kilo) i forhold til neopren/vinyl-håndvægte, hvor du kun kommer op på de 5 kilo. Hvis du derhjemme skal træne dagligt og ikke kun træne dine biceps men også bryst og måske andre steder på kroppen anbefaler vi helt klart kromhåndvægte fordi der er flere kilo at vælge imellem.

 

Hvis du leder efter håndvægte til hjemmet, foreslår vi, at du tager et kig på vores partners udvalg af håndvægte:

Køb håndvægte her

De følgende videoer er lånt fra www.maxer.dk, som drives af personlig træner og landsholdsudøver i styrkeløft, Jacob Beermann.