fbpx

Boksehandsker

Er det tid til nye boksehandsker? Hvis du ikke ved, hvilke boksehandsker du skal vælge, så er du landet det rette sted. Herunder afslører vi de 5 bedste boksehandsker, og længere nede i artiklen kan du læse om de forskellige typer handsker, hvilke der bruges til hvad og mange andre gode tips og tricks.

Boksehandsker test 2020: Top 5 bedste boksehandsker

Bedste boksehandsker

Everlast boksehandsker
Everlast boksehandsker
Handskerne fra Everlast kan bruges til kamp og mange forskellige træningsformer inden for boksning (stødtræning, sparring og fitness). Boksehandskerne er komfortabel at have på, absorberer godt ved stød og ventilerer super godt. Handskerne har også en rigtig god håndledsbeskyttelse. Vi elsker de her handsker, fordi de er så alsidige (kan bruges til mange forskellige træningsformer). Derudover ligger de virkelig godt i hånden, og det er sjældent de irriterer. Prisen er også forholdsvis lav taget kvaliteten og komforten i betragtning. Prikken over i'et er det stilrene design i et sort finish. Alt i alt et par gode allround boksehandsker.
279 DKK

Bedste boksehandsker til sandsæk

Everlast sandsækhandsker
Everlast sandsækhandsker
Her har vi fat i et par fremragende sandsækhandsker fra det populære boksning brand, Everlast. Handsker er - som overskriften antyder - velegnet til sandsæk-træning. Vi har selv anvendt (og anvender stadig handskerne) til sandsæk-træning, og ud fra vores træning kan vi kun tale godt om handskerne. De er behagelige at have på, vejer tilpas (god vægtfordeling så krafttilførslen forbedres) og er slidstærke/holdbare. Det er disse boksehandsker, vi bruger allermest. Slidstyrken kommer af det ægte læder. Vi har trænet disse sandsækhandsker i mange år og vi har ikke tænkt os at skifte dem ud med andre lige foreløbig. Prisen er lav (349 kr.), og kvaliteten er i top. Med andre ord; vi kan varmt anbefale dem.
349 DKK

Bedste boksehandsker til sparring

HAMMER sparringshandsker
HAMMER sparringshandsker
Nu er vi nået til sparringshandsker, og her anbefaler vi disse sorte sparringshandsker fra Hammer. Boksehandsken sidder tæt til hånden og er behagelige at have på. Handskerne er lavet af PU læder i høj kvalitet, og det giver en flot, blank og glat overflade. I øvrigt er handskerne praktiske og slidstærke, så de har mange år i sig. Handskerne er forholdsvis lette og velegnet til sparring og stødtræning. Luftcirkulationen er i top og man har endda valgt at udstyre handskerne med håndledsbeskyttelse. Handskerne kan snildt anvendes til fitness og lignende former for boksetræning.
399 DKK

Bedste premium boksehandsker

Kwon Pro Boksehandsker
Kwon Pro Boksehandsker
Hvis du er meget seriøs omkring din boksetræning, er det også nødvendigt med nogle seriøse boksehandsker. Disse handsker fra Kwon er ideelle til seriøs boksning og fås både i 8 og 10 oz. De er lavet af ægte læder og har snøring ved håndleddet.
729 DKK

Bedste boksehandsker til børn/junior

My Hood boksehandsker
My Hood boksehandsker
Vi vil det bedste for vores børn, og det samme vil My Hood. My Hood er et bokseudstyr mærke, som er kendt for sine special designet boksehandsker til børn. Med en lav vægt, god komfort, høj kvalitet og en simpel velcro lukning bliver dit barn 100 % glad for boksehandsken fra My Hood. Handsken kan anvendes til sparring, træning og lignende og kan fås i forskellige størrelser: 3 til 6 år, 6 til 10 år og 10 til 14 år.
99 DKK

Guide til valg af boksehandsker

Boksehandsker er en nødvendighed til træning og kamp

Boksehandsker er en nødvendighed til træning og kamp

Bokseudstyrsbranchen er et mættet marked med et utal af muligheder, og derfor kan du gøre dig klog i at se vores test ovenfor. Vi kan sagtens forstå, at det er svært at finde ud af, hvilke boksehandsker man bør vælge. Det er kort sagt en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig utrolig mange forskellige produkter at vælge imellem. Brands som Everlast, HAMMER, Venum og Adidas er nogle af de brands du kan stole på. Udover dem findes der naturligvis mange andre og faktisk også private labels, som der er forholdsvis mange af i Danmark.

Det vi vil gøre er at give dig en objektiv forklaring om boksehandsker og komme med tips til, hvordan du vælger de rette handsker. Vi kommer bl.a. ind på nødvendigheden at at træne med boksehandsker, vi fortæller om de forskellige typer af handsker og snakker lidt om størrelsesvalg.

Er det nødvendigt med boksehandsker?

I modsætning til mange andre typer kampsport som f.eks. judo, karate og kungfu har man virkelig brug for at beskytte hænderne, når man bokser. Boksning vil uden tvivl ødelægge dine hænder, hvis du ikke bruger boksehandsker. Skader i håndleddene og generelt svækkede muskler er, hvad du får, hvis du bokser uden handsker.

En god boksehandske går ind og virker stødabsorberende ved slag. Derudover skal et par gode handsker være behagelige at have på, og din hånd skal føle sig godt tilpas i handsken. Hvis det føles forkert at have boksehandsken på, bør du finde en anden. Husk på at prisen betyder rigtig meget ved køb af boksehandsker. Kvalitet og pris går altså i hånd og hånd, og det kan ikke betale sig at købe handsker fra Bilka.

back to menu ↑

Boksemærker vs. legetøjsmærker

Ikke alle boksehandsker er udviklet med henblik på seriøs boksetræning. Der er meget stor forskel på, hvilken kvalitet de forskellige mærker tilbyder.

Vi vil altid anbefale at kigge efter deciderede kampsport-mærker. Altså mærker som har et stort fokus på kampsport. Nogle gode mærker du bør kigge på er Everlast, Hammer, Nordic Fighter, Adidas, Phantom, Reebok, Venum, Fairtex eller Sting. De professionelle bruger boksehandsker fra disse mærker, og det siger naturligvis lidt om kvaliteten og komforten.

Så hvis du anskaffer dig et par boksehandsker fra en af ovennævnte brands, kan du ikke ramme helt ved siden af. Du er sikret høj kvalitet og komfort.

back to menu ↑

Forskellige handsketyper

Nu kommer vi til den svære proces. Der findes nemlig et hav af forskellige handsketyper. Fælles for dem alle er, at de skal bruges til at bokse med. Der er dog stor forskel på polstringen og stødabsorberingen.

For at give dig et bedre overblik vil vi til sidst vise dig et skema, som du kan bruge til at bestemme, hvilke handsker du bør købe.

speed-glovesSpeed gloves

Speed gloves er handsker, der er beregnet til let og hurtig træning. Det vil altså sige træning med boksebold. Det er derudover handsker, som ikke lukker hele hånden til. Denne type af handsker kaldes også for “mitts”. På mange måder minder handskens udseende om MMA handsker. Speed gloves er en meget let og fleksibel handsketype, og af den grund er de ofte fremstillet i læder eller vinyl.

fairtex-sandsækhandskeSandsækhandsker

Sandsækhandsker er en god all-around boksehandske, som mange vælger at bruge under almindelig træning. Vi anbefaler også, at man bruger sandsækhandsker til træning. Det gør vi, fordi sandsækhandsker er meget holdbare, og fordi de beskytter hånden godt. Det er værd at bemærke, at denne handsketype ikke skal bruges til sparring!

fairtex-sparringshandskeSparringshandsker

Sparringshandsker bliver selvfølgelig brugt til sparring. Det er en handsketype, som er specielt egnet til sparring. Denne handsketype skal kun bruges til sparring. Den bør altså ikke bruges til træning. Desuden er sparringshandsker af meget kraftig polstring.

Sting-handskerKamphandsker

Kamphandsker bruges, som du nok allerede har gættet, til decideret kamp. Der er en masse krav, som kamphandsker skal opfylde, for at man kan få lov til at bruge dem i kamp. Bokseforbundet, AIBA, har en række krav, som skal opfyldes, før handsken kan bruges i kamp. Kamphandsker vejer ofte mellem 8-10 oz.

Aerobic og cardio handsker

Kort fortalt er aerobic og cardio handsker noget, du bør undgå. De er meget billige, og kvaliteten er elendig.

back to menu ↑

Valg af boksehandske størrelse

Det er virkelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige størrelse. Desværre kan det være uoverskueligt at finde hoved og hale i de forskellige størrelser. Sagen er nemlig den, at en boksehandske angives i ounz (oz). Den eneste handsketype der angives i small, medium og large, er sandsækhandsker.

Så når du skal vælge en sandsækhandske, er det altså ud fra small, medium og large. Small passer altså til en lille hånd, og large passer til en stor hånd. Forholdsvis simpelt 😉

Når du så skal vælge boksehandsker, snyder det lidt. Her angives størrelserne nemlig i ounze (oz) fra 8-18 oz. Det er dog vigtigt at lægge mærke til, at størrelsen ikke bliver vurderet ud fra, hvor stor en hånd du har. Den bliver vurderet ud fra, hvor meget stødabsorberende materiale du skal have i handsken.

Herunder kan du se hvilke størrelser, der bruges til hvad:

• 8 oz: børnehandsker
• 10 oz: bliver brugt til amatørkampe
• 12 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og let sparring
• 14 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og både let- og hård sparring
• 16 oz: bliver brugt til at styrke musklerne under træning
• 18 oz: bliver brugt til træning på plethandsker, sandsæk og hård sparring

Vi har været i gemmekassen og fundet en glimrende video, der kort og godt fortæller om de forskellige størrelser. Så hvis du stadig er i tvivl, anbefaler vi du ser videoen herunder:

ExpertBoxing har også lavet en rigtig god video, der forklarer, hvordan du vælger den rigtige størrelse. Videoen er på engelsk og kan ses her.

back to menu ↑

Betyder farven noget?

Ikke rigtig. Det afhænger af, hvem man er som person. Nogle eksperter mener at farven har en betydning, mens andre mener det stik modsatte. Så uanset om farven er sort, rød, blå, grøn, hvid eller en helt sjette farve, så gør det ingen forskel overhovedet. Fokusér hellere på din træning frem for farven.

back to menu ↑

Boksehandsker børn/junior

Bokseudstyr producenter udvikler også udstyr til børn og juniorer. My Hood er et bokseudstyr brand, som er kendt for sine boksehandsker til børn, fordi de er speciallavet til børn. Vægten er forholdsvis lav, handskerne har masser af polstring og de kommer med en velcro lukning, så børn nemt kan tage dem af og på. Handskerne er velegnet til alt inden for boksning (blandt andet sandsæk, sparring og kamp). Handskerne kommer i 3 forskellige størrelser: 3-6 år, 6-10 år og 10-14 år.

My Hood boksehandsker
My Hood boksehandsker
Når det kommer til junior boksehandsker, så er My Hood den helt klare favorit. My Hood er en af de få bokseudstyr mærker, som lægger penge i at designe og udvikle boksehandsker til børn. I øjeblikket har de udviklet 3 størrelser af sine boksehandsker til børn: 3-6 år, 6-10 år og 10-14 år. Jo ældre, desto mere vejer handskerne. Det er den bedste løsning til barnet, der er vild med boksning.
99 DKK

back to menu ↑

Hvad siger videnskaben om boksning?

Der er lavet mange studier, på universiteter og forskningscentre, om kampsporten, og derfor findes der et væld af resultater og konklusioner. Et ofte diskuteret emne er, hvorvidt boksning er den hårdeste sportsgren i verden. Til at starte med kan vi fortælle at boksning er en af de mest udbredte kampsportsgrene i hele verden. Og ifølge det anerkendte Bleacher Report er boksning den hårdeste kampsport samt den tredje hårdeste sportsgren af alle. I det hele taget kan det være svært at måle, hvor “hård” en sport er, og derfor er der ikke noget entydigt svar på det spørgsmål.

Til gengæld kan vi slå fast, at boksning er en farlig sport. Dette studie klassificerer boksning som værende en farlig sport. Til boksekampe ser man ofte en knockout, flænger i øjenbryn, brækket ribben og meget andet. Det er en barbarisk sport, og skader på hovedet og de øvre lemmer forekommer hyppigst. Desuden sker det sjældent, at boksere får hovedskader med neurologiske symptomer – kun 4,2 %.

Eftersom medieinteressen for boksning er stigende, har der været en stigende efterspørgsel efter sports-psykologer. Et andet studie viser, at en bokser som modtager individualiserede og vidensbaserede anbefalinger af alle stadier i en forberedelse til en kamp og/eller konkurrence, har mindre risiko for at blive ramt langtids- såvel som korttids medicinske forhold. Med andre ord: det kan betale sig at hyre en sports-psykolog.

back to menu ↑

Referencer

  • “What Is the Toughest Sport in the World? | Bleacher Report ….” https://bleacherreport.com/articles/832927-what-is-the-worlds-toughest-sport. Besøgt 7 mar. 2020.
  • “Injuries in Competitive Boxing. A Prospective Study | Request ….” https://www.researchgate.net/publication/267932278_Injuries_in_Competitive_Boxing_A_Prospective_Study. Besøgt 7 mar. 2020.
  • “(PDF) Strength and Conditioning for Professional Boxing ….” 18 dec. 2019, https://www.researchgate.net/publication/296701698_Strength_and_Conditioning_for_Professional_Boxing_Recommendations_for_Physical_Preparation. Besøgt 7 mar. 2020.