fbpx

Ankelvægte

Leder du efter ankelvægte? Skal de gerne være behagelige at gå med, og skal de være effektive? Så bliv hængende her på siden for nu præsenterer vi dig for de bedste i test og en guide til valg af ankelvægte.

Ankelvægte test 2020: Top 4 bedste ankelvægte

Bedste ankelvægte

cPro9 justerbare ankelvægte
cPro9 justerbare ankelvægte
Disse ankelvægte fra cPro9 er uden tvivl de bedste i test. Du har mulighed for at justere vægten fra 200 gram og op til 3 kilo. Derudover er de simple at montere fast til anklerne, og samtidig er de behagelige at have på. Du får altså rigtig meget for pengene, netop fordi du køber et par justerbare vægte, og det giver pludselig mange muligheder for en variation i træningen.
499 DKK

Bedste billige ankelvægte

Gorilla Sports ankelvægte
Gorilla Sports ankelvægte
Du får ekstremt meget ankelvægt for pengene ved køb af disse fra Gorilla Sports. Virkelig billigt kan du anskaffe dig ankelvægte, og endda til en fin kvalitet. Brug dem til cardio, styrketræning, genoptræning, fitness, terapi, løb eller noget helt syvende. Du kan vælge mellem 1-10 kg af ankelvægtene og de er one size. Hvis du er på udkig efter billige ankelvægte, så er disse det helt rigtige valg.
59 DKK

Bedste premium ankelvægte

cPro9 ankelvægte
cPro9 ankelvægte
Et par eksklusive ankelvægte fra det anerkendte cPro9, der er kendt for at producere lækre produkter til overkommelige priser. Vægtene giver dig rig mulighed for at spænde og velcrostroppen er super stærk. De kan bruges i mange år og går under ingen omstændigheder i stykker uden videre. De er trods alt fremstillet af blødt, vandafvisende neopren.
359 DKK

Bedste komfortable ankelvægte

Toorx ankelvægte
Toorx ankelvægte
Ankelvægtene fra Toorx er super behagelige at have på har også et stilrent design (sammenlignet med andre ankelvægte). Brug dem hvis du f.eks. ønsker at tilføje ekstra belastning til styrketræningsøvelser. De kan også bruges til genoptræning, løb, boksning og så videre - the sky is the limit. Vægtene har en ergonomisk form, så de kan indstilles til de fleste. Velcrostroppen sikrer, at vægtene er låst fast til dine håndled.
139 DKK

Guide til valg af ankelvægte

Hvad er ankelvægte?

ankelvægteEn ankelvægt er en form for strømpe med hul i. Produktet lukkes rundt om anklen, og strømpen indeholder nogle vægtmanchetter, hvori der selvfølgelig er tunge materialer. For det meste er vægte til ankler med velcro lukning.

Ankelvægte er et uundværligt produkt for elitesportsudøvere, men også for almindelige personer, som ønsker bedre resultater med træningen. Det er dog vigtigt at købe den rette ankelvægt, men der eksisterer et hav af ankelvægte.

Der findes også nogle gamle og billige modeller. De minder mere om små sandpuder, der er sat sammen. Disse puder lukkes også rundt om anklen. De er helt okay at træne med. Testvinderne i testen oven for kan anbefales til alle og enhver.

back to menu ↑

Hvornår skal jeg bruge en ankelvægt?

Hvornår har jeg brug for en ankelvægt? Det spørgsmål er vi blevet stillet mange gange. Og det er altså meget forskelligt, hvornår det vil gavne at bruge en ankelvægt.

Genoptræning: hvis du har skader omkring benet, kan din læge anbefale dig at bruge ankelvægte. Ofte skal du bare gå med dem på, når du går derhjemme. På den måde styrkes dine muskler bedre, og du kan hurtigere komme over skaden.

Udholdenhedstræning: ankelvægt bliver ofte også brugt til udholdenhedstræning, hvor benene skal belastes så meget som muligt. Det er bare stadig vigtigt, at du ikke løber med dem. Hvis du gør det, forøges risikoen for udvidet led.

Cardio træning: også til cardio træning er ankelvægte meget brugte. Her lægges der vægt på intensiteten. Ofte fungerer det således, at man har vægtene på i 10 minutter ad gangen. Der holdes altså en pause på 10 minutter, hvor man træner uden vægte. Dette foregår ofte i samspil med håndvægte.

Spændstighedstræning: i sportsgrene som karate, ballet og gymnastik er spændstighed alfa omega. Her er produktet helt vildt populært, da man opnår en ekstrem styrke i benene. Forestil dig at have 2×5 kg vægte på under karatetræning. Når du så tager dem af, bliver dit spark meget hårdere.

Styrketræning: vi bruger selv ankelvægte i vores styrketrænin. Det sker ofte, at træningscentre har et stort spring i vægten. Med et par vægte designet til ankler kan man få et meget mindre spring, og derved undgår man at overbelaste ens ben.

back to menu ↑

Hvilke skal jeg vælge?

Vi har flere års erfaring inden for styrketrænings- og fitness udstyr. Hvis du vælger én af testvinderne, som kan ses længere oppe i artiklen, så er du sikret et par gode vægte. Vægte til ankler er IKKE raketvidenskab og derfor kan du snildt købe de billige fra Gorilla Sports. Det kommer naturligvis også an på, hvem du er som person. Er du lidt kræsen? Hvis ja – så skal du nok ikke vælge den billige løsning, men hellere premium valget eller de komfortable vægte.

back to menu ↑

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål, kommentarer, erfaringer eller andet godt du vil dele med os andre? Så er det bare om at kommentere herunder. Vi vil forsøge at svare hurtigst muligt, og hvis du har erfaringer eller kommentarer, så tager vi glædeligt i mod dem.

Du kan læse mere om træningsudstyret på LIVESTRONG.